Bernardić: Restart koalicija će sama osvojiti stabilnu većinu
HZJZ: Potpise birača ponajprije prikupljati na otvorenome
Stožer ukinuo zabranu rada nedjeljom
Restart: Vlada je prespavala predsjedanje EU-om
DIP: Podatke za izbore birači mogu promijeniti do 24. lipnja
Polovina umirovljenika prima prosječno 1.420 kuna mirovine
Bernardić: Izdaja je nacionalnih interesa da nafta odlazi u mađarske rafinerije

  Gospodarstvo

Drugi Znanstveni forum u Osijeku: Kako potaknuti regionalni ekonomski rast i razvoj u Republici Hrvatskoj

  hgk           27.09.2016.         1828 pogleda
Drugi Znanstveni forum u Osijeku: Kako potaknuti regionalni ekonomski rast i razvoj u Republici Hrvatskoj

Drugi Znanstveni forum: „Kako potaknuti regionalni ekonomski rast i razvoj u Republici Hrvatskoj?“ održan je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, a u organizaciji Katedre za nacionalnu i međunarodnu ekonomiju. Moderator znanstvenog skupa bila je doc.dr. sc. Nataša Drvenkar, predsjednica Organizacijskog odbora.

Cilj znanstvenog foruma bio je okupiti stručnjake iz poslovnog, javnog i znanstvenog života kako bi se ukazivalo na ključne gospodarske probleme Republike Hrvatske u europskom i globalnom okruženju te prezentirale smjernice vezane uz poticanje konkurentnosti, ubrzanja ekonomskog rasta i ostvarenja društva blagostanja.

Uoči otvorenja foruma potpisan je Sporazum o znanstvenoj i stručnoj suradnji između Ekonomskog fakulteta u Osijeku i Hrvatske gospodarske komore.

Uvodno su sudionike foruma pozdravili predstavnici grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, dekan Ekonomskog fakulteta i rekor Sveučilišta, te Tomislav Panenić ministar Ministarstva gospodarstva RH.

Uvodno predavanje: Ekonomska (ne)razvijenost RH i regionalni izazovi

održao je mr.sc. Zvonimir Savić, direktor Sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize HGK, koji je, na izuzetan način, prezentirao niz pokazatelja o gospodarstvu Republike Hrvatske, te pozicioniranje Hrvatske među članicama EU.

Na forumu su održane i dvije panelske rasprave:

Prva panel rasprava bila je na temu: “Uloga makroekonomske politike u regionalnom ekonomskom rastu i razvoju” koju je moderirala je prof. dr. sc. Đula Borozan, a panelisti su bili: Boris Vujčić, guverner Hrvatske narodne banke, Doc.dr.sc. Marko Primorac Institut za javne financije, Prof.dr.sc. Ljubo Jurčić, predsjednik Hrvatskog društva ekonomista, Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore.

Druga panel rasprava bila je na temu: “Važnost poslovnog okruženja za regionalni ekonomski rast i razvoj” koju je moderirao prof. dr. sc. Mladen Vedriš, a panelisti su bili: Branko Roglić, vlasnik Orbico d.o.o. , Miodrag Šajatović, glavni urednik i kolumnist Lider media, Bernard Jakelić, zamjenik glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca, Sanja Bošnjak obnašateljica župana Virovitičko-podravske županijie, u ime Hrvatske zajednica županija.

Iz Virovitičko-podravske županije na forumu su uz Sanju Bošnjak, obnašateljicu dužnosti župana Virovitičko-podravske županije, bili nazočni i predstavnici HGK – Županijske komore Virovitica, te Razvojnih agencija iz grada Virovitice i grada Slatine.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije GospodarstvoVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.