Ministarstvo omogućuje školama terensku nastavu u Jasenovcu
Sinčić: Staviti moritorij na uvođenje 5G tehnologije
Predstavnici SPC-a bojkotirali ekumensku molitvu za jedinstvo kršćana
Atifašistička liga: 75 karanfila za žrtve holokausta na Trgu žrtava fašizma
Ministar Kujundžić nema izbora, ili će sam odstupiti ili će ga smijeniti
Bunjac napušta Pernarovu stranku
Odbor za obrazovanje: Promicati radnu definiciju antisemitizma

  Obrtništvo

Dodijeljene potpore u svrhu očuvanja i razvoja obrta na području Virovitičko-podravske županije

        27.03.2009.         1499 pogleda
Dodijeljene potpore u svrhu očuvanja i razvoja obrta na području Virovitičko-podravske županije

Nakon što su župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije Josip Novogradec, potpisali Sporazum o provedbi projekta u svrhu očuvanja i razvoja obrta na području Virovitičko-podravske županije za 2009. godinu te nakon što je objavljen Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu potporu tradicijskim obrtima je donesena je odluka o potporama u svrhu očuvanja i razvoja obrta na području Virovitičko-podravske županije.

Na sjednici Povjerenstvo za dodjelu navedene potpore u sastavu, predsjednik povjerenstva župan Tomislav Tolušić te članovi, Josip Novogradec, Ivan Horvat, Vesna Šerepac i Zdravko Šarić, a na temelju kriterija za dodjelu potpora objavljenih u Javnom pozivu, iste su dodijeljene: Ivanu Bajiviću (pećar i keramičar), Marijanu Kučanu (postolar), Josipu Margetiću (krojač), Krešimiru Mariću (izrada tamburica),Ljiljani Petriševac (obućar i postolar), Đuri Požežancu (kovač), Marijanu Trstenjaku (kovač).

Svakom od obrtnika dodijeljena je potpora u iznosu od 3.000 kuna. Svečanost uručenja navedenih potpora održati će se idući mjesec u prostorima Hrvatske obrtničke komore Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije. Inače, Virovitičko-podravska županija je jedina županija u Republici Hrvatskoj, koja u potpunosti financira pokretanje obrta na području županije te na taj način pomaže svima onima koji će u ovoj godini pokrenuti obrt na području naše županije.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ObrtništvoVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.