DHMZ: Oblačno uz povremenu kišu
Večernji list: U Karlovcu se uselile prve dvije od 10 sirijskih obitelji
Jutarnji list: Dekanica Filozofskog kriva za uzmeniravanje na poslu
Kolakušić na Pantovčaku očekuje plaću od minimalno 70 tisuća kuna
Bernardić: Bilo bi bolje da predsjednički izbori nisu u vrijeme blagdana
Grubišno Polje: Na Sajmu sira 142 izlagača iz 13 hrvatskih županija
Čačić: Narodna stranka - Reformisti podržat će Milanovića

Donesena Odluka o novčanim potporama za poticanje zapošljavanja na području VPŽ


  Obavijesti           29.04.2010.         1494 pogleda
Donesena Odluka o novčanim potporama za poticanje zapošljavanja na području VPŽ

Župan Tomislav Tolušić, donio je Odluku o novčanim potporama za poticanje zapošljavanja na području Virovitičko-podravske županije. Navedenom Odlukom koja se u cijelosti može pronaći na službenoj Internet stranici Virovitičko-podravske županije (www.vpz.hr) u rubrici „Natječaji", propisuju se uvjeti i način ostvarivanja prava na novčanu potporu za poticanje zapošljavanja na području Virovitičko-podravske županije.

Prema njoj, korisnici novčane potpore ove Odluke su poduzetnici koji svoju registriranu djelatnost obavljaju kao trgovačko društvo, obrt, zadruga, obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo ili koji drugi zakonom dozvoljeni oblik obavljanja poduzetničke aktivnosti. Korisnici novčane potpore mogu ostvariti novčanu potporu za poticanje zapošljavanja pod sljedećim uvjetima: ako u godini za koju se potpora odobrava u radni odnos prime novozaposlene djelatnike koji su na evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje proveli najmanje šest mjeseci prije prijema u radni odnos kod korisnika novčane potpore; da je u godini koja prethodi godini u kojoj se odobrava novčana potpora broj zaposlenika kod poduzetnika - korisnika novčane potpore na kraju godine bio isti ili veći nego na početku godine u kojoj se potpora ostvaruje; da poduzetnik kome se odobrava novčana potpora nema evidentiranih dugovanja prema državi i lokalnoj odnosno regionalnoj samoupravi. Prema navedenom, Virovitičko-podravska županija davati će bespovratne novčane poticaje za novozaposlene osobe od 5.000,00 do 15.000,00 kuna po novozaposlenoj osobi. Za one poduzetnike koji zaposle novih od pet do deset radnika, davati će se bespovratna sredstva u iznosu od 5.000,00 po osobi.

Za poduzetnike koji budu zapošljavali od 11 do 50 novozaposlenih, davati će se bespovratna potpora u iznosu od 7.500,00 kuna. Onaj poduzetnik koji zaposli od 51 do sto novih radnika, Virovitičko-podravska županija, davati će 10.000,00 kuna bespovratne potpore po osobi. Za one poduzetnike koji zaposle više od 101 osobe, davati će se 15.000,00 kuna po novozaposlenoj osobi. Korisnik novčane potpore dužan je novozaposlenu osobu zadržati u radnom odnosu najmanje godinu dana, a u slučaju nepoštivanja ove obveze odobrena sredstva potpore dužan je u cijelosti vratiti u proračun Županije. Pravo na novčanu potporu ostvaruje se podnošenjem zahtjeva Upravnom odjelu za gospodarstvo i razvoj Virovitičko-podravske županije gdje se na telefon 033/743-251 mogu dobiti i dodatne informacije. Podsjećamo, kompletan tekst navedene Odluke virovitičko-podravskog župana Tomislava Tolušića o novčanim potporama za poticanje zapošljavanja na području Virovitičko-podravske županije može se pronaći na službenoj Internet stranici Virovitičko-podravske županije (www.vpz.hr) u rubrici „Natječaji".

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ObavijestiOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: