Ministarstvo omogućuje školama terensku nastavu u Jasenovcu
Sinčić: Staviti moritorij na uvođenje 5G tehnologije
Predstavnici SPC-a bojkotirali ekumensku molitvu za jedinstvo kršćana
Atifašistička liga: 75 karanfila za žrtve holokausta na Trgu žrtava fašizma
Ministar Kujundžić nema izbora, ili će sam odstupiti ili će ga smijeniti
Bunjac napušta Pernarovu stranku
Odbor za obrazovanje: Promicati radnu definiciju antisemitizma

  Dossier Palm

Na sjednici Gradskog vijeća Kirin konačno potvrdio: Iz grada ukradeno najmanje 17,5 milujuna kuna

  Goran Gazdek           18.06.2019.         4384 pogleda
Na sjednici Gradskog vijeća Kirin konačno potvrdio: Iz grada ukradeno najmanje 17,5 milujuna kuna

Gradonačelnik Ivica Kirin na današnjem je izvanredm Aktualnom satu na redovnoj sjednici Gradskog vijeća po prvi puta od kada se saznalo za krađu novca iz gradskog proračuna i samoubojstva pročelnika za financije Siniše Palma potvrdio da riječ o najmanje 17, 5 milijuna ukradenih kuna.

„Novci su otuđivani u takozvanom presretanju prije nego što su uneseni u poslovne knjige grada, odnosno, skidani su sa računa u poslovnoj banci i prebacivane na račun sportske udruge falsificiranjem dokumenata. Zbog istrage ne mogu govoriti o detaljima. Do danas sam mislio da je u doba modernih tehnologija, elektronskog nadzora poslovanja, sigurnosnih softvera, kontrola i revizija to nemoguće“, kazao je Kirin

Dodao je kako su u ovom slučaju zakazali i sigurnosni sustavi poslovnih banaka, porezne uprave, državnih tijela, Narodne banke pa i policije.

„U posljednjih desetak godina napravljeno je mnogo po pitanju kontrole i transparentnosti gradskog proračuna. Bili smo aktivni u sređivanju financija, nastojali smo da građani u svakom trenutku imaju uvid što se događa. Među prvima u Hrvatskoj ustrojili smo riznicu, poslujemo po certifikatu kvalitete ISO 9001, svake godine imamo pozitivan nalaz državne revizije za učinkovitost i financijsko poslovanje. Službenici se svakodnevno obučavaju kako bi se uspješno mogli nadzirati sustav i poslovanje, funkcionira sustav unutarnjeg nadzora, putem knjižice Ja volim svoj grad građane upoznamo s projektima koje ostvarujemo i planiramo ostvariti, a proračun javno objavljujemo na web stranicama, Ali nitko od nas nije mogao znati da sustav koji smo uspostavili nije pod nadzorom koji smo očekivali i u kome smo trebali biti zaštićeni. Očito je to znao samo pročelnik Siniša Palm“, kazao je Kirin.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Survive
19.6.2019. 8:04
Budući da se radi o pronevjeri javnog novca, javnost ima pravo znati tko je imao ovlaštenja za raspolaganje sredstvima računa grada i da li su za isplate s računa bili dovoljni 1 ili 2 potpisnika?


Još iz kategorije Dossier PalmVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.