Plenković o štrajku sindikata u školama: Ucjena nema, rješenja ima, razgovarat ćemo
Kujundžić ironizirao Beljakove prognoze o prijevremenim izborima 5. siječnja
Caritasova kuća u Brezovici proslavila 25. obljetnicu
Caritasova kuća u Brezovici proslavila 25. obljetnicu
Kujundžić očekuje "oporbenu predstavu" o njegovu opozivu u Saboru
Štromar: Puno je teže bilo ući u ovu Vladu nego što će biti izaći
Mediji i suicid: Odgovorno izvještavanje može pomoći u prevenciji samoubojstava

Cvitan šumom, tužitelji drumom


  Blog urednika           Goran Gazdek           30.05.2014.         6388 pogleda
Cvitan šumom, tužitelji drumom

Može na čelo Državnog odvjetništva Republike Hrvatske doći stotine Cvitana koji će u svojim inauguracijskim govorima najavljivati promjene u odnosu prema poslu u županijskim državnim odvjetništvima, ali tvrdokorne mrlje hrvatske pravosudne birokracije ukorijenjene devedesetih godina prošlog stoljeća ne može oprati ni najuporniji mister Muscolo.

Želio sam provjeriti što je s kaznenom prijavom Siniše Prpića, predsjednika Hrvatske stranke pravne države (HSPD) koju je protiv župana Virovitičko-podravske županije Tomislava Tolušića podnio u veljači ove godine zbog činjenice da je oštetio županijski proračuna za najmanje 197 tisuća kuna uvećano za troškove izgubljenog sudskog spora.

Računam, tri mjeseca je sasvim dovoljno vremena da tužitelji prouče spise, prihvate ili odbace prijavu, pa zovem Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici.

Općinski državni odvjetnik Romeo Waller ljubazno me otpravio Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru kazavši da slučaj nije u njihovoj nadležnosti. Nazovem Bjelovar, pitam što me zanima, a oni me upute na glasnogovornika Živka Slijepčevića, inače voditelja Građansko-upravnog odjela. Gospodin Slijepčević ljubazno da ljubaznije ne može biti zamoli da pitanje uputim u pisanoj formi. Odmah se latim posla i 8.svibnja pošaljem mail.

I tu počinju moji problemi s ljudima koje je Cvitan, upravo negdje u to vrijeme, apostrofirao glavnim osloncima u obračunu s korupcijom na lokalnoj razini. Kad mi nakon tjedan dana nije stigao baš nikakav odgovor, čak ni potvrda da je mail zaprimljen, nazvao sam glasnogovornika Slijepčevića. Nisam ga dobio! Nisam ga uspio dobiti ni sljedeći dan, ni onaj iza, ni za tri dana, ni za deset dana...

Jednom je bio na sastanku, dva-tri puta na nekom zadatku, jedanput na ručku, dva puta je baš sad negdje izašao, a dva puta bio na seminaru. Napokon ga uspijem dobiti u četvrtak 29. svibnja, a on veli da je županijska državna odvjetnica Ksenija Pavić na bolovanju pa je teško doći do podatka, da će pokušati i neka ga samo nazovem. I pokušao ja negdje pri kraju njegovog radnog vremena, ali sam očito zakasnio jer telefon u njegovom uredu uzaludno je zvonio.

Nazovem u petak 30. svibnja ujutro, a ženski glas s druge strane me izvijesti kako je gospodin od danas na godišnjem odmoru i kako nije ostavio nikakvu poruku da je nekome dužan nekakvu informaciju. Sjetim se Cvitanove izjave kako će inzistirati na odgovornosti županijskih državnih odvjetnika za posao koji obavljaju i zatražih nekoga tko mijenja bolesnu kolegicu jer posao ne može stati ako je ona na dugotrajnom bolovanju.

I tako dođoh do Gorana Gašpara, voditelja Kaznenog odjela.

Gospodin tužitelj prvo nije dobro čuo kada sam mu se predstavio, onda se čudio imenu Hrvatske stranke pravne države da bi mi na kraju rekao da ne može dati informaciju bez gospođe Pavić, a kad će se vratiti s bolovanje - ne zna.

