DHMZ: Oblačno uz povremenu kišu
Večernji list: U Karlovcu se uselile prve dvije od 10 sirijskih obitelji
Jutarnji list: Dekanica Filozofskog kriva za uzmeniravanje na poslu
Kolakušić na Pantovčaku očekuje plaću od minimalno 70 tisuća kuna
Bernardić: Bilo bi bolje da predsjednički izbori nisu u vrijeme blagdana
Grubišno Polje: Na Sajmu sira 142 izlagača iz 13 hrvatskih županija
Čačić: Narodna stranka - Reformisti podržat će Milanovića

Dr Igor Žigman: Ispravak "netočnog" navoda


  Zdravstvo           Igor Žigman           27.03.2019.         5778 pogleda
Dr Igor Žigman: Ispravak "netočnog" navoda

Povodom zastupničkog pitanja gđe. Marije Viljevac, zastupnice MOST-a upućenog ravnatelju Opće bolnice Virovitica g. Dinku Blaževiću, dipl. oec. tijekom aktualnog sata Skupštine Virovitičko - podravske županije održane 26. ožujka 2019. godine, a nakon brojnih upita poznanika i prijatelja, preslušavanja audio snimke te gledanja priloga u dnevniku „Plave“ televizije, smatram potrebnim zainteresiranoj javnosti uputiti pojašnjenje.

Naime, na pitanje gđe. zastupnice o postojanju neprimjerenog pogodovanja prilikom izbora voditelja Odjela za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu, prilikom kojeg je g. ravnatelj na vodeće mjesto odjela imenovao mog kolegu, ujedno svog kuma, g. Blažević nesigurnim glasom, očito zatečen pitanjem koje se ne odnosi na magnetsku rezonancu, opremanje ili dnevne bolnice, odgovara kako se “nešto “ moralo učiniti jer je broj anesteziologa u zadnje četiri godine s pet smanjen na dva, direktno time implicirajući moju odgovornost za spomenuto.

Iz navedenoga, ali i drugih poluinformacija očito proizlazi i razlog zašto jedini od svih voditelja odjela nisam reizabran na novu dužnost. Pri tome g. ravnatelj vješto prešućuje da je smanjenje ionako malog broja djelatnika rezultat odlaska u mirovinu, prerane smrti drugog kolege te prelaska trećeg kolege u drugu ustanovu, što matematiku čini vrlo jednostavnom.

Začudo ne spominje desetak vanjskih suradnika koje sam osobnim angažmanom pridobio za rad u našoj ustanovi niti tri specijalizanta primljena tijekom mog mandata voditelja odjela, a ni moj doprinos u izradi projekta opremanju novih prostora koji sad s ponosom ističe. Stanovnici ovog grada i županije, prvenstveno mojim pojačanim angažmanom , nešto manjim i mog kolege navedeni manjak anesteziologa nisu osjetili , izuzev možda na listi čekanja anesteziološke ambulante, no sve u granicama mogućeg. Dapače u struci su napravljeni brojni pozitivni pomaci.

Također, g. ravnatelj na kraju svog odgovora na zastupničko pitanje navodi kako je moj prijelaz u Opću bolnicu Bjelovar na pola radnog vremena izraz “revolta” navedenim. Osjećam potrebu da ga u navedenom demantiram. Ne radi se ni o kakvom “revoltu”, nego osjećaju obezvređivanja nečijeg rada.

O tome da li je neprimjerenog pogodovanja prilikom izbora na mjesto voditelja odjela bilo, kao i o nizu drugih detalja ne mislim lamentirati po medijima, a također   mi nije drago da sam odjednom, neočekivano, postao predmetom lokalne političke borbe. Svoje sam razmišljanje, kao i buduće poteze iznio na relevantnom mjestu - članovima Upravnog vijeća ustanove. Djelatnici Opće bolnice Virovitica su ionako sami donijeli svoje zaključke.

Ujedno se ispričavam javnosti što nakratko prekidam širenje „medijske epidemije“ dobrih vijesti iz Ob Virovitica, pogled iznutra je ipak malo drugačiji.

S poštovanjem
Igor Žigman, dr. med., specijalist anesteziologije,
reanimatologije i intenzivne medicine, subspecijalist uže specijalnosti intenzivne medicine

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ZdravstvoOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: