Udruga hrvatskih sudaca protiv spajanja ministarstava pravosuđa i uprave
Grbin najavio kandidaturu za predsjednika SDP-a
Večernji list: Plenković - ostaje većina ministara
Jutarnji list: Vrh SDP-a zazire od Peđe Grbina
HAK: Na graničnim prijelazima moguća čekanja
DHMZ: Sunčano i vruće
Beroš: Moguće nove preporuke HZJZ-a za veća okupljanja, zasad bez zabrana

  Poljoprivreda

Mljekari Virovitičko-podravske županije na studijskom putovanju u Državi Izrael

  vn           23.11.2019.         1224 pogleda
Mljekari Virovitičko-podravske županije na studijskom putovanju u Državi Izrael

Delegaciji proizvođača mlijeka iz Republike Hrvatske koju čini 19 članova čine proizvođači, članovi proizvođačkih organizacija ‘’Drava-Sava’’ iz Koprivničko-križevačke županije te ‘’Mliječni put’’ iz Virovitičko-podravske županije na studijskom posjetu je Državi Izrael od 19.-26. studenog 2019. godine

Na inicijativu Veleposlanstva Države Izrael i hrvatskih eksperata iz sektora poljoprivrede hrvatski mljekari su prihvatili prijedlog za studijskim posjetom Državi Izrael kako bi istražili najnovije tehnologije koje se primjenjuju u mljekarskom sektoru.

Imajući na umu vrhunske rezultate Države Izrael u godišnjoj proizvodnji mlijeka po jednoj mliječnoj kravi, što iznosi otprilike oko 12.500 litara (svaki kravlji ‘’mu’’ je kompjeteriziran), smatrali smo kako pozitivan primjer Izraela može doprinjeti boljoj produktivnosti hrvatskih mljekara a sve s ciljem kako bi postali konkurentniji te kako se broj proizvođača mlijeka u Hrvatskoj ne bi dalje smanjivao.

Poljoprivredni proizvođači iz dviju udruga će prilikom studijskog posjeta imati prilike saznati više o hranidbi stoke, o tehnologijama koje omogućuju mjerenje svih parametara bitnih za zdravlje mliječnih krava, potom o tehnologijama i mogućnostima prerade mlijeka te upoznati se s najsuvremenijim načinima navodnjavanja.

Posjet farmama i boravak u kibutzu će im omogućiti da vide kako jedna zajednica može i treba funkcionirati, jer upravo takav primjer, udruženih mljekara koji daje odlične rezultate, će im biti koristan za upravljanje njihovim proizvođačkim organizacijama kako bi što bolje pružili kompletnu uslugu svim svojim članovima.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije PoljoprivredaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.