- Pa ne može život stati ako šefice nema! Što ćemo sada, ja odgovor čekam već tri tjedna?
- Ništa, čekat će te i dalje.
- Ali, meni informacija treba sada, moram o tome pisati, uporan sam.
- Onda nećete pisati sada.
- Što ako tužiteljica šest mjeseci bude na bolovanju?
- Ništa, naši izvidi mogu i trajati šest mjeseci.
- A kad bih nazvao gospodina Cvitana možda izvidi završe za dva mjeseca, a informaciju dobijem za dva dana?
- Nazovite, želim vam ugodan dan i doviđenja!

Nisam ga nazvao, ali hoću! Svakako ću mu se obratiti, prvo ovako javno, a u ponedjeljak i službeno. Jer, ovakvim odnosom prema medijima Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru otežava obavljanje novinarskog posla i pobuđuje sumnju da se slučajevi drže u ladicama, a informacije skrivaju.

I svakako ću ga podsjetiti na sljedeću izjavu: "Doći će kadrovskih promjena u županijskim državnim odvjetništvima. Svi će biti podvrgnuti ocjenjivanju! U prvih 15 do 20 dana mandata obići ću sva županijska odvjetništva i pokušati doznati kakvu suradnju imaju s policijom, poreznicima... te održavaju li redovite koordinacije. Suradnja je ključ uspjeha rada u sprječavanju lokalne korupcije jer su lokalni šerifi daleko opasniji nego što to izgleda".

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

jedna.
1.9.2014. 13:02
ZNA LI gospodin glavni urednik da mu u opciji SERVISI već dugo vremena ne funkcionira opcija FORUM? kod klina na forum javlja se Server Error403 - Forbidden: Access is denied.
You do not have permission to view this directory or page using the credentials that you supplied.
bać joza
7.6.2014. 13:26
Poštovani "Sulejman Veliki"!

Ako vas je netko zadužio da na svaki moj komentar pljujete po meni na osobnoj razini, volio bih da to kažete otvoreno.

Komentirajte članak, ili se osvrnite argumentima na moj komentar, ali prestanite vrijeđati. Jednostavno, niste korektni.
Sulejman veliki
6.6.2014. 20:25
Što volim tu vašu popovsku samokritiku.
Ajde bać joza, deset očenaša.
bać joza
6.6.2014. 19:47
Netko je gospodin, netko je drug, netko je jaran, netko nije ništa od toga!
Sulejman veliki
6.6.2014. 16:42
Nano-59, nisam mislio na tebe i desetke mojih jako dobrih prijatelja iz Bosne koji danas žive u mojoj rodnoj Virovitici, a došli su slijedom nesretnoh okolnosti i ne svojom voljom. Nitko od njih ne popuje, divni su to ljudi koji su se savšeno integrirali donoseći sa sobom onaj fini boasanski šmek. Sve koje znam su vrijedni, pošteni i dobri ljudi. Mislio sam isključivo na Bać Jozu i njemu slične.
Nano-59
6.6.2014. 15:37
Bać Joza, vi i ta Talijanska crkva u Zalužanima je nešto što ja nikad u životu svom nisam vidio, crkva svetog Vida je u Barlovcima, naša župna crkva, te jedna mala Kapela u Vujnovićima. A dosta sad o tome jer očito da vi nemate baš sve informacije o stvarnom stanju na tim prostorima.
Sulejmane ja tu nisam došao, ja sam tu "dotjeran" i što drugo da nego da popujem, kad Bać Joza piše i govori o mom starom kraju u kojem sam odrastao od bebe do 30 godine života.
UooH
6.6.2014. 10:03
Pa od tebe nije tesko biti veci Hrvat bez obzira tko od kuda dolazio. Sto se tice zemljopisa i povjesti bolje suti jer se samo sramotis.
Sulejman veliki
6.6.2014. 8:39
Eto dođu iz Bosne pa nam tu popuju. I oni su, kakt veći Hrvati od nas koji smo ovdje živjeli od rođenje.
bać joza
5.6.2014. 23:07
Istina će vas osloboditi.

Ne znam tko je to rekao, ali istinu je rekao!

Pozdrav!
atma
5.6.2014. 22:37
@siniša prpić, glede istine, ona samo moli da ju se sasluša ...
siniša prpić
5.6.2014. 22:34
Kako je svijet malen......, a moj stari (Hajdukovac), rođen u Čelincu...., na samom početku ratnog vihora.
Radujmo se svakom danu. I budimo bliže istini. Zbog onih koji dolaze.
bać joza
5.6.2014. 22:19
Poštovani!

Drago mi je da ste živi i zdravi. Ne znam gdje je sada fra Duje, ali sam često bio s njim, kako u Trnu, tako i na Petrićevcu. Povezan sam s mnogo obitelji iz Trna, Petrićevca, Barlovaca, Motika, Mišina Hana, pa sve tamo preko Stratinske, Sasine do Sanskog Mosta, od Kozarca i Prijedora, od Kotor Varoša, Čelinca, o Dobretićima i Podmilačju da ne pričam.

Bio sam nekoliko puta kod Talijanske Crkve u Zalužanima, kako s biskupom Komaricom, tako i sa fra Dujom Ljevarom i vlč. Josipom Grubišićem, bivšim vojnim svećenikom u vojarni Banja Luka.
Nano-59
5.6.2014. 22:11
Bać Joza, Trn je Laktaška općina, fra Duje je svećenik kod kog sam prošao pripreme za prvu pričest i krizmu u crkvi Svetog Vida u Barlovcima, sada je on koliko znam u crkvi svetog Josipa u Trnu odnosno Jablanu, nisu Srbi došli s okolnih čuka neg s Manjače kad je JNA napravila vojni poligom za tenkiste. Inače Trn je rodno mjesto moje majke a Zalužani od oca.
bać joza
5.6.2014. 21:07
Poštovani!

Za vašu informaciju Trn je bio čisto katoličko naselje do 1968. godine. Nakon potresa u gradu Banja Luka i okolici, Srbi sa okolnih brda, čuka, doseljavaju u Banja Luku. Hrvati im nažalost prodaju svoju zemlju u okolici, a u Trnu posebno. I ti su ih isti Srbi protjerali sa svojih ognjišta. Citiram fra Duju Ljevara. Prema tzv. "talijanskoj" crkvi skreće se u centru Laktaša na desno, kada se ide od Bosanske Gradiške. Kako sam živio u Rajiću 5 godina, često sam išao u Banja Luku, Petrićevac, Šargovac, Trn, Laktaše, Kotor Varoš. Zvono nisam uspio sam pronaći, nego ga je pronašao gradonačelnik Laktaša Ranko Karapetrović po svojim spoznajama i vezama.

P.s. Gospodin Milorad Dodik je iz sela Mrčevci kod Laktaša.

LAKTAŠI-RAJIĆ. Nakon mukotrpnog traženja zvona s naše srušene župne crkve, ovih dana smo konačno ostvarili povratak našega velikog zvona na njegovo staro mjesto. U ratnim zbivanjima 1991. zvona s naše župne crkve bila su odvezena s onu stranu Save. Ove godine, zahvaljujući određenim informacijama, došli smo do saznanja da se jedno zvono nalazi na području grada Laktaša. Zauzetošću i angažiranjem gradonačelnika Laktaša gospodina Ranka Karapetrovića zvono je pronađeno u selu Mrčevci i u srijedu 24.10.2001. vraćeno u Rajić. Bogu hvala, da će vraćeno zvono ponovno zvoniti našom župom i pozivati ljude na molitvu.

SVETI TOMA
LISTIĆ ŽUPNE ZAJEDNICE GORNJI RAJIĆ
GOD. VI Br. 43. (267) 28. listopada 2001.
Nano-59
5.6.2014. 18:32
Bać joza, Zalužani su bili 1990 godine prvo gradsko naselje za Banjaluku iz smjera Laktaša, granica općine je malo niže prema Trnu koji su pripadali i sada pripadaju Laktašima, i Trn i Zalužani su velikom većinom bili naseljeni Hrvatima kao starosjediocima, inače točno je da su nacionalne manjine najvećim svojim dijelom bili naseljeni oko Prnjavora, a to je od prilike oko 50 km od Banjaluke, to je isto kao da sad kažete da Daruvarčani žive u Virovitici. Inače predsjednik RS vam je iz okolice Mrčevac. Kako ste rekli "Ovo je povijest! A tko zaboravlja svoju povijest, neće imati ni budućnosti.", budućnost mene i moje djece i nas u svakom pogledu nema sreće ako ćete vi Bać Joza, kreirati na istinu o našoj svijetloj prošlosti. Nadam se da ste spoznali da moje poznavanje Zalužana i okolice, te tamošnje situacije, nije šuplja priča i rekla-kazala, jer ja sam doselio tu u Viroviticu, zamjenom doma za kuću tu u Virovitici, danas je moj dom tu, ali i moja sjećanja na Zalužane.
bać joza
4.6.2014. 19:45
Poštovani!

Očito netko slabo poznaje zemljopis. Župa Rajić nalazi se u Posavini, između Okučana i Novske i bila je 5 godina okupirana. Banjalučki korpus je uz pomoć domaćih Srba okupirao to područje koje je veličanstvenom akcijom "Bljesak" oslobođeno.

Prilikom rušenja župne crkve u Rajiću u mjesecu veljača 1992.g., ostalo je čitavo najveće zvono od 458 kilograma i bilo je odveženo u Bosnu, u selo Mrčevce pokraj Laktaša. Pronađeno je zaslugom tadašnjeg gradonačelnika grada Laktaša gospodina Ranka Karapetrovića i vraćeno župi Rajić te i sada ponosno poziva ljude na molitvu u župi Rajić.

Ovo je povijest! A tko zaboravlja svoju povijest, neće imati ni budućnosti.
siniša prpić
4.6.2014. 17:47
E, sad kreće "krešendo"...., i velečasni će vrlo brzo morati na ispovjed....
Preporučam kratko podsječanje da se katolikom postaje činom krštenja. To je ipk bilo originalno.
Sulejman veliki
4.6.2014. 17:17
Domovinski rat u Bosni?
bać joza
4.6.2014. 15:09
Poštovani!

Bivši gradonačelnik Laktaša gospodin Ranko Karapetrović je bio u dobrim odnosima s banjalučkim biskupom Franjom Komaricom te je uz njegovu pomoć i pomoć donatora iz Italije zasađeno 10-tak hektara vinograda u Zalužanima kod tzv. talijanske crkve kako bi se koliko toliko zadržalo katoličko stanovništvo na tim prostorima. Crkva se prekrasno vidi s banjalučkog aerodroma Mahovljani.

P.s. Gspodin gradonačelnihk Ranko Karapetrović vratio je ukradeno zvono sa crkve sv. Tome Apostola u Rajiću koju su pobunjeni Srbi do temelja razorili za vrijeme Domovinskog rata. Zvono je bilo ostavljeno na groblju Mrečvci kod Laktaša.

Za vašu informaciju, okolica Banja Luke i Prnjavora puna je nacionalnih manjina: Ukrajinaca, Poljaka, Talijana, Čeha. istina oni su se prilično asimilirali katoličkom življu, osim Ukrajinaca koji imaju i svoje župe.
Nano-59
3.6.2014. 23:25
bać joza, slučajno znam Zalužane, tamo je bilo vinograda za na prste nabrojati, imali su ih obitelji koji su bili slovenenačkog porijekla, Kralj, Cucek, samo su oni pravili vino, a ova informacija o talijanskoj nacionalnoj manjini mi je prvi glas.
bać joza
1.6.2014. 23:48
Poštovani!

Najveća muka čovjek je ako je jednostran i ne pozna dovoljno situaciju o kojoj piše.

Republika Hrvatska pomogla je osnivanje Sisačke biskupije kao i drugih biskupija. U tom pomaganju je pomogla i uređenje Biskupskog doma u Sisku. Kada bi čovjek bio malo kvalitetnije informiran znao bi da Biskupski dom nije samo prostor gdje fizički živi pojedini biskup, nego je to prostor njegovog djelovanja kao javne osobe.

Biskupija Banjalučka je uz pomoć talijanske vlade u naselju Zalužani u kojoj živi talijanska nacionalna manjina podigla 10 hektara vinograda i na taj način zaposlila dio stanovnika toga kraja. za proizvodnju vina potrebna je i vinarija i Republika Hrvatska je u tome pomogla kako bi zapravo pomogla ostanak hrvatskog i katoličkog stanovništva na području Republike Srpske.

