Zeleno-lijeva koalicija: Izađite na izbore, sada napokon imate za koga glasati
Sud časti isključio Josipu Rimac iz HDZ-a
Cappelli: Nema razgovora s onima koji naštimavaju račune
Živi zid: Ministar Ćorić neprijatelj je svakog hrvatskog kućanstva
Demokrati: Ustaški poklič konačno treba trajno zabraniti
VLADA Na teret proračuna udžbenici za učenike slabijeg imovinskog statusa
Vlada: Iz proračunske zalihe 1,1 milijuna za udrugu Palčići

  Viroexpo

Češka potvrdila nastup na 19. Viroexpo-u 2014

        01.11.2013.         1325 pogleda
Češka potvrdila nastup na 19. Viroexpo-u 2014

Izaslanstvo „Viroexpo-a", temeljem upućenog poziva, Martina Košatke, veleposlanika Republike Češke u Republici Hrvatskoj, prisustvovalo je, 28. listopada, u Zagrebu, obilježavanju Dana Češke.

Temeljem prethodnog dogovora i koordinacijom HGK - Županijske komore Virovitica, izaslanstvo „Viroexpo-a" se nakon toga susrelo s predstavnicima Veleposlanstva i Češke agencije za promicanje trgovine Czech trade-om, na kojem su razgovarali i utvrdili modalitete nastupa Češke na 19. Viroexpo-u, na kojem Češka sudjeluje od 2002.god.

Češka je 2003.god. bila i zemlja partner sajma Viroexpo. 

U izaslanstvu Viroexpo-a su bili: Vladimir Ivoš predsjednik HOK - POK Virovitičko-podravske županije, zamjenik predsjednika Organizacijskog odbora „Viroexpo-a", Milan Vanđura direktor HGK - Županijske komore Virovitica, član Organizacijskog odbora sajma „Viroexpo", Suzana Kolesarić viši stručni suradnik HGK - ŽK Virovitica, član Organizacijskog odbora „Viroexpo" i Igor Andrović direktor sajma „Viroexpo".

Uz Veleposlanstvo i Czech Trade, uspješnom predstavljanju Češke, na sajmu „Viroexpo", pridonosi i predstavljanje grada Vyškova, koji je i grad prijatelj Virovitice.

U razdoblju 01.01. - 31.12. 2012.god. ukupna vanjskotrgovinska razmjena Virovitičko-podravske županije i Republike Češke iznosila je 3,3 mil.$, od čega je izvoz iznosio 1,8 mil.$, uvoz 1,5 mil. $, te je ostvaren suficit u vanjskotrgovinskoj razmjeni u iznosu od 0,3 mil. $.

U razdoblju 01.01. - 30.06. 2013.god. ukupna vanjskotrgovinska razmjena Virovitičko-podravske županije i Republike Češke iznosila je 1,4 mil.$, od čega je izvoz iznosio 0,8 mil.$, uvoz 0,7 mil. $, te je ostvaren suficit u vanjskotrgovinskoj razmjeni u iznosu od 0,1 mil. $.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

crni
1.11.2013. 15:38
Hoće li doći Čile jer naša županija bi mogla tamo na sindikalni izlet.


Još iz kategorije ViroexpoVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.