Malo pritužbi na kršenje izborne šutnje u Hrvatskoj
Stožer: 86 novih slučajeva u protekla 24 sata
Prijatelji životinja protiv prodaje živih riba i rakova u supermarketima
Algebra postaje prvo privatno sveučilište u području tehničkih znanosti u Hrvatskoj
Ponosni Zagreb održao prosvjednu biciklističku vožnju
U inozemstvu se glasuje bez dojava o nepravilnostima
Na području županije nema novozaraženih

  Slatina

Nova fontana promijenit će vizuru strogog centra Slatine

  Petar Žarković/ Glasslavonije.hr           04.07.2016.         3173 pogleda
Nova fontana promijenit će vizuru strogog centra Slatine

Poznata slatinska fontana na središnjemu gradskom trgu broji svoje posljednje dane. Ljudi i strojevi uklanjaju dio po dio armiranobetonske konstrukcije koja je više od 20 godina bila ukras, a s vremenom je postala i simbol grada, pa je svoje mjesto našla i na slatinskim suvenirima piše glasslavonije.hr

Premda fontana posljednje dvije godine nije u funkciji, građani različito komentiraju njezino uklanjanje i radove na preuređenju trga i gradnji ove fontane. Doznajemo da fontana koja se sada ruši nikad nije dovršena da bi poprimila još atraktivniji izgled i funkciju kako je to zamišljeno. I dok jedni smatraju da je bilo i vrijeme da se počne nešto raditi na uređenju grada, drugi su uvjereni da zbog opće krize baš sada nije vrijeme za velike i skupe zahvate koji građanima ne donose ništa osim, možda, drukčije vizure dijela grada.

– Ako u mojoj kući nešto s vodom nije u redu, popravit ću kvar, a neću rušiti kuću - jedan je od komentara. Mnogi su građani i sentimentalno vezani uz tu građevinu, jer ona je na određeni način dio njihova djetinjstva ili mladosti.

– Prema predstavljenom projektu, nova fontana samo je skup mlaznica postavljenih u krug i neće predstavljati nikakvu atrakciju ni gradsku posebnost, a Grad će utrošiti više od milijun kuna - također je jedan od komentara koje smo čuli. Ipak, valja pričekati završetak radova i novi izgled trga da bi se donio pravi zaključak, jer nova fontana donijet će i novu vizuru središta grada. Osim toga, prilikom svake izmjene potrebno je određeno vrijeme prilagođavanja i prihvaćanja, pa će tako zasigurno biti i s novim izgledom trga.

U slatinskoj gradskoj upravi kažu da dosadašnja fontana u protekle dvije godine nije bila u funkciji zbog dotrajalosti crpki u njezinu hidrosustavu, a nova fontana imat će crpke izvan fontane, u posebnoj strojarnici, s ugrađenim sustavima za omekšavanje i dezinfekciju vode. U prvoj fazi rekonstrukcije trga do 15. kolovoza bit će promijenjen dosadašnji sustav fontane i opločen pješački trg oko nje, a radovi će stajati približno 800.000 kuna bez PDV-a.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije SlatinaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.