Bernardić: Restart koalicija će sama osvojiti stabilnu većinu
HZJZ: Potpise birača ponajprije prikupljati na otvorenome
Bernardić: Plenković štiti Sanaderova štićenika
Plenković: Škoro nije čovjek koji je spreman vući Hrvatsku naprijed
DZS: Pad broja zaposlenih u obrtu i djelatnostima slobodnih profesija
U prvom tromjesečju hrvatski BDP možda porastao, no slijedi duboka recesija
Crna Gora prva

  Politika

Holokaust kojeg nema

  Boris Pavelić/Novi list           30.01.2015.         3841 pogleda
 Holokaust kojeg nema

Izabrana predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović bila je u utorak u Saboru na obilježavanju Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta. Zanimljivo bi bilo čuti što o tome misli njezin koalicijski partner Josip Miljak , predsjednik Hrvatske čiste stranke prava. Taj čovjek naime tvrdi da je Spomen-područje Jasenovac »jugokomunistička tvornica laži«, i da »nitko tko sebe smatra Hrvatom nema se pravo odricati Nezavisne države Hrvatske«.

   I što sad? Slaže li se Grabar-Kitarović s potpredsjednicom Sabora Dragicom Zgrebec, koja je na saborskoj komemoraciji kazala kako »nikada ne smijemo zaboraviti« agoniju žrtava, pa i onih u NDH, čiji je »marionetski ustaški režim provodio politiku svojih mentora«?

Ili se predsjednica slaže s Josipom Miljkom, za kojega je memorijalni muzej u Jasenovcu »jugokomunistička tvornica laži«, a Hrvat nije nitko tko NDH smatra zločinačkom? Jasan odgovor od Grabar-Kitarović nikada još nismo čuli.

A istodobno, kako izbjeći patološku političku shizofreniju ako u isto vrijeme i tvrdite i opovrgavate da je zločin Holokausta počinjen, te ako istodobno hodočastite prigodnim komemoracijama, ali i prikupljate glasove od negatora Holokausta i slavitelja nacizma?

   P a kad već odgovore nemamo, zaključujmo po onome što znamo. Novoizabranu predsjednicu HČSP je na izborima »zdušno podržao«; Dragici Zgrebec ona ne duguje ništa. Grabar-Kitarović pobjedu je osvojila i glasovima hrvatskih neoustaša, a natjecala se protiv kandidata koji je tvrdio da zastupa antifašizam.

Možemo čak teoretizirati da su one dvije tisuće glasova, koliko ih je prevagnulo u Hrvatskoj, glasovi simpatizera HČSP-a. Pobjedu svoje izabranice neoustaše su nazvali »nečim najboljim što se u Hrvatskoj dogodilo u zadnjih petnaest godina«.

Ako se politika vodi prema željama onih koji su te izabrali, što je sama definicija demokracije, Kolindi Grabar-Kitarović nije u utorak bilo mjesto na komemoraciji žrtvama nacističkih pogroma u hrvatskome Saboru.

   O na sama »mudro« šuti. Jer ima, eto, važnijih tema: kako će izgledati inauguracija. No i to je indikativno: oponašat će Tuđmana. Poništava se građanska, liberalna decentnost Mesića i Josipovića, a vraća provincijalni kič »pametnih koji znaju čemu služi pojas«, kako je Feral svojedobno ismijavao Tuđmanovu lentu, citirajući policijski poziv građanima da vežu sigurnosni pojas.

Ali političke poruke važnije su od ceremonijala: rehabilitaciju ustaštva, naime, inicirao je osobno Tuđman, kojega kani imitirati Kolinda Grabar-Kitarović. Bude li uistinu dosljedna, pa provede najavu da će na Markov trg dovesti »sve povijesne počasne garde iz svih dijelova Lijepe Naše«, mogli bismo u Zagrebu, prvi put poslije 1944., svjedočiti defileu Poglavnikova tjelesnog zdruga.

   I nemojte ovo shvatiti kao usputnu zajedljivost. Ustaštvo se vratilo u Hrvatsku. Vrlo je blizu vlasti, ako ne već i u vlasti. Ovaj put, nikakva fantazma Evrope neće ga suzbijati; sada, baš kao četrdesetih, ustaštvo postaje Evropa. I zato, mračna su vremena već ovdje, a mi toga nismo još ni svjesni.

Kolumna Pronađena zemlja Borisa Pavelića, Novi list

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Lynx
2.2.2015. 21:27
@nina2,
Dio članka: "Ravnateljici i djelatnicima javne ustanove Spomen park Jasenovac jutros je došao prijeteći e-mail sa slikom metka i anonimnom porukom u kojoj ih se proziva kao antihrvate i izdajnike."
Niste baš u toku... Prijetnje su poslali čistopravci i kasnije su dobili novi ali je taj potpisao Josip Miljak i završio tekst sa Šimunovićevim uslikom zds (potvrdila policija).
To što je @bać svećenik ne znači da zna nešto više o spomenutom svecu Alojziju i o spašavanju . Ustvari to što je svećenik više govori o njegovoj osobi kada se to zbroji sa njegovim komentarima.
Zapravo ovdje je teško reći, po @baćkovim mjerilima tko je u konkretnom slučaju bolji stručnjak @bać ili @Lj.R.W.?
Terminator
2.2.2015. 14:13
Svima koji podržavaju mračna vremena i ustaštvo, jedna prigodna:
www.youtube.com/watch?v=hyj4mtJJL04&index=3&list=PLJw7BUiK0wK_Wom0eJKjVfkZQ0QBb77yh
nina2
2.2.2015. 14:11
LYNX, Kojoj ravnateljici se prijeti likvidacijom?. Malo sam se nespretno izrazila glede bać joze. Htjedoh reći da on kao svećenik možda više malo zna o angažiranosti blaženog Alojzija Stepinca u spašavanju Židova za vrijeme 2. svj. rata. @slobodagovora vi ste totalno izvukli rečenicu iz konteksta
bać joza
2.2.2015. 10:49
Kome zvono zvoni?

Tko kome drži lojtre?

slobodagovora
2.2.2015. 10:44
"Trebali bi osuđivate one kojima" držite lojtre".
bać joza
2.2.2015. 10:25
Poštovani "Mirovnjak2"!

Zašto tražite od mene da ja po ne znam koji put osuđujem nekoga. Ponavljam da ja nisam dio pravosudnih organa Republike Hrvatske. Šta ja imam koga osuđivati.

Možemo razgovarati o tome da sam ja protiv krađe, lopovluka svake vrste. Da! Protiv toga sam uvijek bio i biti ću. Da li vam je to dovoljno!

Koga bi ja trebao osuđivati zbog sadašnjeg stanja u gradu Virovitica i u Virovitičko podravskoj županiji. Ma dajte molim vas - kako bi rekao gospodin Ivica Račan

Pozdrav!
mirovnjak2
2.2.2015. 9:36
Bać Joza!
Hajde recite gdje ste osudili tu kriminalnu skupinu koja je sadašnjost, a ugrožava nam budućnost.
Meni i vama ne ali mladosti ove zemlje da, od moje dvoje djece jedno viđam jednom godišnje i od njega unuke. Drugo je samnom i živi u onome što sam ja sagradio u tom po vama mraku i radujem se unucima no nažalost da ne bi oskudijevali moram ja u ovim poznim godinama raditi.
Za razliku od kritika Sanaderu i ovim našim iz županije i njegovog jata, nekim pravomoćno osuđivanim a protiv nekih se vode postupci a županiju su strmoglavili na zadnje mjesto u republici po svim pokazateljima od kojih se živi (broj kružnih tokova ne bitan), a stalno se vraćate u prošlost od prije 25-70 godina i puni ste žuči i bijesa.
Nisam za ulaženje u obiteljske živote i ne bi to radio ni za što, no vi ni tu niste dosljedni kopate po obiteljskim životima od prije 25 godina pokojnicima, a ne vidite da ovi vaši tu oko vas sada ostavljaju obitelji i žive sa ljubavnicama.
Vjerojatno će vam se moći obratiti da ih ponovo vjenčajete.
za to moj Bać Joza, ja ne napadam Vas kao osobu već Vaše licemjerstvo koje je neprimjereno časnoj službi koju svakodnevno obnašate.
bać joza
1.2.2015. 22:14
Poštovani gospodine "mirovnjak2"!

Zašto mi stalno inputirate da ja podržavam Ivu Sanadera kao sinonim za one koji su krali, pljačkali itd. Zašto mi stalno inputirate da ja podržavam zlo, grijeh i sve ono što nije dobro. To nigdje nisam ni direktno niti indirektno napisao niti mislio. Zašto ste toliko nekorektni, kada moram biti direktan.

Pozdrav!
mirovnjak2
1.2.2015. 22:06
Ispravak predhodnog.
U petom redu treba stajati " do mile volje"
mirovnjak2
1.2.2015. 22:03
Bać Joza!
Božji blagoslov mi kao kršćaninu znači više od svega, no pitam se može li ga bilo kome udijeliti čovjek koji ljudima prilazi sa toliko selakcije, gdje se prije svakog slova o nekome razmisli kome taj pripada, a tek onda komentar. Naravno sa 2 potpuno različita pristupa.
Jedni mogu krasti, pljačkati do milje jer su po tvom sud"domoljubi" i nema osude ni u primisli a drugima jadna im majka kada ih se naš velečasni doveže.
siniša prpić
1.2.2015. 20:53
@mirovnjak, teško je javno osuditi Smradanera, jer je ta hrvatska lopina itekako dijelila i svome stadu.
U tom stadu našlo se je mnoštvo članova Hdz-ove vlade ( i Kirin ), direktora javnih poduzeća, pa sve po vertikali i horizontali do privatnih firmi, koje su služile nepravomočno presuđenoj zločinačkoj organizaciji.
Bogu dragome hvala, no sve će doći na svoje mjesto.
bać joza
1.2.2015. 20:49
Poštovani "mirovnjak"!

Niti vas znam niti vas poznam. Nemam namjeru s vama se raspravljati. Iznio sam činjenice poznate svima koji to žele znati. Vi pišite što hoćete. To je vaše pravo. Neka vas prati Božji blagoslov!

Pozdrav!
slobodagovora
1.2.2015. 20:26
Lynx,odlično ste zapazili nininu rečenicu, izgleda to kao da ga poznaje bolje od nas.Pazite kada se u kontekstu holokausta i zločina prema čovječnosti napiše ovakova rečenica:
" Vjerujem da je bilo svega. Mislim da ljudski mozak u ratu ne funkcionira kao u normalnim okolnostima. To je van svake pameti što je čovjek u stanju učiniti drugom čovjeku. O tome će isto više znati bać joza."
Pa ovo izgleda kao da želi kompromitirati osobu o kojoj govori?Kao neka prijetnja?
mirovnjak2
1.2.2015. 20:19
Bać Joza!
Ti si doista ustrajan u licemjerstvu.
Nikada, ali doslovce nikada nisi osudio pljačku države od strane rukovodstva jedne stranke pod vodstvom Ive Sanadera, a koliko si žuči prolio protiv svih onih gdje si imao i minimalnu šanse da ih povezeš sa prošlim sistemom.
Kada se upustiš da komentiraš nečije ljubavnice, oboje su tada bili u braku, naravno da si lagao, a kada te ja prozovem da osudiš također imenom nekoga od tvojih, a tko je po tebi moralna vertikala, a napustio je ženu i djecu i živi sa ljubavnicom ti to jednostavno prećutiš.
Ja ih neću osuditi po imenu jer se neću spustiti na tvoj moralni nivo, ali ti si se spustio tako nisko da niže ne može pa budi dosljedan pa navedi i njihove ljubavnice, Kod njih nećeš morati lagati, a kod prvih si lagao.
I još nešto.
Je li ti dosita misliš ako je recimo bilo političkih ubojstava nakon 1971 da su se odluke donosile recimo na tijelima koja su brojila i po stotinu članova, naravno da nisu već su to eventualno radili pojedinci iz vrha uz tajne službe iz kojih je po Hebrangu i Radiću u HDZ devedesetih prešlo nekoliko tisuća ljudi.
Lynx
1.2.2015. 19:54
@nina2
Holokaust, odnosno obol ndh u njemu - Jasenovac (kao najznačajniji) negiraju čistopravci, čak se i prijeti ravnateljici likvidacijom.
Ne znam na čemu temeljiš svoje izjave da bi baćjoza trebao bolje znati ovo i ono. Zajebavaš ga ili mu se šupkaš?
bać joza
1.2.2015. 19:41
Poštovani gospodine "mirovnjak2"!

Zašto mi stalno inputirate da ja podržavam Ivu Sanadera. To nigdje nisam ni direktno niti indirektno napisao niti mislio. Zašto ste toliko nekorektni, kada moram biti direktan.

Pozdrav!
mirovnjak2
1.2.2015. 19:24
Bać Joza!
Indirektno a bogami i direktno braniti čovjeka koji je pravomoćno osuđen za ratno profiterstvo, veleizdaju i pljačku vlastitog naroda i države, ćovjeka koji je organizirao grupu ljudi istina po još uvijek nepravomoćnoj presudi također za pljačku vlastitog naroda za dobit te grupe i pojedinaca iz nje ili u najmanju ruku nikada ga ne osuditi je licemjerstvo bez presedana.
No moram ti napisati i ovo da su pojedini biskupi konkretno biskup Barišić morali tvrditi kako veliki novac na privatnom tekućem računu jednog tvog kolege nije iz pljačke već crkveni, Radi se o bliskom rođaku tvog štićenika.
No samo jedno pitanje. što radi 2 milijuna kuna ajmo reći crkvenih na privatnom tekućem računu svećenika? Naglašavam tekućem jer ako je i točna i biskupova tvrdnja da je to za obnovu crkve onda je to plaćanje na crno i varanje države za PDV.
Sa tekućeg računa može se plaćati usluge samo na crno.
Mate Vukušić
1.2.2015. 19:23
Hvala na poduci, velečasni, zbilja. Nadam se da to nisi shvatio kao nešto loše.
Šta se tiče komentara, za sve teme se pripremam temeljito (koliko je kvalitetno nisi uopće kompetentan suditi ), ne volim pisati nešto što nisam provjerio. Ali, da oprostite na izrazu, na zajebanciju odgovaram istom mjerom. Svakom pa i tebi. Ovdje smo ravnopravni u raspravi, uvjeren sam.
slobodagovora
1.2.2015. 18:25
Nema na čemu,dobro je činiti dobro.
bać joza
1.2.2015. 18:08
Ma da!

Baš vam hvala na odgovoru!
slobodagovora
1.2.2015. 18:07
"Uzoriti"
pa to se oni samo sprdaju sa nekim tko misli da je jako inteligentan,a ne razumije sprdnju?
nina2
1.2.2015. 17:55
stole123 kupila kuću? Ode se ja malo odmoriti. Stole123 i ostali
pozdrav.Bać joza Hvaljen Isus i Marija.
bać joza
1.2.2015. 17:48
Poštovani Mate!

Kada bi vaši komentari bili kvalitetno odrađeni poput mojih, bilo bi to ok. Ali, ako partija kaže drugačije, neka onda tako bude. No to nije razlog da vam ne zaželim blagoslovljen novi radni tjedan.

Pozdrav!

P.s. Oslovljavanje s "uzoriti" odnosi se na pripadnike svećeničkog staleža višeg ranga, tj. na kardinale! (Onako usput da vas nečem poučim)
Mate Vukušić
1.2.2015. 17:27
Uzoriti, braniš se iako te nitko ne napada. Poznata mi je ta strategija vječite žrtve. Kao što si i sam rekao, imaš na to pravo. Da su ti komentari smisleniji takvi bi bili i moji odgovori ili upiti, razumiješ? Ups, sorry, zaboravio sam da si ti taj koji daje ocjenu što je smisleno a što ne..
stole123
1.2.2015. 17:15
nina nisam mislio tako im i treba jer su mi tu 5 djedova ostavili kosti, (kuću od koga si kupila) pozdrav
nina2
1.2.2015. 17:15
stole123 Može pojasniti svoj komentar 16:40:33?
nina2
1.2.2015. 17:06
Joda, pogledat ću. Vjerujem da je bilo svega. Mislim da ljudski mozak u ratu ne funkcionira kao u normalnim okolnostima. To je van svake pameti što je čovjek u stanju učiniti drugom čovjeku. O tome će isto više znati bać joza. To je ta sfera iracionalne mržnje koja vodi u zlo neizmjernih razmjera.
bać joza
1.2.2015. 16:58
Poštovani Mate!

Kao što možete primijetiti u mojem pisanju, djelujem vrlo razborito, staloženo i neuvredljivo unatoč napada!

Svojim zadnjim komentarom niste zapravo ništa rekli, no i to je vaše pravo.

Pozdrav!
nina2
1.2.2015. 16:56
Viš ja ne znam čiji si ti sin. Selo moje malo.
Mate Vukušić
1.2.2015. 16:53
Velečasni, skužio si ti zašto sam ja to napisao. Bit će da onda nisi dobro specificirao što su to za tebe "normalni" poslovi. Tvoje prosijavanje pijeska jest a njegovo cijepanje drva nije.....dakle, nevažne stvari, naravno, ali želim prikazati kako je već od tvog postojanja na ovom portalu sve u redu što ti napišeš ili što misliš a sve ostalo je krivo mada se radi o istoj stvari. Zato ja govorim o tvom bezobrazluku, uzoriti...naučio si da s oltara suvereno možeš ovčicama docirati bez prava na repliku, ovo je , na sreću portal - kakvim god ga ti imenovao, ljudi imaju svoje mišljenje i ne libe se iznijeti, pjenio se ti ili ne. Živjeli..
joda
1.2.2015. 16:51
nina2 nismo mi ni bolji ni gori od drugih naroda, ipak država je propustila procesuirati neka nedjela i to ostavlja dojam da ih svi odreda odobravamo. Pogledajte si dokumentarac "Paviljon 21" i vidjet ćete da je bilo svega.
nina2
1.2.2015. 16:51
stole123 ?
nina2
1.2.2015. 16:45
stole123, ne vidim tu ništa sporno. Vođa pobjegao i partizani pobili nenaoružan narod.Hoćeš reći, tak vam i treba kad ste naivni? Tko bi mislio da će Englezi i Amerikanci biti takve gnji....
stole123
1.2.2015. 16:40
nina vidi se da si tatina kći a da dodam da je brat mamin sin, pozdrav
nina2
1.2.2015. 16:33
Već mi na vrh glave da se Hrvati moraju neprestano braniti od nasrtaja na pravo na dignitet i državnost. Postoje ljudi koji bi nam to uskratili i neprestano nam stavljaju stigmu velikih povijesnih zločinaca koji ne zaslužuju svoju državu.
stole123
1.2.2015. 16:29
nina samo da dopunim tvoj komentar ,,bleibugrg,, zaboravila si napisati da su ti ljudi pobijeni pošto su se predali i pobacali oružje, inače je pričao čovjek koji ga je preživio da su imali tako naoružanje da se partizani nebi ni približili im i da su mogli hladno proći kroz cijelu bivšu jugu, problem je bio izdaja od strane pavelića (pobjegao je preko) i ostavio narod
joda
1.2.2015. 16:24
Zgodno je to jer, ako nam neka promjena odgovara, onda je sigurno po Bogu.
U svakom slučaju hvala što se trudite oko svake izgubljene ovce.
bać joza
1.2.2015. 15:30
Poštovani gospodine Mate!

Pa zar vi mislite da je bilo potrebno spomenuti još neke poslove. Zvuči nevjerojatno.

U svakoj normalnoj obitelji pretpostavljalo se da ja kao dijete mogu ići u trgovinu, da mogu štijati bašću, da mogu dovlačiti drva iz šume i onda ih na jarcu piliti i poslije cijepati. Sasvim je bilo normalno da pomažemo okretati sijeno vilama, skupljati ga grabljama i onda ga stavljati na male bagliće te poslije utovarati na platon. Naravno, isto tako i sa slamom. Zar je trebalo napisati da smo kopali kukuruz, da smo mami pomagali brati grah po kukuruzu i dovesti na biciklu misirače. Zar je trebalo napisati da smo od 5 razreda išli kidati metlice u Kulu ili Ovčare. Ono poslije sam već napisao.

Nevjerojatno. Zar sam se trebao time hvaliti. Pa to je bilo sasvim normalno i očekivano. Treba napomenuti da smo sve to radili unatoč toga što nam je tata radio u Njemačkoj.

Poštovani "joda"!

Očito ne poznate dovoljno povijest Katoličke Crkve i njeno formiranje tijekom stoljeća. Isus je Petru rekao: "Što god svežeš na zemlji biti će svezano i na nebesima. I što god odriješiš na zemlji, biti će odriješeno i na nebesima." Iz ovoga proizlazi da je Petar kao poglavar Crkve katoličke imao odriješene ruke.

Za malu pomoć, Crkva je svoju nauku formirala tijekom cijeloga svoga razdoblja postojanja - "Ecclesia semper reformanda est"! Postoji neprekinuti lanac života Crkve, naviještanja Božje riječi, slavljenja sakramenata, koji se proteže sve do nas a kojeg nazivamo predajom. Ona nam daje jamstvo da je ono u što vjerujemo izvorna Kristova poruka, koju su proglašavali apostoli. Srž prvobitnog navještaja je događaj Gospodinove smrti i uskrsnuća, iz kojeg proizlazi cjelokupna baština vjere, koju Crkva prenosi na istinit i siguran način iz naraštaja u naraštaj, kao što ističe nadalje Koncil: "Stoga se apostolska propovijed, koja je na poseban način izražena u nadahnutim knjigama, morala u neprekinutom slijedu čuvati sve do dovršetka vremenâ".

Poštovani "Atma"!

Treba razlikovati monoteističke religije i politeističke religije. Budući da ste vi dovoljno pametni, mislim da je u ovoj rečenici za vas zadovoljavajući odgovor.

Pozdrav!
nina2
1.2.2015. 15:18
Holokaust je bio u svim zemljama Europe koje su bile uvučene u rat. Po broju ubijenih Židova Hrvatska je na predzadnjem mjestu u Europi. Nedićeva vlast u suradnji sa pravoslavnom crkvom u Srbiji je prva u Europi očistila Srbiju od Židova. Oprostite g. Ljubo to iznosim samo činjenice. Strašno je to sve što se dogodilo. Postoji pisani dokument o tome iz 1942.g. A da ne govorimo o Bleiburgu i križnom putu kad je ubijeno ( ne zna se točno ) između 100 000 i 180 000 ljudi, vojnika, civila, svećenika katoličkih i muslimanskih. Naš blaženi Alojzije Stepinac je pomagao Židovima, ali o tome više zna baćjoza.
nina2
1.2.2015. 15:03
Što se boja tiče; nevažno. Btan je mentalni sklop koji je ljevičarski a valjda se ne stidite svoje crvene boje. Ako se stidite, recite zašto?
nina2
1.2.2015. 14:57
Vidim ja da bi većini na ovom portalu bilo drago kad bi bać joza i njemu slični mučarli. Ali nikako ne mogu čovjeka ušutkati. Kad vi govorite mogu se korisititi kojekakvi izrazi to je sve dopušteno, dapače, poželjno jer vi ste na strani istine. Kad mi govorimo o nečemo onda moramo pažljivo odmjeriti svaku riječ, nedajbože da se netko od vas ne uvrijedi. Što se tiče Ivice Račana men nije važno koliko žena ili ljubavnica je imao. Ono po čemu ga trebamo pamtiti je 1990 god kad je ispred SDP-a glasovao protiv samostalnosti Hrvatske, predao oružje JNA i ostavio goloruki narod da se bori protiv agresora. SDP se nije od toga ogradio jer bi izgubio velik dio glasačkog tijela koji još uvijek cvili za Jugoslavijom. Lynx ne znam tko negira žrtve holokausta. Bać joza nije samo svećernik već i građanin koji ima pravo slobodnog mišljenja i govora kao i svi ostali. Zbog svog zvanja je u nepovoljnijoj poziciji od ostalih jer je katolička crkva tijekom stoljeća bila ta koja je okupljala hrvatski narod.
nina2
1.2.2015. 14:57
Vidim ja da bi većini na ovom portalu bilo drago kad bi bać joza i njemu slični mučarli. Ali nikako ne mogu čovjeka ušutkati. Kad vi govorite mogu se korisititi kojekakvi izrazi to je sve dopušteno, dapače, poželjno jer vi ste na strani istine. Kad mi govorimo o nečemo onda moramo pažljivo odmjeriti svaku riječ, nedajbože da se netko od vas ne uvrijedi. Što se tiče Ivice Račana men nije važno koliko žena ili ljubavnica je imao. Ono po čemu ga trebamo pamtiti je 1990 god kad je ispred SDP-a glasovao protiv samostalnosti Hrvatske, predao oružje JNA i ostavio goloruki narod da se bori protiv agresora. SDP se nije od toga ogradio jer bi izgubio velik dio glasačkog tijela koji još uvijek cvili za Jugoslavijom. Lynx ne znam tko negira žrtve holokausta. Bać joza nije samo svećernik već i građanin koji ima pravo slobodnog mišljenja i govora kao i svi ostali. Zbog svog zvanja je u nepovoljnijoj poziciji od ostalih jer je katolička crkva tijekom stoljeća bila ta koja je okupljala hrvatski narod.
atma
1.2.2015. 14:13
@joda, viteže

Pa već kod 1. zapovijedi nastaje problem, a što reći za ostale zapovijedi ...
Inače, koncept Svetog Trojstva nije ništa neobično. Istovjetni koncept nalazimo i kod mnogo starijih religija, npr. brahman, paramatma i bhagavan, no nećemo sad o tome. Pozdrav!
Mate Vukušić
1.2.2015. 14:09
ajme, baćjoza...pa ti si kao umalo bio "udarnik"...
Pouzdano znam, iz razgovora sa pok. drugom Račanom, da je kao školarac kod bake cijepao drva za zimu, sudjelovao u radnim akcijama, bez naknade za razliku od tvojih studentskih bauštelskih poslića za dojč markice. Teško priznat, ali izgleda si imao toliko "normalnih" poslova kao i drug Račan. Zanimljivo, nema šta. Nisi izoliran od trenutka u kojem živimo, jasno mi je, za razliku od druga Račana koji je živio pod staklenim zvonom. Daj, molim te, prije entera pročitaj što napišeš. Nitko te ne traži žuran odgovor, imaš vremena koji sat ili do sutra.
Lynx
1.2.2015. 13:58
A-aaaa! Periferno!!!
Uskrs!
Božić!
Periferno!
Ponovo u prvi....
joda
1.2.2015. 13:56
Onda mora da je za našu crkvu periferna i prva božja zapovijed, jer kako inače objasniti neke od preuzetih periferija kao što je štovanje majke s djetetom, štovanje raznih svetaca itd. Ako smo već jednog Boga podjelili na tri, dakle i otac i sin i duh sveti, čemu onda još more drugih kojima se molimo.
bać joza
1.2.2015. 13:10
Poštovani "Joda"!

Djelomično ste u pravu. Tijekom povijesti Crkve Katoličke ona je vršila tzv. inkulturaciju, tj. iz pojedinih kultura uzimala je ono što je prihvatljivo. No, ponovno ću spomenuti, uzimala je samo ono periferno, no ono bitno nije mogla niti smjela mijenjati. I to je to.

Poštovani gospodine Mate!

Od 6 razreda osnovne škole radio sam sa zidarima: od prosijavanja orljavskog i savskog pijeska, rada na mješalici, nošenja maltera i cigle, pomaganje u šalovanju i srezivanju građe. Tijekom studija radio na "baušteli" u Njemačkoj u velikoj građevinskoj firmi Bilfinger Berger na svim poslovima pomoćnog radnika. U tom vremenu gradili smo ogromnu halu za skladištenje cvijeća u gradu Strallen na granici Njemačke i Nizozemske. Isto tako, tijekom dvaju ljetnih praznika radio u izradi plastične i drvne stolarije u firmi Moorfeld GmbH - Langenberg. Jedne ljetne praznike radio sam u Caritas-u biskupije Munster u radu s doseljenicima iz Turske.

Premda sam školovan na području društvenih znanosti itekako imam iskustva rada u realnom sektoru, osobito što je bio indirektno povezan s mojim pozivom: izgradnja dvaju župnih crkvi i dvaju župnih stanova. U tom vremenu sam se itekako susreo s realnim sektorom. Naravno, u to uključujem i poljoprivrednu proizvodnju jer se s njom susrećem svaki dan: proizvodnja mlijeka i mliječnih proizvoda, ratarska proizvodnja. Naravno, nisam izoliran od trenutka u kojem živimo.

Poštovani "atma"!

Stavljati neke ljude kao moralne vertikale iziskuje i provjeru istih. Budići da su neki komentatori stavili gospodina Ivicu Račana kao moralnu vertikalu, nužno je bilo pogledati jeli to smisleno. Po svoj prilici nije mogao niti nije nikada bio moralna vertikala, osim onima koji su u njemu vidjeli ideal svoga života.

Pozdrav!
joda
1.2.2015. 12:10
@bać joza, znam da je van teme, al ne mogu si pomoć. Što Vam treba da kao poznavatelj katoličke crkve i vjere, olako navodite tvrdnje koje jednostavno ne stoje. Katolička crkva ima veliku ulogu u životu našeg naroda i krajnje je ne etično od Vas Kao predstavnika crkve da obmanjujete puk neistinama o crkvi i vjeri. Kažete tako u jednoj Vašoj objavi, da se crkva u bitnim stavovima nije mijenjala od Isusovih dana do danas, a znate dobro da tome nije tako. U želji da asimilira što veći broj pripadnika raznih starijih poganskih vjera, katolička crkva je uvidjela da je politički jednostavnije uvrstiti u svoj nauk dio poganskih vjerovanja i tako pridobiti novi broj vjernika, nego inzistirati na čistom Isusovom nauku. Kroz stoljeća su ta vjerovanja postala dio dogmi katoličke crkve i danas ih vjernici uzimaju zdravo za gotovo.
Mate Vukušić
1.2.2015. 11:07
Baćjoza...nema granica bezobrazluku zar ne? Moraš čiste gaće imati da bi tuđe pretresao, uzoriti.

Reci ti nama, pobogu, u kojoj si ti to, za razliku od Ivice Račana, "normalnoj" firmi radio?. Slušam...
atma
1.2.2015. 11:00
@bać joza, po tko zna koji put, ali opet ću ponoviti da slobodno misleće osobe nije moguće zbuniti. Stvarno je nevjerojatno kako jedan svećenik, ponavljam svećenik, može ovako javno nastupati i iznositi prljavi veš o pokojniku. Lako je @bać joza pronalaziti greške u osobi, ali je puno teže priznati i nalaziti dobre odlike u osobama. Stvarno Vas molim da se ponašate u skladu sa Vašim plemenitim zanimanjem.
bać joza
1.2.2015. 10:46
Poštovani "Mirovnjak2"

I vi i ja znamo da izvršne funkcije su bile takve kakve jesu, ali da je sve odlučivao Komitet. Ponoviti ću još jednom da ova rečenica sve govori: "Cijeli radni vijek Ivica Račan proveo je u krilu Partije ili u partijskim ustanovama. Ni jedan jedini radni dan nije proveo u nekoj "normalnoj" tvrtki."

Tema se razvila i do gospodina Račana, pa je bilo korektno i s moje strane iznijeti dio života te javne osobe, i to možda onaj mali dio koji prosječan čitatelj ne zna. Hvala Google-u na otkrivanju detalja o pojedinoj osobi. Baš mi je drago što sam i ja saznao za neke detalje koje do sada nisam znao.

Poštovani "Lynx"!

Naravno da je moguće, čak je i poželjno, da najbolje poznajemo svoju vjeru, ali isto tako da upoznajemo i druge vjere. To nije bio problem i mislim da nisam to niti isticao.

Pozdrav!
ban88
1.2.2015. 10:12
Apsurdistan.
UooH
1.2.2015. 10:00
Joj gospodine mirovnjak molim vas nemojte samo vi o licemerju tesko da ima komentator koji je bolji od vas u tome.
mirovnjak2
1.2.2015. 9:46
Bać Joza!
Za što ovako detaljno ne pišeše o drugima?
Tu je tvoje licemjerje veće i od Papuka.
Ja ponovo neću o obiteljskim stvarima kao vi. Ja bi se sramio hodati ulicom kada bi to radio.
I mnogi su se vaši ne više puta ženili već godinama žive u nevjenčanim zajednicama što je po svim kanonima vašeg posla ne zamislivo.
No hoću govoriti o pravomoćno i nepravomoćno osuđenima i onima protiv kojih se vodi sudski postupak pred sudovima ove države i to0 ni manje niti više već za bezočnu pljačku svoje države za osobne i stranačke potrebe.
Za takve vi kažete da nećete o osobama, a o drugima hoćete do najsitnijih detalja.
Pa čak i lagati.
Nije moj spor sa vama oko životopisa Ivace Račana, zanam ga ja i bez tebe i to puno istinitije.
No nikada niste odgovorili, zašto ste ga svrstali među one koji su od 1971 do 1991 godine obavljali godinama jednu od izvršnih funkcija.
Predsjednik republičke ili savezne partije ili izvršni sekretar.
Predsjednik sabora ili savezne skupštine ili njihović izvršnih vijeća ili vlada.
Predsjednik republičkog ili saveznog predsjedništva.
To su izvršne i rukovodne dužnosti i od svih njih dotični je obavljao samo jednu i to manje od 2 godine.
Licemjer si ti moj Bać Joza kakav ne postoji da ne kažem neku težu riječ.
Lynx
1.2.2015. 9:35
Slažem se sa autorom da je nakaradno u isto vrijeme priznati i obilježiti sjećanje na žrtve Holokausta, a istovremeno biti partner sa strankom koja to negira. No, ne mislim da je neoustaštvo već ovdje i iz mraka zvecka oružjem, bar ne u toj mjeri da bi naškodilo društvu i državi. Da ih ima - to se slažem i to se prezentira svake obljetnice Bleiburga ili mise u vezi rođendana najdarežljivijeg hrvata Pavelića.
Što se te nenormalne koalicije tiče, pa to je način rada hdza koji bi koalirao sa crnim vragom da bude na vlasti - pokazali su to sa sdssom kada je Slobodan Uzelac bio čak i potpredsjednik vlade Sanadera za (đe ćeš ironije) za regionalni razvoj, obnovu i povratak. Ha-ha-ha!
Lynx
1.2.2015. 9:23
bać@,
očito da vi imate problem jer vam teza ne stoji. Zašto netko iz hrvatske ne bi bio stručnjak za francusku ili britansku povijest? Zašto netko tko nije katoličke ili ine vjere ne bi bio stručnjak za katoličku, židovsku, islam ili budizam? Time ne tvrdim da Lj.R.V. jeste stručnjak, ali ne vidim razlog i zašto ne bi bio.
bać joza
1.2.2015. 7:39
Poštovani gospodine LJ.R.W.!

Očito imate neki problem. Ako ste stručnjak u židovskoj vjeri, što vam ja ne sporim, molio bih vas da ne budete stručnjak i u Crkvi Katoličkoj.

Toliko puta vam je krivo kada vas neki od komentatora napadaju na osobnoj razini, što definitivno ne prihvaćam, vi onda napadate na osobnoj razini. Time je sve rečeno.

Pozdrav!

P.s. Puno je žutila u našim medijima pa čovjek više ne zna što je crveno a što plavo, a što žuto.
Autor Lj.R.W.
1.2.2015. 0:37
@bać joza"
A jeste našli pouzdan izvor - "24 sata"!? Žutilo od novina!
Pišete: "Baš je drag urednik ovog portala"!
Eh, i vi ste mi neobično dragi, zabrinuti za hrvatske svetinje, jedini hrvatski domoljub itd. Pišete vispreno, sjajni ste u zapažanjima, nadaleko poznat kao objektivan promatrač i analitičar naših zbivanja, moralna vertikala naše Županije... Ovako, sada u noćne sate, kada su djeca na spavanju, vjerujte mi da imam moć ukinuo bih celibat za rimo-katoličke svećenike pa da i vi uživate u "slikanju ženskih aktova". Kao da žensko tijelo nije motiv slikara i kipara od pamtivijeka. Jesti li vi čuli za vilendorsku Veneru, bać joza, kipić pronađen u Austriji iz daleke prošlosti civilizacije kada je žena, naravno gola, kao što smo svi "kao od majke goli rođeni", Venera sa atributima ženske plodnosti (naglašeni široki bokovi, velike grudi)...Prebacite se u grko-katoličku vjeru, moći ćete se i ženiti, i možda u tom slučaju nećete predbacivati ljudima ono što je prirodno...A možda ćete i osuditi ono što je neprirodno, a što j jučer učinio upravo Papa Franjo - osudio neke ugledne crkvene velikodostojnike zbog - pedofilije!
Poruka Papi Franji: "Poštovani Papa Franjo, molim vas dodjite što prije u Hrvatsku... Dojma sam, možda se varam, da vas treba cijenjeni gospodin "bać joza"!?
bać joza
1.2.2015. 0:04
Poštovani gospodine LJ.R.W.!

Ovaj tekst koji sam napisao o gospodinu Ivici Račanu je objavljen u jednim dnevnim novinama. Dobro reklamirati ću ih - 24 sata. Proguglajte malo i pronađite i sami ovaj tekst.

Pozdrav!

P.s. Ne pišem komentare bez veze i bez provjere. Dakle, prvo nešto provjerim pa tek onda napišem. HVALA!
Autor Lj.R.W.
31.1.2015. 23:59
@bać joza
Naknadno vidim što ste nadrobili o Ivici Račanu! Nikada mi nije bio simpatičan političar, pisao sam javno da je bio kao onaj tko je trebao odraditi tešku noćnu smjenu, a bojao se - mraka, no NIKADA ne bih pisao NEPROVJERENE intimno-seksi pričice o čovjeku koji je umro i nema mogućnosti demantirati ih! Spominjete u uvredljivu kontekstu i njegove bivše supruge! Ovo sve ne samo da je preslano, "bać joza", ovo zadnje je odvratno bljutavo!
bać joza
31.1.2015. 23:58
Poštovani gospodine LJ.R.W.!

Ovo sam napisao u svom prvom komentaru: "Baš je drag urednik ovoga portala. On prenosi članke koji žele degradirati sve što je hrvatsko, što je domoljubno i što je sveto hrvatskom čovjeku. Naravno, to je njegovo pravo.

Baš bi bio sretan kada bi koji put prenio članak s portala direktno.hr ili denvno.hr. Baš bi bio sretan kada bi na ovom portalu bilo moguće čitati članke gospodina Tihomira Dujmovića. Evo prijedloga gospodinu Gazdeku.

Naravno, ne možemo nikoga prisiliti da objavljuje ovo ili ono, no ipak se objavljivanjem samo lijevo-udbaško-komunističkih autora stvara slika da i vlasnik ovoga portala ima iste stavove. Ili se možda varam!"

Dakle. Nikome nisam niti mogu nametati uređivačku politiku. To je svima jasno i iz moga komentara.

Bogu hvala na internetu pa možemo uvijek pogledati i drugu stranu. I znamo gdje to možemo pogledati.

Dakle. Ništa nije sporno pa ovaj vaš intervent nije ni bio potreban. Da ste možda komentirali neki moj komentar, bio bih vam zahvalan.

Pozdrav!
Autor Lj.R.W.
31.1.2015. 23:46
@bać joza
Kod nas je često običaj da se u žaru rasprave zaboravi njen početak, a tiče se baš vas:
"Baš bi bio sretan kada bi na ovom portalu bilo moguće čitati članke gospodina Tihomira Dujmovića. Evo prijedloga gospodinu Gazdeku.
Naravno, ne možemo nikoga prisiliti da objavljuje ovo ili ono, no ipak se objavljivanjem samo lijevo-udbaško-komunističkih autora stvara slika da i vlasnik ovoga portala ima iste stavove. Ili se možda varam! "
I dalje: UVIJEK KOMENTIRAŠ ODREĐENI ČIN ILI DJELO, NIKADA OSOBU!
Ma koliko bile uvijene i diplomatske riječi, njima ne samo da si "bać joza" prozvao "lijeve, udbaše, komuniste", prozvao si indirektno i Gorana Gazdeka! Ako i ima nekih prijedloga od tebe, oni su ipak PROVOKACIJA! Za neke su opaka vremena, kriza je duboka, besparica široka, nervoza visoka, ljude je u takvim vremenima lako zapaliti, pa se zalažem da se klonimo etiketa UDBAŠKO, KOMUNISTIČKO, aj, lijevo još i može!
Goran Gazdek se zna braniti, njemu (pa ni meni, vjerojatno ni Paveliću) ne trabaju odvjetnici, ali ovo stalno bojanje portala (i Gazdeka, i drugih) u crveno jednostavno nije pošteno. Čisto praktično pitanje: tko će dati reklamu na portal ako nam se imputira čak i - UDBA!?
I na kraju: nemam ništa protiv "bać joza" da preko mjere ponekad i zasolite, ali Božji čovječe, ovaj puta ste ga dobrano presolili!
Izazivam vas na megdan: vi ćete nama pojasniti što ste htjeli prvim upisom, ipak laganom provokacijom, a ja vam obećajem da ću vam odgovoriti - kolumnom!
Pa ću vam, lijepo objasniti gdje možete naći Tihomira Dujmovića, ako ga baš volite čitati, pa što je to Kartaga i da Kartagu treba razoriti (naravno, simbolički...) I pokušajte ispod tekstova na "Kartagi" ostavljati komentare, kao ovdje....Pa ću vam pokušati objasniti što su privatni mediji, državni,, "komunalni", koja su prava i obveze vlasnika medija, urednika... koliko vrijedi, i da li uopće danas vrijedi pravilo o "javnom interesu", da li se Goran Gazdek ili ja miješamo u sadržaj vaših propovijedi u crkvi, a eto, vi biste se htjeli miješati u uređivačku politiku vlasnika ovoga portala... Vi možete iskazati svoje želje, davati prijedloge,... a kada budete VLASNIK ovog portala moći ćete ga i uređivati i biti sretan čovjek!
Zaključak: Caru carevu, Bogu Božje a narodu dobar životni standard (blagostanje) i mir Božji!
Sulejman veliki
31.1.2015. 23:36
Bać Joza je ozbiljno boelstan čovjek, samo se možemo sporiti oko dijagnoze. Ali, svakako je neka teška i neizljećiva bolset u pitanju.
bać joza
31.1.2015. 23:26
Poštovani Mirovnjak!

Gospodin Ivica Račan je umro. Znamo da se tri puta ženio, ima dvoje djece iz prvoga braka s Agatom Račan, a treća žena mu je bila Dijana Pleština. Cijeli radni vijek Ivica Račan proveo je u krilu Partije ili u partijskim ustanovama. Ni jedan jedini radni dan nije proveo u nekoj "normalnoj" tvrtki.

U Slavonskom Brodu obitelj Ivice Račana živjela je na farmi, koja je kasnije pretvorena u smetlište pa su dugo bili okruženi hrpama smeća. Zbog toga je tužio državu. On je prvi u Slavonskom Brodu nosio traperice. Talijanima je, kao mladić, prodavao žabe želeći zaraditi novac. Još u srednjoj školi Ivica Račan našao se pod povećalom partijskih istražitelja. "Neznatno prije toga bio sam predmetom žustre rasprave u omladinskoj organizaciji zbog - nemorala! Zabranjeni flert s jednom curom jer sam za njen razred bio zadužen!” sam je izjavio u jednom intervjuu. Ivica Račan tek je 1993. godine pronašao krsni list i tako sa 49 godina saznao da je nije rođen 1943. nego 1944. godine. Nakon vjenčanja s Dijanom Pleštinom, ona ga je nagovorila da odu u Njemačku i otkriju tajnu njegova djetinjstva. Našli su - čak 13 mjesta po imenu Eberbach. Išli su od jednoga do drugoga i fotografirali crkve u njima, kako bi ih Račanova majka mogla prepoznati. No sasvim slučajno otkrili su jednu staricu koja je imala fotografije s krštenja malenog Ivice. - Račan se, što je široj javnosti manje poznato, veći dio političke karijere bavio slikanjem ženskih aktova. U svom je stanu imao atelje, no iako je nekoliko puta govorio o tom hobiju, nikada nije dopustio da njegove slike izađu u novinama. Račana su, inače, najbliži prijatelji zvali "Žan" (Jean), baš zbog sklonosti slikarstvu. Račan se ženio tri puta. Prva mu je supruga bila Agata Račan, danas sutkinja Ustavnog suda. S njom ima dva sina Ivana i Zorana. Druga supruga Jelena Nenadić bila je knjižničarka u Političkoj školi. Treća, Dijana, s njim je u braku od 1993. godine. - Volim žene. Osobito žene iz kojih izbija nešto zapreteno, skriveno. Ne volim ljepotice i lijepe lutke. Takve ne možeš ni naslikati - rekao je u jednom intervjuu. Treću suprugu, profesoricu sociologije sa Sveučilišta u Ohiju, u SAD-u, Račan je upoznao 1992., kad je s njim radila intervju. Intervju je potrajao tri sata: prema Račanovim riječima, ne slučajno. "Što misliš", rekao joj je kasnije, "zar bih s bilo kim razgovarao tri sata?"

Ovakav čovjek za mene nije i ne može biti moralna vertikala! Djelovanje na partijskoj liniji i što je sve učinila njegova partija neću spominjati.

Pozdrav!
stole123
31.1.2015. 22:21
mirovnjak ja sam takav da poštujem sve , bog postoji samo jedan nema svaka vjera svoga boga, svatko ga zove kako je naučio od svojih netko bog,netko alah i tako dalje ali ga treba poštovati nikad nisam i neću vređati one koji ga drugim imenom zovu, a svatko će odgovarati za svoja dijela i nedjela pa tako i naš bać joza, ali isto tako ga neću ni osuđivati jer je rečeno ;;nemojte suditi da vam nebude suđeno;; zato ga ja neću osuđivati pa taman i da laže jer ako laže to je njegov grijeh a ne moj ,, pozdrav
mirovnjak2
31.1.2015. 22:12
Stole!
Duboko poštujem katoličku crkvu, no ako je netko predstavnik jedne vertikale morala onda je njegova obaveza da bude sljedbenik tog morala, a ne (ja ću ipak biti direktan) da se iza tog morala krije i ponaša krajnje nemoralno i da svjesno laže.
Daleko više izvan crkve ima napastvovanja maloljetnika, ali se Papa Franjo svim napastvovanim od strane pojedinih svećenika ispričao, naglašavim radi se o rijetkim , jer je svjestan da ih upravo u crkvi kao moralnoj vertikali ne smije biti.
Koliko Bać Joza ne govori istinu molim te pročitaj njegove komentare pod tekstom "povijesna krivotvorina..... imaš u najkomentiranijim ćlancima i to posebno one od 27. 01. 2015 u 13;09;49 zatim 15;32;10 i 22;58;30 pa ćeš vidjeti što je taj čovjek tamo napisao. Nedostojno najnižeg sloja ovoga društva, a kamoli svećenika jedne crkve kao što je rimokatolička.
Otišao je toliko daleko da je pojedinim pokojnicima čija djeca i supruga žive kao časni ljudi pisao o ljubavnicama.
Kada sam mu ja rekao da bi mene bilo sram hodati ulicom kada bi i jednom čovjeku od onih koji su za njega moralna vertikala pomenuo javno ime, a oni za razliku od laži Bać Joze doista su ostavili žene i djecu i žive sa ljubavnicama, na to se velečasni nije očitovao.
No Stole živ ti i zdrav meni bio ostavimo ove nemoralne tipove neka i dalje žive u svojim nakaradnim uvjerenjima.
općinaSlatina
31.1.2015. 22:05
Poštovani!
@stole samo za Vas
Ovaj bać joza a kaže da je jedan jedini se ovdje pojavio i glumio seljaka, i onda bi posprdno iskomentirao komentatore tzv ljevičare nazovimo i ovom prilikom tako, i tad bi spomenuo kravicu Jagodu u komentarima.
Onda ga je netko počeo prozivati svećenikom i tu se promijenila priča, stil pisanja, moraliziranje etc.
I nestala Jagoda. A u to vrijeme nekako nestao i vobrado tako neki je bio lik.
Google čini čuda pa se i to nađe.
I to je to!
Pozdrav!
stole123
31.1.2015. 21:59
nina on je poznat po takvim tekstovima pa me i nečudi, doduše kad bi pisao nešto suprotno to bi me iznenadilo pozdrav
općinaSlatina
31.1.2015. 21:56
Poštovani!

Sve "pamti" a kravicu Jagodu zaboravio.

Pozdrav!
stole123
31.1.2015. 21:55
nina on je poznat po takvim tekstovima pa me i nečudi, doduše kad bi pisao nešto suprotno to bi me iznenadilo pozdrav
stole123
31.1.2015. 21:52
mate jeste i svećenik čovjek ali je i predstavnik rimokatoličke crkve koja okuplja narod oko sebe pa zbog te njegove funkcije treba imati malo poštovanja, (bar mislim da sam u pravu)
općinaa slatina bać joza se nije lažno predstavljao barem koliko ja znam a za kravicu jagodu nikad nije spomenio osim tebe i možda još nekog a već kad stalno pišeš o toj kravici onda bi mogao i ostalim komentatorima objasniti o čemu se radi,
nina2
31.1.2015. 21:51
Nadam se da će Boris Pavelić pronaći svoju zemlju.......negdje.
slavujj
31.1.2015. 21:48
Uobičajeno je da se ljude koji izgovaraju laži zove lažljivcima,
nitko ne naziva lažljivcem čovjeka koji govori istinu.

Samo što se čest dešava da se istina ne vidi jednako,
to j već problematično,ako se neka neistina vidi kao jedina istina?
siniša prpić
31.1.2015. 21:48
Velečasni, Bogu hvala, nemam nikakvih problema i uskrata sa svojom Crkvom katoličkom.
Osuđujem i ograđujem se od svakog lopovluka u Hrvatskim šumama !
Uvijek sam bio protiv lopovluka u svojoj tvrtki, kao i u RH.
Lijepi pozdrav.
bać joza
31.1.2015. 21:48
Poštovani!

Isus vas voli!

Pozdrav!
općinaSlatina
31.1.2015. 21:44
Lažljivac ili ne pitanje je sad.
Evo neka bać joza ovdje kaže da se nije lažno predstavljao i glumio nekog ovdje i da objasni kravicu Jagodu i gdje je ona nestala i možda mu povjerujem.
Mate Vukušić
31.1.2015. 21:32
Stole, u pravu si. Nije u redu čovjeka zvati lažljivcem, pa radilo se to o bilo kome. Lijepo je reći da ne govori istinu, kak veli Hebrang!! Ok, ovo je ipak šala ali mi samo pojasni što ti znači "pogotovo ne svećenika"? Zar nije i on čovjek..?
stole123
31.1.2015. 21:14
općina slatina nije u redu čovjeka nazvati lažljivcem pogotovo ne svećenika , ipak malo poštovanja nebi škodilo pozdrav
bać joza
31.1.2015. 20:55
Poštovani!

Jedan je "bać joza" i itekako pamti što piše. Uvijek komentiraš određeni čin ili djelo, ali nikada osobu.

Pozdrav!
općinaSlatina
31.1.2015. 18:40
Poštovani!

A zaboravnog bać joze zaboravi čovjek o čemu piše i koga sve pljuje i omalovažava.

A možda ipak kako neki sumnjaju već neko vrijeme iz nicka b.j. sjedi skupina provokatora pa koliko drobe više nemaju kontrolu tko šta piše pa jedan drugog pobijaju u nekim svojim konstrukcijama.

Onog mog omiljenog lažljivca s kravicom Jagodom su valjda odstranili, bio je vjerovatno priprost da bi docirao s visoka i glumatao o nekoj moralnosti.

Pozdrav!
nina2
31.1.2015. 18:30
A jeste napali čovjeka majko mila. A Sanaderu se štuca, sigurno.
nina2
31.1.2015. 17:48
A jeste napali čovjeka majko mila. A Sanaderu se štuca, sigurno.
bać joza
31.1.2015. 16:49
Poštovani gospodine Mirovnjak2!

Što sam ja krivo napisao. Koga sam ja osuđivao? Zar sam ja osuđivao gospodina Ivicu Račana? Baš mi je žao što kraj otvorenih očiju ne vidite. Molim da mi odgovorite kada sam ja napao osobno Ivicu Račana? Djela Račanova i njegove klike iz Saveza Komunista Hrvatske mogu komentirati i dati o njima svoje mišljenje.

Zlo je uvijek samo po sebi osuđeno i tu ne treba ponavljati po sto puta. Nažalost, vi ne znate što tražite!

Pozdrav!
mirovnjak2
31.1.2015. 16:43
@Bać.
Vi ste stvarno nevjerojatan čovjek.
Sve što ste napisali za nauk Isusa krista, crkvu i Papa Franju, stoji 100 puta potpisujem.
No otkuda Vama pravo da ono što radite i pišete uspoređujeta sa katoličkom crkvom i tim naukom kada je ono sto posto suprotno.
Vi kažete; CITAT "Tko sam ja da javno osuđujem određene ljude, pa i njih dvojicu?"
Pa ja Vama sada pitanje:
Tko ste vi da osuđujete sve ljude koji ne misle kao Vi?
Tko ste vi da osuđujete recimo pokojnog Ivicu Račana i da mu se miješate u obiteljski život i pišete o samo Vama znanim njegovim ljubavnicama?
I još 100-tinjak upitnika.
Daj "božji" čovječe jedanput osudite zlo koje su osudili sudovi države za koju tvrdite da je volite, možda je volite po vašim i HDZ-ovim mjerilima, ali po mjerilima suvremenog svijeta sigurno NE.
Državu voli samo onaj tko poštuje njene zakone i izvršava prema njoj svoje obaveze i usto poštuje sve one koji je na taj način vole, a osuđuje sve one koji navedeno ne čine.
Za razliku od tebe ja ne prihvaćam izjavu u saboru Ive Sanadera u vrijeme kada je prema presudi Hrvatskog suda pljačkao državu: CITAT " Dozvoljam da netko može bolje od mene raditi, ali ne dozvoljavam da netko voli Hrvatsku više od mene" Zgražam se ja moj Bać Joza na takvu ljubav pa makar je vi branili do smrti.
I još nešto:
Nauk koji Vi zagovarate kaže da je obitelj svetinja. I to prihvaćam, ali ne prihvaćam da nama koji tu svetinju živimo dijele lekcije o obitelji ovi vaši koji tu svetost ne žive.
bać joza
31.1.2015. 16:17
Poštovani gospodine Prpiću?

Molim vas da još jednom razmislite kada se pozivate na papu Franju! Papa Franjo poglavar je Crkve Katoličke i svih pridruženih kršćanskih zajednica koji ga prihvaćaju za svoga poglavara. Papa Franjo naučava i provodi nauku Isusa Krista koju je On ostavio svojoj Crkvi koja se u bitnim stavovima nije promijenila do današnjega dana. Katolička Crkva nikada nije podržavala zlo i grijeh, ali je uvijek pronalazila u Isusovim riječima snagu da prihvati svakoga čovjeka, a osobito grešnika.

Ako vi imate nekih osobnih problema i uskrata u odnosima s Katoličkom Crkvom zbog vlastitih pogrešaka, tu vas ja mogu razumjeti i pomoći, ako je moguće neke stvari promijeniti.

Jednostavno ne mogu vjerovati što pišete! Nisam član niti jedne stranke niti preferiram ijednu stranku. To što ja u svojim komentarima želim dobro mojoj domovini Hrvatskoj je moje pravo i dužnost. No, pitam se što ja imam s gospodinom Sanaderom? Što ja imam s gospodinom Kirinom? Tko sam ja da javno osuđujem određene ljude, pa i njih dvojicu? Pa ne mogu ja donositi pravovaljane presude. Tu je zemaljski sud koji će donijeti svoj pravorijek, a Otac Nebeski je ionako blag i milosrdan i spreman je prihvatiti svakoga grešnika, pa i mene i vas.

Iz vašega komentara ja bi trebao tražiti od vas da se ogradite i osudite sve kriminalne radnje koje su se događale i događaju u Hrvatskim Šumama. Drago moj prijatelju, vi očigledno da imate nekakav problem koji ja ne mogu riješiti.

Pozdrav!
siniša prpić
31.1.2015. 15:53
Papa Franjo nije privatno vlasništvo nikoga.
Ni u komunizmu nisam trpio zabrane i dociranja s visoka, a pogotovo ne sada.
Papa Franjo je za mene prije svega pošten Čovjek.
Čovjek koji ne podržava lopovluk i nepravdu. Čovjek koga jednostavno ne možeš ne voljeti.
Distanciranje bi se konkretno u Vašem slučaju, poštovani velečasni, očitovalo da javno osudite kriminal Sanadera i svih onih koji su mu držali lojtru.
Vama je to uvijek bio malo teži napor.
Možda me sjećanje vara, no niste li do posljednjeg dana branili tezu kako protiv Kirina (Fimi medija) neće biti podignuta optužnica ?!
Niste li i neki dan slavodobitno pobrkali lončiće ustvrdivši kako će i u navedenom slućaju Fimi medije doći do oslobađajuće presude.
Mogu i ja reči da je Hrvatska pobjedila Poljsku na SP u rukometu, no na žalost, to nije istina. Jedno su želje.....
Tako su nas pokušavali zastranjivati i prije devedesetih, no nije išlo.

youtube.com/watch?v=ZPUXPFNanhg
nina2
31.1.2015. 13:49
Zašto proziva stalno Grabar- Kitarović kad još nije ni službeno preuzela dužnost?Žena u predizbornoj kampanji stalno pozivala na pomirbu i jedinstvo. Što je tu sporno? Što se tu autoru teksta ne sviđa?. Sva pitanja kojima bacate kosti među narod i želite ocrniti predsjednicu trebate postaviti njoj, a ne potpirivati netrpeljivost prema budućoj predsjednici. Kao čovjek još vas pokušavam razumijeti. Pišete za riječki Novi list pa možda iz egzistencijalnih razloga pišete to što pišete. U tom slučaju ste samo jedan od mnogih koji u eri SDP-ove vlasti se mora bojati što će reći. Zašto vam lenta smeta? Konstataciju da je Tuđman htio rehabilitirati ustaštvo neću ni komentirati i da Europa postaje ustaška neću ni komentirati. Da je dr. Tuđman to htio to bi i bilo. I on je bio za pomirbu i eto što nam se događa. Inače Rijeka je grad poznat po velikom broju ustaša od kojih je 65% glasovalo za Josipovića.
mirovnjak2
31.1.2015. 9:13
Bio bih najsretniji kada bi ustaše, partizane, komuniste i ine prepustili povjesničarima i povijesti, a okrenuli se sadašnjosti, a prije svega budućnosti.
U prošlost se treba vraćati samo toliko koliko je potrebno, da ovi za koje Bać Joza moli, da bog ne usliši njegove molitve i da im oprosti što nas velečasni strasno zagovara već da moraju vratiti pokradeno te da im se uskrati mogućnost ponavljanja krađe.
Bać Joza!
Što se tiče tvojih "udbaša" zamolio bi te da od HTV zatražiš snimku emisije otvoreno nakon godišnjice Tuđmanove smrti, gosti Davorko Vidović, Jure Radić i Andrija Hebrang, voditelj Togonal, gdje su ova dvojica zadnjih priznala da su sve "udbaše" primili kolektivno u HDZ i da su za njih radili i rade.
U ostalom za koga je Perković radio nakon 1990?
Osobno sam imao prilike pročitati jedan uradak HDZ-ove "udbe" ogranak Virovitica u potpisu naš mladi Župan.
Vjeruj mi Bać Joza i da se Stevo Krajačić ustane iz groba, ponovo bi umro od zavisti kako je taj uradak "kvalitetno" napisan. On je za autora tog uradka bio pravi amater.
bać joza
31.1.2015. 8:56
Poštovani Siniša!

Tko bi se od koga trebao jasno distancirati. Napišite konkretno u čemu bi se to distanciranje trebalo očitovati.

Prestanite se pozivati na papu Franjo jer doista nemate kredibiliteta za to.

Pozdrav!
siniša prpić
31.1.2015. 8:08
Biti pametan, uspješan, ili korektan, svakako je hvale vrijedno.
No, samo pošten čovjek je na putu pape Franje.
A na tom putu se ne smije pljačkati vlastiti narod.
Oni koji se jasno ne distanciraju od nepravomočno presuđenih lopovskih organizacija nisu ni malo uvjerljivi.
Pače, oni s papom Franjom nemaju nikakve poveznice.
Autor Lj.R.W.
31.1.2015. 3:49
..."no ipak se objavljivanjem samo lijevo-udbaško-komunističkih autora stvara slika da i vlasnik ovoga portala.." Baš si nešto mislim kako će ova kvalifikacija obradovati, primjerice, INES, (ne)običnu djevojku... Da sam "zalutao" na ovaj portal, ništa novoga, ali da sam među samim ljevičarima, udbšima i komunistima, zaista nisam znao! Fale mi još boljševici, trockisti, orjunaši, oznaši, pederi (homoseksualci) , feministice, Čifuti (Židovi), Cigani (Romi), četnici, srbadija (hrvatski Srbi), balije (muslimani)... Gorane Gazdeku, ne truj mlado i staro, uravnoteži autore odnosno suradnike...,he, he... Iako, onako usput mislim, dok je "bać joze" koji vrijedi za najmanje deset desničara, i još ponekog, blizu smo ravnoteži! A da, Gorane, k tome, ponudiš "bać jozi" jednu seriju kolumni, hm, hm? Možda tek onda dobijemo istinsku ravnotežu, ali i priliku za crno etiketiranje!? (Zbilja usput: Kolinda je izabrana, čestitao joj je i Josipović, što ne dati Kolindi šansu?; narod ju je izabrao, istina tijesna je to bila pobjeda, ali vladama se daje 100 dana poštede od kritika, pa dajmo Kolindi bar poštedu do prvih 30 dana mandata!)
bać joza
30.1.2015. 23:47
Poštovani!

Pripadnost nekoj partiji ne znači nužno i pamet. Može čovjek biti pametan, korektan i uspješan i izvan okvira neke partije.

Pozdrav!
joda
30.1.2015. 23:39
Pozdrav svima, još ću se umisliti zbog vas.

@siniša, Yoda je tek jedan od od vitezova Jedija što bore se na svijetloj strani Sile.
siniša prpić
30.1.2015. 22:30
@joda, sretna je "partija" koja Te ima....., ha, ha.


slobodagovora
30.1.2015. 22:17
@joda,odlično rečeno.
Mate Vukušić
30.1.2015. 21:30
hvala, baćjoza...znaš da mi tvoja ocjena znači..kao lanjski snijeg..
stole123
30.1.2015. 21:06
joda potpisujem
plavi
30.1.2015. 20:15
Moram se pridružiti čestitkama na komentaru @joda. Svaka čast!
UooH
30.1.2015. 19:54
Joda sigurno jedan od najboljih komentara koje sam procitao na ovom portalu. Kad bih barem vecina tako razmisljala gdije bi nam bio kraj, ja prvi se trebam popraviti u tom smijeru.
općinaSlatina
30.1.2015. 19:18
*dnevno.ba
općinaSlatina
30.1.2015. 19:14
dnevno.hr dnevno.rs dnevno.hr
sve kvalitetni i vjerodostojni portali
bać joza
30.1.2015. 17:57
Poštovani "joda"!

Vrlo korektan komentar!

Poštovani gospodine Mato!

Čestitam vam na rječitosti i kvaliteti komentara! Sve ste rekli!

Pozdrav!
Mate Vukušić
30.1.2015. 17:36
Ajme, uvaženi pope, pa što ti radiš svakodnevno na ovom lijevo-udbaško-komunističkom portalu? Pa nisi valjda mazohist...
joda
30.1.2015. 17:28
Država nam je vidno podijeljena na one koji imaju i one koji nemaju, pa ipak većinu još uvijek više mući podjela iz drugog svjetskog rata na crvene i crne. Potomak sam i jednih i drugih i ne pada mi na pamet ponavljati njihove greške niti glumiti da ih nisu činili samo zato što su moji. Iako sam lijevo orijentiran, nemam ništa protiv toga da nova predsjednica vrati malo domoljubne samosvijesti u nastupu, jasno s mjerom i razumom. Kao i bivši predsjednik ja smatram da je to malo važno, no dijelu naroda to fali. Kad gledam engleze, irce, francuze ...puno su slobodniji u izražavanju nacionalnog ponosa, a nije da se i oni nemaju čega sramiti u svojoj povijesti. Ako će se desno orijentirani dio građana zadovoljiti da imaju izabranu predsjednicu iz svojih redova koja će nositi lentu ja se toga neću sramiti, ali bi valjalo odbaciti uniforme iz drugog svjetskog rata, svakako ustaške ali i partizanske. Jer, ako smo potpuno iskreni prema povijesti, malo vrijedi partizanska pobjeda protiv ustaštva i fašizma kad nakon pobijede slijedi odmazda protiv ratnih i političkih protivnika na fašistički način. Otprilike takav stav imam i spram ne kritičnog veličanja lika i djela prvog predsjednika, o.k. zbrojio je i crvene i crne za obranu domovine, no nakon toga slijede djela čije posljedice osjetimo i danas. Direktno njegova ostavština je podjela društva na "zaslužne" građane koji su u diobi društvenog dobili neograničene povlastice i dobra i one koji su nebitni i nevažni i ostavljeni da služe ovim prvima.
bać joza
30.1.2015. 16:35
Poštovani!

Nemam komentara jer nema smisla komentirati!

Pozdrav!
UooH
30.1.2015. 16:30
Opet u proslost ocito urednik ovoga portala nemoze pobjeci od ustasa i partizana itd.
No dobro necemo komentirati njega nego tekst.
Tvrditi da Kolindi nije u utorak bilo mjesto na komemoraciji žrtvama u hrvatskome Saboru zbog dvije tisuce glasova ustasa, pa onda njegov miljenik Josipovic zbog dvije tisuce glasova cetnika nebi smio biti u HR. Cek cek pa zar ustase i cetnici jos postoje, koji bolesnik.
Sudeci po vidjenom biti ce ovakvih "kvalitetnih" tekstova jos.
Survive
30.1.2015. 15:15
Zašto bi netko tko se ne slaže s desnim radikalizmom odmah bio udbaš i komunista (tu nedostaje još i jugoslaven)? Kod nas se još uvijek vodi besplodna borba za bolju prošlost, umjesto borbe za bolju budućnost. Zašto se mi Hrvati ne bi kao Nijemci (na koje se volimo pozivati) hrabrije suočili s dijelom svoje prošlosti? Zašto se stalno dijelimo umjesto da se množimo? I još bezbroj ovakvih pitanja treba rješavati u međusobnom dijalogu, u duhu tolerancije i uvažavanja, a ne stalnog traženja neprijatelja. Na kraju poruka iz Isusovog govora na gori: Blago mirotvorcima jer će se sinovima Božjim zvati!
atma
30.1.2015. 14:48
@bać joza, itekako se varate, no komentirajte članak, a ne urednika portala. Što je u članku sporno?
freeman
30.1.2015. 12:23
svatko ima svoje stavove, ja poštujem i Vaš ali i od vlasnika portala, a imam i svoje mišljenje koje je različito i od Vašeg ali i od navedenog i što je tu sporno....... usput predlažem novoizabranoj predsjednici da kada bude stajala i prisezala sa Predsjedničkom (Tuđmanovom) lentom na prsima, uz 25 topovskih plotuna, pored nje zapjeva Neda Ukraden neku pravu hrvatsku pjesmu
bać joza
30.1.2015. 10:33
Poštovani!

Baš je drag urednik ovoga portala. On prenosi članke koji žele degradirati sve što je hrvatsko, što je domoljubno i što je sveto hrvatskom čovjeku. Naravno, to je njegovo pravo.

Baš bi bio sretan kada bi koji put prenio članak s portala direktno.hr ili denvno.hr. Baš bi bio sretan kada bi na ovom portalu bilo moguće čitati članke gospodina Tihomira Dujmovića. Evo prijedloga gospodinu Gazdeku.

Naravno, ne možemo nikoga prisiliti da objavljuje ovo ili ono, no ipak se objavljivanjem samo lijevo-udbaško-komunističkih autora stvara slika da i vlasnik ovoga portala ima iste stavove. Ili se možda varam!

Pozdrav!


Još iz kategorije PolitikaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.