Zeleno-lijeva koalicija: Izađite na izbore, sada napokon imate za koga glasati
Sud časti isključio Josipu Rimac iz HDZ-a
Cappelli: Nema razgovora s onima koji naštimavaju račune
Živi zid: Ministar Ćorić neprijatelj je svakog hrvatskog kućanstva
Demokrati: Ustaški poklič konačno treba trajno zabraniti
VLADA Na teret proračuna udžbenici za učenike slabijeg imovinskog statusa
Vlada: Iz proračunske zalihe 1,1 milijuna za udrugu Palčići

  Županija

Forbes: Najbolji župan u Hrvatskoj – Tomislav Tolušić! Gradi škole, smanjuje rashode...

  VPŽ           28.04.2013.         4045 pogleda
Forbes: Najbolji župan u Hrvatskoj – Tomislav Tolušić! Gradi škole, smanjuje rashode...

Prema nezavisnom istraživanju hrvatskog izdanja poslovnog časopisa Forbes, župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić najbolje je ocijenjen za rad u proteklom mandatu. Prihodi svih poduzetnika u županiji rasli su za 22%, s naglaskom na Tvornicu šećera VIRO. Župan Tolušić je u 2011. smanjio rashode županijskog proračuna za 12,3%, u odnosu na 2009. godinu, a troškove za zaposlenike u Županiji za 18,5%

Virovitičko-podravska županija ima najmanju, a najefikasniju županijsku upravu u Republici Hrvatskoj

Razlog najboljoj ocijeni župana Tomislava Tolušića u proteklom mandatu je ponajviše zbog ulaganja u županijsko školstvo i zdravstvo, što pokazuju podaci Ministarstva financija o izvršenju proračuna županije. Prema podacima iz istog izvora, Tolušić je u 2011. smanjio rashode županijskog proračuna za 12,3 posto u odnosu na 2009. godinu, a troškove za zaposlenike u Županiji za 18,5 posto. Prema nezavisnim anketama provednim prije izbora Tolušić može očekivati da će na lokalnim izborima ove godine biti ponovno izabran, a on sam kaže: "Pobjedu ćemo riješiti u prvom krugu."

Samouvjereni župan u proteklom je mandatu što sagradio, što adaptirao 24 osnovne i srednje škole. Uz novac županije, ulaganja su financirali novcem svjetske banke i Europske investicijske banke, no porasla je i pomoć županiji iz državnog proračuna, za 65 posto.

"Smatram da je ulaganje u obrazovanje jedini pravi put izlaska iz krize", kaže Tolušić pa je u svom mandatu što uz pomoć Ministarstva obrazovanja, što iz EU fondova, opremao informatičke učionice, laboratorije za kemiju, fiziku i biologiju te vinski laboratorij za obrazovanje vinogradara, a za polaznike poljoprivrednih smjerova nabavljao traktore.

EU fondovi

Tolušić očekuje da će županija ove godine iz EU fondova povući novac za projekte vrijedne 58 milijuna eura, među kojima su izgradnja županijske solarne elektrane od 0,5 MW, dva projekta sustava za navodnjavanje te Regionalni centar za djecu s posebnim potrebama i gradnja još jedne škole.

"Od državnog proračuna možemo očekivati da će biti sve tanji", kaže, "i detaljno smo razradili projekte za povlačenje novca iz EU fondova. Bit ćemo jedna od rijetkih županija koja će strukturne fondove dočekati sa spremnim vlastitim projektima."

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

fitilj
7.5.2013. 8:55
OPREZ, LAŽNJACI U OPTICAJU! TREBA IH SE KLONITI, NE VJEROVATI IM I PREVARANTE PRIJAVITI NAJBLIŽOJ POLICIJSKOH POSTAJI!
www.dnevno.hr/humor/karikature/86214-pazite-se.html
vlaado
7.5.2013. 0:06
forbes, o forbes....
ragbi
6.5.2013. 22:19
gospodine tolušić da imate imalo morala da ste zasluženo i dobili priznanje ne bi s njim išli u javnost,po svim kriterijima smo najzaostalija županija,najgora nezaposlenost 35 posto, što ste napravili da se otvore nova radna mjesta,zar vas nije sramota tako se blamirat,doći će brzo 19.5
rusan12
30.4.2013. 11:48
TO!
jozina
29.4.2013. 16:15
Tolušić je ovo priznanje dobio zbog nebuloznih ideja o teleportaciji."Marsovci",oduševljeni time, su ga proglasili naj-županom.
jozina
29.4.2013. 16:11
U brošuri o novcima dobivenim iz EU na milione EUR-a je potrošeno na savjetovanja i sastančenja.Pametni bi za te novce zaposlili bar50 mladih,školovanih,bezposlenih.... ljudi.
fitilj
29.4.2013. 15:32
@Fabijan potpisujem!
Fabijan
29.4.2013. 14:41
@ Fitilj ,ne mora nužno biti smjena hdz-a - sdp-om. Ovo su lokalni izbori i birajmo ljude i liste ali da bi sve funkcioniralo lokalna vlast mora imati neke veze sa izvršnom a ako ne pružimo ruku izvršnoj vlasti zbogom podrško. Dok je Kalmeta u Zadru vukao svojima, neki su za predizborne potrebe samo rezali vrpce za početak radova i mastili brkove...
maximus
29.4.2013. 14:37
svaka čast
Ana Borongay
28.4.2013. 23:15
Ne pripadam ni Linićevoj, ni Marasovoj sviti, znam samo da se ne sjećam kada je neki moj fakultetski obrazovan vršnjak u mom gradu dobio posao u, kako to vole nazivati u posljednje vrijeme, realnom sektoru. Oni koji su dobili posao u državnoj službi, uglavnom, zna se...
chegy63
28.4.2013. 22:44
Kada se govori o nezaposlenosti u državi, neotvaranju radnih mjesta, itd... tada Linić i Maras kritiziraju - poduzetnike ?!

Kada se priča spusti na nivo županije, onda njihova svita krivi župana.

Ja tu ne vidim baš neku logiku. Iz gornjeg teksta se vidi da je ocijenjen posao župana: smanjuje rashode, troškove zaposlenika, otvara i obnavlja škole... Poduzetnici će valjda doći kada se riješi hrpa drugih stvari, koje mora rješavati Vlada. Ali to ponajviše ovisi o kraju krize u bližem i daljnjem okruženju.

Ne škodi niti naglastiti da ovo nije istraživanje ICV-a, već Forbesa. Osim toga, to nije anketa (@bager), dakle nema ispitanika. I jasno je navedeno "za rad u prethodnom mandatu".

Što se tiče ljubomore, poštovani Sulejmane, možda je netko ljubomoran što je gosp. Tolušić bar od prve polijepio prave plakate :))))
jakisa
28.4.2013. 21:58
Pa nek izađu i magarci!
Sulejman veliki
28.4.2013. 17:28
UooH, nisi u pravu!
Unatoč tome što je muljao u Fimi mediji Kiro mi se čini nekako prirodniji i pošteniji. To ne znači da je zaslužio novi mandat, ali imam dojam da puno iskreniji, kao čovjek.
Jerko, može biti da će Tole dobiti izbore jer je poznato da na birališta izlaze ovce.
jerko
28.4.2013. 16:35
Ne, nego zato sto će 19.5. pobijedit u prvom krugu i svima vam zacepit usta! Eto Sulejmane moj, zaTO!
Sulejman veliki
28.4.2013. 16:19
E moj jerko!
Na što biti ljubomoran?
Na pravomoćnu presudu?
Bujnu kosu?
Pamet?
Lopovsku stranku kojoj pripada?
kill bill
28.4.2013. 14:10
Podrška županu! Samo naprijed!
UooH
28.4.2013. 13:32
Tole kakav je takav je ali jednostavno od ovih kandidata za župana daleko daleko najbolji i bila bi katastrofa da nepobjedi, za Kiru je već duga priča.
karlo01
28.4.2013. 13:13
Županija nam kao Sjeverna Koreja,a mi nismo svjesni da nam je dobro kao što nam par komentara sugerira na to.Slažem se da zavod za zapošljavanje treba biti kriterij uspjeha svakog kutka Lijepe Naše.Ulaganje u dvorane i škole je ok. ali preduvjet za natalitet koji će to popunit ipak je posao i zarađivanje da prehraniš obitelj.
Dok u Lijepoj Našoj ne postavimo managere da vode gradove ,županije i državu nema boljitka ovdje !
fitilj
28.4.2013. 13:07
@jerko vjerujem da si pod napretkom mislio otvaranje pučkih kuhinja.
jerko
28.4.2013. 13:01
O ljubomorne li svite! Pojedincima nikada neće valjat a pogotovo dezurnim pljuvacima na ovom portalu! Ne zapošljava župan da samo tako može riješiti problem nezaposlenosti koji je problem u cijelom svijetu a ne samo kod nas... A vi komentatori kad ste tako pametni i kreativni otvorite firme i obrte pa zaposljavajte.... Samo naprijed Tomislave, a mislim da je pitanje dana kada će i građani ove županij osjetiti napredak
fitilj
28.4.2013. 12:02
@Fabijan ako dođe samo do rotacije vlasti, HDZ=SDP ništa se dogoditi neće, jer vrana vrani oči ne kopa, pa tako ni SDP neće dirati u HDZ!

Da bi se napravila što bi se reklo prava inventura i krivci priveli licu pravde morala bi doći vlast u kojoj nema ni onih HDZ-a ni SDP-a, a to je bar za sada san svih snova!
zagreb
28.4.2013. 11:42
Bože moj kakvi du drugi ako je on tako dobar!
Fabijan
28.4.2013. 11:40
Kao iz crtića A JE TO! ... Pravo stanje i ogledalo uspjeha vidi se na zavodu za zapošljavanje. Tek kada se ova garnitura skine sa vlasti u gradu i žipaniji i zaviri u poslovne knjige znat će se pravo stanje o prihodima i rashodima. Strpimo se još mjesec dana.
Ana Borongay
28.4.2013. 9:21
Tko je ovdje lud?
fitilj
28.4.2013. 9:02
Logično je da je nakon što županijski HDZ nije više morao financirati "projekta" Fimi-Media novac ostao u Županiji, s tim prije što su ulaganja financirali novcem svjetske banke i Europske investicijske banke, pomoći županiji iz državnog proračuna, koja je pomoć porasla za 65 posto.

Ne vidim tu nikakvih velikih Toletovih zasluga što je novac završio tamo gdje je bio namjenjen.
Becker
28.4.2013. 8:28
Čestitam!
Sulejman veliki
28.4.2013. 8:18
Ne znaš šta je veća sramota.
Dali novinarstvo Forbesovog tipa koji objavljuju sponzorirane članke i straživanja ili političari koji to plačaju našim novcem.
bager
28.4.2013. 7:56
ČITAJUĆI OVO ISTRAŽIVANJE, OPET SE NE NAVODE OSNOVNI PODACI O BROJU ISPITANIKA, VREMENU U KOJEMU SE ISTRAŽIVANJE PROVELO.
POVRAĆA MI SE!!!
Projekte vrijedne 58 milijuna eura. Nakon ovih silnih milijuna u županiji skoro da neće biti nezaposlenih a ono što se može vidjeti ljudi doslovce gladuju da nema socijlne pomoći. Fuj

P R O M J E N E


Još iz kategorije ŽupanijaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.