Sabor: MIP predložio pokretanje kaznenog postupka protiv Kuščevića
Sabor u petak o konačnom prijedlogu Zakona o službenoj statistici
Saborski odbor prihvatio izvješće pučke pravobraniteljice za 2018.
Saborski odbor prihvatio izvješće pučke pravobraniteljice za 2018.
Kina: najranije cjepivo protiv koronavirusa biti dostavljeno na ispitivanja krajem travnja
Samsung se ispričao zbog slučajne obavijesti poslane korisnicima
Amsterdam planira erotski kompleks umjesto Crvene četvrti

  Županija

Lokacijska dozvola za građenje Industrijsko-obrtničke škole

  virovitica.hr           26.02.2014.         2143 pogleda
Lokacijska dozvola za građenje Industrijsko-obrtničke škole

Upravni odjel za prostorno uređenje i gradnju Grada Virovitice izdao je lokacijsku dozvolu za građenje nove Industrijsko-obrtničke škole u Virovitici. Podnositelj zahtjeva je Virovitičko-podravska županija, a nova škola će se graditi u Vukovarskoj ulici.

Razlog gradnje škole je činjenica da se u postojećoj Industrijsko-obrtničkoj školi trenutno obavlja nastava u dvije smjene te koristi prostore Tehničke škole.

Zahvat će se odvijati u fazama i to u prvoj fazi će se izgraditi zgrada škole s ukupnim kapacitetom od 20 odjeljenja za potrebe oko 400 učenika koja će se sastojati od 10-15 klasičnih učionica, 10-15 učionica za pola razrednog odjela, jedne učionice za učenike smjera zidar, 5 praktikuma i 4 specijalizirane učionice.

U drugoj fazi izgradit će se sportski tereni koji će sadržavati stazu za trčanje dužine 115m x 5m, zaletište za skok u dalj, vježbalište sa spravama 27m x 15m, poligon s preprekama 110m x 4m, tri igralište za košarku 28m x 15m i igralište za mali nogomet 52m x 32m

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

mirovnjak
28.2.2014. 13:02
@ Gvardijan.
Nisam isključiv kao Vi, već tražim argumente.
Bio sam protiv Slatinske gimnazije držeći da postojeće gimnazije u županiji imaju i previše mjesta u odnosu na djecu koja svojim znanjem i interesom mogu pratiti zahtjevan program gimnazije.
Vrijeme i činjenice su pokazale da sam bio u pravu. Ima li boljeg argumenta da redovito nakon prvog upisnog roka u županiji ima mjesta u gimnazijama. 3 ministra nisu prihvatila ovu ideju ( Primorac, Fuks i sada Jovanović). Ima li boljeg dokaza koliko sam bio u pravu. Žali bože novaca za dokumentaciju i projekte.
gvardijan
28.2.2014. 12:33
@mirovnjak, osobno sam protiv te nove industrijsko-obrtničke škole u Virovitici. Smatram da bi se programi, učenici i nastavnici iz te škole trebali rasporediti putem mreže škola u ostale 4 strukovne škole u županiji: u Virovitici, Slatini i Pitomači. Jeftinije je i korisnije, jer u postojećim ioš-školama ionako imaju stalni problem sa deficitom učenika. Prijevoz učenika košta daleko manje nego izgradnja nove škole.
mirovnjak
28.2.2014. 9:38
@Gvardijan:
Hvala na poduki, znao sam ja to, no u ovoj državi najčešće nisu problem zakoni već njihova ne primjena.
A što se tiče teme iz teksta, još samo ovo.
Nadam se da je ovo iskoordinirano sa resornim ministarstvom i da su uvažene činjenice koje sam naveo, pa ćemo onda doista moći reći bravo.
Ali ako nam se ponovi Slatinaska Gimnazija koja također ima građevnu dozvolu već 6 godina, a koordinacija počela na nivou Roki-Tole, pa tu i završila i gradnja, završila na par kamiona šljunka za prilazni put.
Nadam se da ovdje nije taj slučaj.
gvardijan
27.2.2014. 22:42
@mirovnjak, Sukladno Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN 86/12) učenicima koji su završili trogodišnje programe omogućuje se nastavak obrazovanja u statusu redovnih učenika (bez financijskih obveza) u srodnim četverogodišnjim zanimanjima. Nakon toga mogu polagati državnu maturu i ići na faks. Mnogi učenici već dvije godine koriste to pravo.
mirovnjak
27.2.2014. 20:41
Osobno smatram da ovoj državi pored visoko obrazovanih kadrova treba i puno proizvodnih zanimanja. Najmanje SSS. Naprimjer gimnazija pa nakon toga u proces rada, a ne daljnjeg školovanja.
No čudi me da se neki upuštaju u raspravu o brojkama bez osnovnih pokazatelje kao:
-Koliko postojeća škola ima učionica.
-Koliko će u nekom dužeg periodu u Virovitici izlaziti osmaša, prema do sada upisanoj djeci od 1-8 razreda.
-Koliko od toga otpada na gimnazije i tehničke škole.
Nadam se da su oni koji su planirali gradnju pošli od ovakvih i sličnih pokazatelja i onda je to za pozdraviti.
No još samo nešto.
Sustav školstva treba napraviti da uspješna djeca i iz strukovnih škola mogu nastaviti školovanje, a ne da i neuspješni gimnazijalci samo za to što su gimnazijalci to rade umjesto njih.
Nano-59
27.2.2014. 7:56
gvardijan, živim od građevine, ne mogu napraviti 20-30, mogu napraviti ili 20 ili 30 učionica
gvardijan
26.2.2014. 20:40
20-30 klasičnih učionica, jedan zidarski praktikum, 5 drugih praktikuma (mehaničari, strojobravari, frizeri i sl.), 4 specijalizirane učionice (kemija, fizika i sl.)... barem sam ja tako shvatio.
Nano-59
26.2.2014. 19:53
čitam i nije mi jasno, koliko je to na kraju tu učionica
Fabijan
26.2.2014. 17:02
Šta će nam? Tko će palčaćat režije za tada polupraznu tehničku škplu... Budući obrtnici! Djeco! Nedajte se u obrtnike! Vi ćete raditi od 0 - 24 sata bez prava na štrajkove dok će tikvani po državnim i lokalnim uredima biti zaštićeni ko lički medvjedi. Obrtnik sam i znam što govorim. Suze i znoj za njihova bolovanja,regrese, otpremnice...


Još iz kategorije ŽupanijaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.