Naravno, niti ove činjenice nekome neće biti dovoljno da razmisli o kvaliteti i dobronamjernosti svoga komentiranja.
UooH
1.6.2014. 23:36
Suljaga što se toliko pjeniš pa iz državnog proračuna se financira i Islamska zajednica u HR i Srpska pravoslavna crkva u HR, i budi siguran da tvojim novcem ako si ikada uplatio u državni proračun nije financirana Katolička crkva nego ove dvije druge. Naravno to ti ne smeta.
Sulejman veliki
1.6.2014. 23:30
Republika Hrvatska pokušava djelomično ispraviti nepravdu koju su Crkvi Katoličkoj, ali i drugim vjerskim zajednicama učinile komunističke vlasti otuđivši joj na nezakoniti i krajnje nekorektni i barbarski način stečenu imovinu.
Prvo, pitanje je kako je ta imovina uopće stečena?
Drugo, zašto bi ja ispravljao tuđe nepravde? Zašto bi se to lomilo preko naših leđa?
Sulejman veliki
1.6.2014. 23:27
Zapanjujuće je što se novac iz državnih rezervi, koji se može trošiti samo strogo namjenski, koristio za tako neobične projekte kao što je uređenje biskupskog stana ili vinarije. Budući da je riječ o velikim iznosima, postavlja se pitanje kakav je to namještaj koji stoji toliko novca: za milijun kuna zaista se može vrlo luksuzno urediti stan ma kako velik bio. Sama od sebe nameće se usporedba s biskupom njemačkoga grada Limburga, Franzom Peterom Tebartz-van Elstom, koji je nedavno izazvao opće zgražanje potrošivši golem novac na uređenje dijecezanske rezidencije, zbog čega je na kraju i smijenjen.

Nije teško zamisliti što bi se u Njemačkoj dogodilo varaždinskom biskupu Josipu Mrzljaku koji je Barbari Bešanić i njenoj tvrtki BBS posudio 18 milijuna kuna koje je, usput rečeno, njegova biskupija dobila od države, odnosno poreznih obveznika. Nakon što je Barbara Bešanić završila u zatvoru, taj novac je nepovratno izgubljen. Taj kolosalni poslovni promašaj nije pokolebao biskupa Mrzljaka da krene u novi biznis pothvat: u trenucima dok cijela država stenje pod teretom teške ekonomske i financijske krize, najavio je gradnju nove crkve u Koprivnici.
Sulejman veliki
1.6.2014. 23:23
Iz proračunskih zaliha državnog budžeta 2007. Zagrebačkoj nadbiskupiji, piše u službenom izvješću Ministarstva financija, doznačeno je milijun kuna “za uređenje stana biskupu u župnoj kući Župe sv. Križa u Sisku”. Banjolučkoj nadbiskupiji “odobren je iznos od 77.000 eura u kunskoj protuvrijednosti na dan isplate prema srednjem tečaju HNB-a za financijsku potporu izgradnji vinarije”. Ukupno je, dakle, za potrebe ljubitelja vina u BiH isplaćeno 562.189,39 kuna.
bać joza
1.6.2014. 23:16
Poštovani!

Volio bi se stvarno susresti osobno s vama koji ste tako dobro upućeni u financiranje katoličkih svećenika. Eto, nisam znao da mi plaću daje državni proračun. Molio bih vas da ste stvarno dobro informirate prije nego što pišete lažne informacije.

Svaki katolički svećenik u Republici Hrvatskoj koji radi kao svećenik na župi, prima mjesečnu nagradu od svojih župljana, a ne iz državnog proračuna.

Onaj svećenik koji radi na poslovima vezanima za državnu službu: vjeroučitelj, duhovnik u bolnici ili zatvoru, djelatnik Vojnog ordinarijata, prima plaću od poslodavca koji ga je zaposlio, u ovom slučaju od Ministarstva školstva, ministarstva obrane ili ministarstva zdravstva.

Svećenik koji djeluje u upravnim institucijama Katoličke Crkve, bilo to sjemeništa, bilo službe u pojedinim biskupijama ili u zajedničkim službama Hrvatske Biskupske Konferencije, prima plaću od ustanove u kojoj djeluje. Glavninu izvora i za te nagrade ostvaruju pojedine biskupije također iz doprinosa vjernika određene biskupije.

