Index.hr: Ministar Medved prijetio novinaru Mazzoccu
Pupovac: Srbi su korišteni kao motivacija za potpis
Predsjednica: Sastanak sa Željkom Markić nije bio tajan
Grabar-Kitarović: poljoprivreda mora postati sredstvo blagostanja, a ne siromašenja
Započela sadnja novih stabala u Gradskom parku
Završeno 50. orahavoačko proljeće
Stotinjak planinara na 13. virovitičkim planianrskim susretima

Having a Theatre Inside na međunarodnom znanstveno-umjetničkom simpoziju u Zagrebu


  Kultura           vn           09.07.2017.         426 pogleda
Having a Theatre Inside na međunarodnom znanstveno-umjetničkom simpoziju u Zagrebu

Tajnik Udruge Pričalica predstavio je u obliku poster-prezentacije projekt Having a Theatre Inside koji Udruga provodi u okviru ključne akcije 2 programa Erasmus+ na Međunarodnom znanstveno-umjetničkom simpoziju u organizaciji Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskog centra za dramski odgoj. Simpozij pod naslovom

Budućnost dramskog odgoja: kako odgovoriti na zahtjeve svjeta u kojem rastemo i živimo?; sastojao od plenarnih izlaganja, rasprava u fokus grupama, radionica i poster-prezentacija. Udruga pričalica upravo privodi kraju dvogodišnji projekt strateškog partnerstva čiji cilj je uvođenje inovacija i suradnja radi razmjene dobre prakse. Projekt je sufinanciran sa 141110.00 € od strane Europske komisije, a uključuje financiranje razmjene učenika, zajedničke treninge osoblja, transnacionalne radne sastanke i potporu organizacijama. Korz dvije godine suradnje, partneri su razmijenili iskustva dobre prakse, upoznali raznolike dramske tehnike i metode, prilagodili ih vlastitom kontekstu i dobnoj skupini sa kojima rade te su analizirali njihov učinak i recepciju. Projekt je realiziran kao serija od šest tematskih jedinica u okviru koje je svih šest partnera obrađivalo teme po izboru primjenom zadane dramske odnosno kazališne metode ili tehnike. Svaki partner bio je zadužen za edukaciju i analizu rezultata jedne tematske cijeline.

Kroz ovaj projekt partneri su se osvjedočili da se od istoka do zapada i od sjevera do juga Europe, u radu sa djecom predškolske dobi do teenagera i učenika s posebnim potrebama koriste iste ili slične dramsko pedagoške metode i postupci. Osim toga uvidijeli su i da su percepcija i položaj dramskog odgoja bliske u svim partnerskim organizacijama i njihovom lokalnom i širem okruženju bez obzira na različitost kultura i povijesnog konteksta koji ih zapravo samo boje određenom nijansom. Statistički podaci iz analiza evaluacijskih uptnika svjedoče o pozitivnoj recepciji dramskog odgoja od strane učenika i predavača te se kao najveća prepreka primjeni dramskog odgoja ističe nedovoljno poznavanje dramskih tehnika i metoda nastavnog osoblja.

Ova publikacija je ostvarena uz financijsku potporu Europske komisije. Ova publikacija odražava isključivo stajalište autora publikacije i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije KulturaOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: