DHMZ: Oblačno uz povremenu kišu
Večernji list: U Karlovcu se uselile prve dvije od 10 sirijskih obitelji
Jutarnji list: Dekanica Filozofskog kriva za uzmeniravanje na poslu
Kolakušić na Pantovčaku očekuje plaću od minimalno 70 tisuća kuna
Bernardić: Bilo bi bolje da predsjednički izbori nisu u vrijeme blagdana
Grubišno Polje: Na Sajmu sira 142 izlagača iz 13 hrvatskih županija
Čačić: Narodna stranka - Reformisti podržat će Milanovića

Natječaj za potporu kapitalnim ulaganjima za rekonstrukciju farmi za proizvodnju jaja


  Obavijesti           vpž           16.08.2010.         928 pogleda
Natječaj za potporu kapitalnim ulaganjima za rekonstrukciju farmi za proizvodnju jaja

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, objavila je Natječaj za raspodjelu sredstava namijenjenih za potporu kapitalnim ulaganjima za rekonstrukciju farmi za proizvodnju jaja za 2010. godinu. Predmet natječaja je podnošenje prijava na temelju Pravilnika o potpori kapitalnim ulaganjima u poljoprivredi - za program restrukturiranja farmi za proizvodnju jaja za 2010. godinu, koji će biti sufinanciran sredstvima iz Državnog proračuna u ukupnom iznosu od 20.000.000,00 kuna.

Cilj natječaja je rekonstrukcija i opremanje farmi nesilica na način da se:
- zadrži postojeći sustav držanja nesilica (držanje u obogaćenim kavezima),
- uspostavi novi alternativni način držanja nesilica (držanje u objektu bez kaveza i vanjsko držanje nesilica).
Na natječaj se mogu javiti vlasnici farmi nesilica čiji je utvrđeni maksimalni kapacitet veći od 350 i manji od 10.000 nesilica, upisani u Registar farmi nesilica Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja.

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja dodjeljuje nepovratna sredstva iz Državnog proračuna Republike Hrvatske za ulaganje u rekonstrukciju i opremanje farmi nesilica tako da se:
- za zadržavanje kaveznog načina držanja nesilica (držanje u obogaćenim kavezima) odobrava do 40 posto prihvatljivih troškova ulaganja,
- za uvođenje alternativnih sustava proizvodnje odobrava do 60 posto prihvatljivih troškova ulaganja.

Jedinično ulaganje odnosno iznos novčanog ulaganja kod kaveznog načina držanja kokoši nesilica iznosi do 20 eura po kljunu te kod alternativnog načina uzgoja do 26 eura po kljunu.
Ulaganje mora biti u skladu s Pravilnikom o potpori kapitalnim ulaganjima u poljoprivredi i Pravilnikom o uvjetima kojima moraju udovoljavati farme i uvjetima za zaštitu životinja na farmama. Dodatne informacije o natječaju, kao i obrazac za prijavu dostupni su u Narodnim novinama br. 89/10. od 19. srpnja 2010. godine ili web adresi: http://narodne-novine.nn.hr/oglasi/default.aspx. Rok za dostavu ponuda traje do 19. rujna 2010. godine. Za sve dodatne informacije, zainteresirani se mogu javiti u VIDRA-u Agenciju za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, telefon. 033/800-207; e-mail: info@ravidra.hr ili na službenoj Internet stranici www.ravidra.hr.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ObavijestiOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: