Bernardić se nada da sustav neće zakazati i da nema razloga za histeriju
Hrvatska komora dentalne medicine poziva članove da postupaju po uputama za koronavirus
Ministrica socijalne skrbi pridružila se osudama spaljivanja lutke istospolnog para
Vlada osudila paljenje lutaka istospolnog para s djetetom kao fašničkog
Rijeka: Jedan pacijent ima simptome koronavirusa
Prvi oboljeli od koronavirusa ima blaži oblik bolesti
MORH poziva za upis u vojnu evidenciju u 2020. godini

  Dossier Palm

Iva Anzulović na stablima napisala dvije poruke: Okrenula sam ih prema prozorima gradske uprave kako bi ih podsjetile da su Virovitičanima dužni brojne odgovore i 17 milijuna kuna

  Goran Gazdek           05.07.2019.         4065 pogleda
Iva Anzulović na stablima napisala dvije poruke: Okrenula sam ih prema prozorima gradske uprave kako bi ih podsjetile da su Virovitičanima dužni brojne odgovore i 17 milijuna kuna

Kao što je i najavila, slobodna novinarka i aktivistica Iva Anzulović, nastavlja s akcijama u znak prosvjeda protiv niza propusta u istrazi smrti pročelnika za financije i gospodarstvo Siniše Palma i krađe 17 milijuna kuna iz gradskog proračuna. Ovoga puta je uoči izvanredne sjednice Gradskog vijeća sazvane po hitnom postupku, na metalnoj ugradu uz rzb Grdaskog parka ispred ulaza u zgradu gradske uprave, raširila je banner s pitanjem Zašto je Simpa je mrtav. Uz pitanje koje su građani već vidjeli dopisala je i njihova pitanja i komentare napisane na papiriću na nedavnom javnom prikupljanja pitanja u središtu Virovitice.

Nakon što su na sjednici Gradskog vijeća vijećnici HDZ-a , unatoč tome što to već rade ministarstvo financija i ured državne revizije, podržali Odluku o postupanju Gradonačelnika da zaposli vanjske suradnike koji će istraživati nestanak 17 milijuna kuna za koje je upravo on odgovoran i Iva se preselila u park.

S bojom na bazi vode na jednom je stablu napisala brojku 17, a na drugim upitnik.

„Birala sam da stabla budu stara, a poruke okrenute prema prozorima gradske uprave baš kako bi svakoga dana zaposlenici gledali u podsjetile kako su Virovitičanima dužni brojne odgovore i 17 milijuna kuna“, rekla je Iva.

Nakon desetak minuta privedena je u policijsku postaju.

„Nisam imala nikakvu pravnu posljedicu zbog oslikavanja dvaju stabala jer ničime nisam oštetila biljke pa je intervencija policije trajala svega desetak minuta u postaji gdje su samo zapisali razloge mom činu. Otrovnija je zemlja oko dvorca koju su zalijevali kojekakvim kemikalijama zbog kojih mi se jedan pas razbolio i danima se nekontrolirano češao pa razmišljam o sakupljanju dokaza i tužbi protiv Grada“, izjavila nam je Iva.

Dodala je kako će nastaviti s aktivističkim djelovanjem.

„Apsolutno ću i dalje ukazivati na slučaj smrti Siniše Palma koji je prepun anomalija, nelogičnosti, nezakonitosti i propusta, na rubu i protivno zakonima, jer u zemlji u kojoj vlada nepravda i nezakonje, otpor je nužda“, zaključila je.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Lynx
5.7.2019. 10:41
"Kad nepravda postaje zakon, otpor je dužnost."
Thomas Jefferson


Još iz kategorije Dossier PalmVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.