Naravno, Republika Hrvatska iz svoga proračuna djelomično financirana djelovanje Katoličke Crkve koju prepoznaje kao "udrugu" važnu za javni i društveni život svih stanovnika Republike Hrvatske, shodno broju njezinih članova i participiranju u radu.

Treba dodati i slijedeće. Republika Hrvatska pokušava djelomično ispraviti nepravdu koju su Crkvi Katoličkoj, ali i drugim vjerskim zajednicama učinile komunističke vlasti otuđivši joj na nezakoniti i krajnje nekorektni i barbarski način stečenu imovinu. Iz tih sredstava financiraju se obnova crkvenih objekata koji su najčešće i spomenici kulture nulte kategorije, djelomično se financiraju karitativne djelatnosti Katoličke Crkve te djelomično izgradnja novih crkvenih objekata.

Ovo su činjenice koje vi možete prihvatiti ili ne prihvatiti. To su činjenice što god vi drugo pisali i lažno optuživali.

Pozdrav!
Sulejman veliki
1.6.2014. 22:01
Svima nama je jasno da je najveći neplatiša Republika Hrvatska, kao pravna osoba preko svojih ministarstava, od Ministarstva Zdravstva, Ministarstva Poljoprivrede, Ministarstvo prometa i tako dalje.
Ali bitno da država niakd ane kasni kada doznači novac za njegivu plaću.
Bać Joza, živiš na našoj grbači, država te masno plača i još imaš obraza pljuvati i po njoj i po nama.
Klanjam se za tebe.
bać joza
1.6.2014. 21:32
Poštovani!

Svima nama je jasno da je radnikova plaća svetinja, i po Bibliji, i po zdravom razumu. I to jednostavno treba poštivati. E sad, kako to sve poštivati.

Svima nama je jasno da je najveći neplatiša Republika Hrvatska, kao pravna osoba preko svojih ministarstava, od Ministarstva Zdravstva, Ministarstva Poljoprivrede, Ministarstvo prometa i tako dalje. Svima nama je itekako poznati da je od privrednih subjekata najveći neplatiša koncern Agrokor. Da, sve te činjenice nitko ne spominje. Naravno, važno je platiti svaki račun i biti odgovoran u svom poslu, no kako riješiti generatore svih tih nepodopština.

Najlakše je nekoga obezvrijediti na osobnoj razini i time misliti da si postigao nekakav cilj, a zapravo si promašio bit članka kao i cjelokupne situacije.

Pozdrav!
Mikeš09
1.6.2014. 8:48
Ako je ovo stvarnost...nema nama cvića ni s cvitanom...koliko nas tog smeća okružuje...Jao si ga nama...
Baćjozo nam se iz dana u dan sve više i naočigled pretvara u ``pravog`` političara i očito je (iz svega otipkanog) da je promašio profesiju...šteta za pastvu...
Nano-59
1.6.2014. 7:56
Kao, nadam se, svjesni i samostalni ljudi imamo pravo dolaziti do informacija i birati mjesta gdje ih naći, pa bać joza neki ljudi ne moraju da vide ono iza brda što se valja, dovoljno je pogledati iznad brda mutne i teške oblake, tu sam na portalu zbog toga što ne želim čitati BILTENE rada lokalne vlasti, sve uspjeh do uspjeha u biltenima, a oko mene to baš i vidim. Ako bać jozi nije za ispitati i prozvati na odgovornost, zašto netko svojim činjenjem ili ne činjenjem nanese štetu našoj zajednici (županiji) nema pomoći jer on je davno izgubljena i teško bit spašena izgubljena ovčica, ne može je spasiti ni TINJANJE fitilja, iz magle i gliba koji su nam realnost, na moju žalost. Za pranje od ovog blata i čišćenje smeća treba nešto više od vode, voda pere sve do obraza, za ova čišćenja treba CVITAN, na žalost. Kod ove prijave provjera po meni treba da traje do 5 dana, jedan tjedan najviše, nema tu nikakve nepoznate radnje, netko je nešto uradio i ti ga nisi platio, pitanje samo županu, zašto nisi platio i kvit, on bi kao pravnik trebao znati ili se nadao razumijevanju suca da je on ipak iz dobre i poštene županije i da ne mora plaćati svoje obveze, tu je problem bać joza, da li ste se zapitali koliko je naših susjeda, poznanika, prijatelja, poznatih ili ne naš župan ZARIBAO, pa sad njegov ne rad i poštivanje obveza mi svi treba da platimo, da li je to u redu bać joza, ali prije nego mi odgovorite pokušajte doći bar do jedne osobe koja je oštećena djelovanjem našeg župana, pa ga pogledajte u oči prije nego počnete pravdati svoje postojanje i aktivnosti na ovom portalu, ne nama koji mislimo malo ili više drugačije od vas, nego svojim IKONAMA kojima se klanjate i uvlačite znate već gdje. Ako živite u iluzijama, vaš problem, svaka iluzija je dio predstave, a mi iz mraka gledamo predstavu, svaka predstava ima kraj i onda se pale svjetla a glumci ostaju bez maski.
siniša prpić
31.5.2014. 19:00
Poštovani, nema razloga pesimizmu. Sve je to put R.H. prema pravnoj i pravednoj državi. Strpljen, spašen.
Radujte se narodi......
bać joza
31.5.2014. 18:41
Poštovani!

Nažalost, mi mnogi mali, sitni i nedovoljno informirani građani često ne znamo što se iza brda valja. Međutim, oni koji znaju o tome šute, jer su vjerojatno i sami u tome. To je poteškoća cijeloga sistema društvenih odnosa koji vlada u ovoj našoj domovini. Nažalost, za te promjene biti će potrebna smjena generacija. Sve ovo drugo sada je "kokošarenje" u kojem svatko gleda neki svoj privatni interes. Nažalost, ali je tako!
atma
31.5.2014. 18:10
Najvažnija rečenica gospodina Dinka Cvitana je, citiram, "Suradnja je ključ uspjeha rada u sprječavanju lokalne korupcije jer su lokalni šerifi daleko opasniji nego što to izgleda". Dakle suradnja! Građani, prijavite korupciju!
siniša prpić
31.5.2014. 17:13
Poštovani velečasni, moja je dužnost kao graďanina, ali i kao gradskog vijećnika prijaviti sve one nepravilnosti koje za posljedicu imaju nanošenje štete građanima Virovitice ili VPŽ.
Vjerujem da se u ovome slažemo.
Ako imate u vidu činjenicu da je šteta poprilična, a Županijski sud u Varaždinu je izrekao pravomočnu presudu, držim da Vam nije teško shvatiti zašto sam se odlučio za kaznenu prijavu protiv župana.
Hvaljen Isus i Marija. Ugodan dan.
fitilj
31.5.2014. 10:14
Izvinjavam se što je moj komentar izvan tema članka!

@Sulejman veliki prekršiti ću svoju odluku da više ne komentiram na virovitica.net pa ću te upitati a na kojem to portalu kao na virovitica.net može i nekažnjeno smije Gazdekov omiljeni kolumnista godinama prozivati komentatore po imenu i prezimenu, a Gazdek šuti kao ona stvar u šaci i to mu tolerira!?

Kada bi ta Gazdekova sveta krava to učinila na nekom drugom portalu odavno bi dobila crveni karton, jer bi Gazdek poštivao i štitio prava korisnika na njihovo pravo na izbor nicka i "anonimnosti" bez obzira koliko je ta anonimnost varljiva.

Ali možda je i cilj ovog portala upravo taj da zastraši slobodnomisleće komentatore time da će ih neki Gazdekovi puleni prozvati imenom i prezimenom, a Gazdek se praviti gluh i slijep i nepismen iako pravila komentara koja je sam utvrdio govore drugačije!?

Možda je i cilj ovog portala upravo taj da komentatorima koji koriste nick pošalje poruku da će ih budu li previše slobodni i otvoreni u svojim komentarima Gazdekove svete krave denucirati, što prozivanjem i insinuacijama tko bi se mogao kriti iza kojeg nicka, što denuciranjem zna se gdje i komu!
Sulejman veliki
31.5.2014. 9:45
Opet samo laprdanje bać joze i pucnjava u prazno, ali to smo od njega već navikli. Odgvori, božki čovječe, koji je to viroviitčki potal donosi objektivnije informacije? Na kojem virovitičkom portalu postoje kolune u kojem kolumnisti slobodno izražavaju svoje stavove? Na kojem virovitičkom portalu postoje i druge novinske vrste osim viejsti? Na kojem virovitičkom portalu čitatelji mogu slobodno komentirati? Pa ti svali dan ovdje isteseš gomilu gluposti, probaj to učiniti na portalu ICV.
bać joza
31.5.2014. 9:31
Redovito pogledam sve virovitičke portale i uvijek pokušavam pronaći najkvalitetniju informaciju.

Virovitica.net je privatni portal i nema mogućnosti biti ažuran kao službeni portali. To je razumljivo jer nema dovoljno kadra za pratiti sva događanja.

Isto tako, daje mogućnost komentiranja, što je uvijek dvosjekli mač. Imate kvalitetnih, korektnih, pristojnih, kulturnih i dobronamjernih komentatora, ali u isto vrijeme imate i onih koji "siluju" portala svojim nekulturnim, nekorektnim, nestručnim i neodgovornim komentarima. Upravo zbog takvih, dio komentatora odustaje od komentiranja, jer nema kvalitetnih sugovornika. To je poteškoća svakoga portala takvoga tipa i shodno tome ima ili nema čitatelja. Neki su ustrajni unatoč svega.
joda
31.5.2014. 8:49
Volio bih da je što je takvo ponašanje državnog odvjetništva posljedica teške lijenosti i nerada, tako svojstvenog državnom aparatu. Puno više me strah da je utjecaj Virovitičke hobotnice sa Jopom na čelu toliko snažan da mu pipci drže pod nadzorom državno odvjetništvo. Ako je tome tako, onda smo u Latinskoj Americi, a ne u EU.
bazinga
31.5.2014. 8:44
Ne razumijem ljude, ako im se portal ne sviđa, pa što ga onda čitaju i komentiraju i uvijek se iznova vračaju?!
@ bać joza pa što ne čitate druge plave virovitičke portale i ne komentirate, ne želim ih imenovati..u njim nema jednostranačja?!
freeman
31.5.2014. 6:10
ovaj portal zbog svoje jednostranosti i pomalo neselektivnog izbora članaka ima najbolji rejting od svih ostalih, recite koji portal ima bolji...
bać joza
30.5.2014. 23:30
Žao mi je što je ovom portalu zbog njegove jednostranosti i pomalo neselektivnog izbora članaka te nekvalitetnih komentatora opao ionako slab rejting na području grada Virovitica i Virovitičko podravske županije.

P.s. Tko s đavlom tikve sadi o glavu mu pucaju!
atma
30.5.2014. 21:06
Ne pada jabuka daleko od stabla. Jedna trula jabuka može uništiti čitav sanduk jabuka.
bać joza
30.5.2014. 18:00
Ne ulazeći uopće u smisao kaznene prijave Državnom odvjetništvu od strane gospodina Siniše Prpića, postavlja se uopće smisao kaznenih prijava zbog skupljanja političkih poena i promocije vlastite stranke. Zar takvu glupost nije najavio i predsjednik SDP-a Virovitičko Podravske županije i time sebi i svojoj stranci priskrbio negativne poene.

U konstelaciji političkih i svih društvenih odnosa na nivou Republike Hrvatske, ostajemo kosternirani i tužni gledajući one koji vode i predstavljaju našu domovinu u najnižim moralnim padovima i dubokom blatu, da ne kažem kaljuži, ili još gore, živom blatu.

Naravno, i sudska vlast je plod političkih odluka i malverzacija na svim razinama vlasti. Takve situacije smo mislili izbjeći ulaskom u Evropsku Uniji, ali nažalost, političke elite nisu dorasle moralnim principima koji vladaju u zemljama zapadne demokracije.

Jako sam žalostan zbog takve situacije našega cjelokupnog društva!
francek
30.5.2014. 14:21
Gorane !
Nije vrag da ste povjerovali Cvitanu prigodom njegove inaguracije ? Barem Vi niste "mali".....
Šta mislite kako je godinama ljudima koji nemaju takove mogućnosti ( alarmiranje javnosti ) poput Vas ? Zaista se ne divim često "fitiljkovoj" žestini ....ali ponekad.....


Još iz kategorije Blog urednikaOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: