Jokić: Reforma obrazovanja povećava šanse za širu društvenu promjenu
Ministrica Vučković: Njavro i Rimac nisu na mene utjecale
Plenković: Josipa Rimac i drugi upleteni u aferu trebali bi biti isključeni iz HDZ-a
Grčić: Hrvatska posljednja po iskoristivosti EU-ovih fondova
Grčić: Hrvatska posljednja po iskoristivosti EU-ovih fondova
Grčić: Hrvatska posljednja po iskoristivosti EU-ovih fondova
Bulj smatra da nisu krivi samo privedeni, nego i politike vlada

  Županija

Mirjana Vodopić predsjednica ogranka Hrvatskog novinarskog društva

  gg           14.11.2003.         1048 pogleda
Mirjana Vodopić predsjednica ogranka Hrvatskog novinarskog društva
izborna skupstina ogranka hnd

VIROVITICA, 14, studenoga - Danas je u prostoru HGK-Županijske komore Virovitica održana redovna izborna skupština Ogranka Hrvatskog novinarskog društva u Virovitičko-podravskoj županiji. Za novu predsjednicu ogranka izabrana je urednica Radio Virovitice Mirjana Vodopić, zamjenica predsjednice je Slavica Bakić-Gazdek, a tajnik Predrag Štetić. Na izbornoj skupštini bio je i predsjednik HND Dragutin Lučić te tajnik Mario Bošnjak.
Govoreći o radu u proteklom mandatu, dosadašnji predsjednik Dragutin Šantoši je kazao da se formalno ogranak u protekle četiri godine nije sastajao jer za to nije bilo prijeke potrebe.
«Niti sam ja inicirao, niti je inicijative bilo od bilo kojeg drugog člana ogranka», rekao je Šantoši.
Ocijenio je da je i općenito stanje bilo zadovoljavajuće jer, unatoč pokušajima pritisaka na novinare od strane vlasti, nije bilo incidenata koji bi zahtijevali reakciju struke. Upozorio je i na materijalne teškoće, osobito honoraraca, te na problem još uvijek neriješenog vlasništva u virovitičkom Informativnom centru. Podsjetio je da je bilo i nekoliko sudskih postupaka, ali je zaključio da su svi dobili odgovarajuću zaštitu i oslobođeni su krivnje.
Iako ozbiljnije rasprave nije bilo, neki su članovi ipak «primijetili» da je bilo povoda za sastajanje - ove je godine, naime, obilježeno 50. godina «Virovitičkog lista» ali se Ogranak nije aktivnije uključio u obilježavanje toga jubileja, a vodstvo Ogranka nije na odgovarajući način niti organiziralo odavanje počasti preminulim kolegama Milanu Neffu i Milanu Sokele.
Dragutin Lučić – Luce je članove ogranka izvijestio o tome što se u posljednje četiri godine radilo u Društvu, o financijskim rezultatima, te aktivnostima u izradi medijskog zakonodavstva i u obrazovanju novinara. Upozorio je na značaj regionalnog i lokalnog informiranja koje bi, kaže, trebalo reformirati i dati mu veću ulogu jer je ono vrlo važno u razvoju demokratskog društva.
Nova predsjednica je naglasila da je jedan od prvih zadataka okupljanje novinara s područja Virovitičko-podravske županije, bez obzira jesu li članovi Društva ili ne, te njihovo povezivanje s kolegama iz susjednih županija.
Na večerašnjoj sjednici bilo je osam, od trinaest redovnih članova Ogranka.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ŽupanijaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.