Ruža Tomašić: hrvatska vlast nesnalažljiva u predsjedanju Vijećem Europske unije
Ćorić: SDP ne zaslužuje povjerenje; Ostojić: SDP će formirati vlast
Sučeljavanje na HTV-u bez čelnika vodećih stranaka i koalicija
Reiner: Skraćivanje radnog vremena ključna je mjera očuvanja radnih mjesta
Reiner: Skraćivanje radnog vremena ključna je mjera očuvanja radnih mjesta
Bernardić: Upute DIP-a skandalozne, kako će oboljeli glasovati
Na području županije nema novozaraženih

  Komentar Bojane Božanić/Lider

Jupi! Još jedan odbor!

  Bojana Božanić/Lider           21.03.2011.         1950 pogleda
Jupi! Još jedan odbor!

Ima li smisla ponavljati Churchillovu ‘ako ne znaš ili ne želiš rješiti problem, osnuj komisiju'? Ima vjerojatno i koliko osnivanje novog Vladinog savjetodavnog tijela. Nakon Gospodarsko-socijalnog vijeća, imenovanja niza savjetnika, Povjerenstva za praćenje cijena, Povjerenstva za nezaposlenost, Povjerenstva za Inu, Povjerenstva za praćenje provedbe mjera za suzbijanje korupcije, za odlučivanje o sukobu interesa, za praćenje pregovora i više od stotinu drugih odbora, savjeta i povjerenstva imamo još jedan-  Hrvatski odbor za investicije. Najčešće se o tim povjerenstvima može čuti kada se najavljuje njihovo osnivanje i kada održe prvu sjednicu.

Imamo li razloga vjerovati da će novi odbor, s više-manje istim članovima kao i deseci prije njega, uistinu i donijeti nešto novo? Ako će ministar kojem, kako kaže Kosor, ‘danonoćno dolaze investitori', dobiti prostora koliko i na predstavljanju Vladinih investicijskih projekata u četvrtak, čini se da je to još jedan od savjeta s kojim će se premijerka na prvoj sjednici fotografirati, a onda će mu se zamesti svaki trag.

Naime, na konferenciji za medije na kojoj su trebali biti predstavljeni projekti za drugo tromjesečje premijerka u pola sata nije rekla baš bogznašto, ali ako je ikako moguće reći manje od toga, uspjelo je to potpredsjedniku Vlade za investicije Domagoju Miloševiću. Njegovo je obraćanje novinarima trajalo 20-ak sekundi nakon čega je premijerka ponovno preuzela riječ.
 
Njezina je skepsa u njenim očima opravdana jer nakon što je guverner HNB-a u javnosti doživljen kao spasitelj zemlje, a poslodavci kao pokretači promjena, premijerki ne pada na pamet ikome dozvoliti da osvoji simpatije nacije i nedajbože izgovori neku pozitivnu informaciju.
No, ovoga puta mogla je palicu prepustiti Miloševiću, jer ako je mislila da ima važne i velike vijesti, moram primjetiti da se s njom teško po tom pitanju možemo složiti. Ukratko, Vlada nastavlja s programom spasa zemlje sa trideset velikih projekata.

Nacijo, ništa ne brini jer sve ide po planu kako je Vlada i zacrtala i u drugom se kvartalu očekuje ‘neka od faza realizacije'. Riječ je o novom bloku u Plominu uz zadaću smanjenja emisije stakleničkih plinova, ugovaranju dizelskih električnih lokomotiva, HŽ-ovoj zamjeni signalnih uređaja, izgradnji naftnog terminala u luci Slavonski Brod, sustavu obrane od poplava - Neretva, raspisivanju natječaja za koncesije za projekt Brijuni Rivijera te radovima na  željezničkom mostu Sava- Jakuševec, pruzi Vinkovci- Tovarnik, rekonstrukciji i daljnjem razvoju infrastrutkure na V b koridoru itd., itd., itd...

Budimo iskreni na nizu projekata se već dulje vrijeme radi, a kad premijerka govori o ‘projektima za drugo tromjesečje' očito misli na vrijeme kada će se crvena vrpca rezati zlatnim škarama. O tome tko su ulagači u Brijune Rivijeru ili tko je otkupio dokumentaciju za Zračnu luku Zagreb nije se moglo doznati jer je premijerka brzo prekinula ministra za investicije ponovivši da je Vladi cilj da sve bude transparetno što se vidi i kroz borbu s korupcijom te kako su otvoreni za sva pitanja novinara koji će o svemu biti pravodobno informirani. Kosor nije propustila spomenuti oporbu, Josipovića, završetak pregovora s EU i uspješno novo zaduženje u inozemstvu što sve dokazuje da smo stabilan sustav, interesantan ulagačima s relaksiranim biračima. S obzirom da već unaprijed mogu pretpostaviti obraćanje javnosti nakon prve sjednice novonastalog odbora za investicije predlažem da premijerka angažira novog pisača govora. Ovo je već zbilja dosadno.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Komentar Bojane Božanić/LiderVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.