Milanović: Ovo nije porezna reforma
Marić: Svaku kritiku porezne reforme treba gledati kao pozitivnu
Pametno: Porezi sve kompliciraniji, a njihovo administriranje sve skuplje
Branko Grčić: Nova porezna reforma je skromna
Zeleni poduprli najavljenu mjeru dodatnog poreza na šećer
Kujundžić: Demokratsko je pravo oporbe tražiti opoziv ministara
Vozači, oprez: U parkiranom automobilu izmjerena temperatura od 74 stupnja

Društvo strojara „Oto Horvat“ u Matici hrvatskoj u Zagrebu


  Aktualnosti           29.05.2010.         2763 pogleda
Društvo strojara „Oto Horvat“  u Matici hrvatskoj u Zagrebu

U srijedu, 26.05.2010. u velikoj dvorani Matice hrvatske u Zagrebu, predstavilo se Društvo inženjera i tehničara strojarske struke „Oto Horvat" iz Virovitice. Održalo  je povodom 100. godišnjice rođenja znanstvenu  tribinu o znamenitom Virovitičanu , po kome je društvo nazvano. U uvodnom dijelu Ivan Zelenbrz , profesor, predsjednik Matice hrvatske Virovitičkog ogranka, informirao je skup o istaknutim Virovitičanima  o kojima se planira izdavanje posebne istoimene biblioteke.

U nastavku Zagorka Kulišić, profesorica, prikazala je život i stvaralaštvo gospodina Ote Horvata, inženjera strojarstva, pisca stručne literature, inovatora i poliglota. Naglasila je njegov plodan rad u tehnici i obrazovanju. Svoje znanje i kreativnost  ugradio je u temelje razvoja društva ne samo u  Hrvatskoj nego i široj regiji. Inženjer Oto Horvat promicao tehničku kulturu i tehničku izobrazbu, gradio prerađivačke pogone strojogradnje , a značajan je i po tome što je pionir pisanja stručne literature iz područja strojarstva u Hrvatskoj. Njegovi udžbenici su dugo vremena bili nezamjenjiva literatura za studente i praktičare u proizvodnji.

Društvo strojara u Virovitici nosi njegovo ime s ponosom, a ono također ima ambiciju da i dalje djeluje na promicanju tehničke kulture, veće kreativnosti  i razvoja  proizvodnje kao baze za razvoj i opstanak društva u cjelini.

Bila  nam je  čast  podsjetiti  zagrebačku publiku da je inženjer Oto Horvat po rođenju Virovitičan, koji je dio svoga školovanja pohađao u Virovitici, a  koji je bio pomalo zaboravljen od nas Virovitičana. Publika je lijepo primila prezentaciju i podsjetila se na jednog značajnog stručnjaka iz područja svijeta materijalne proizvodnje, rekli  su predsjednica Društva strojara, Zagorka Kulišić i dopredsjednik Velimir Kovačević

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije AktualnostiOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: