22 nova slučaja zaraze koronavirusom, preminula peta žrtva
Peta žrtva koronavirusa u Hrvatskoj je iz Karlovca
Utvrđeno 865 slučajeva kršenja samoizolacije
Pismo dječjoj pravobraniteljici: Djeca su preopterećena nastavom na daljinu
Plenković: Odluke Stožera po zakonu i primjereno naravi pogibelji koja nam prijeti
Plenković: Kriza gora od one 2008. slijede novi paketi pomoći gospodarstvu
Inspektorat: Pamučne perive maske ne smiju se oglašavati kao zaštitne maske

  Sponzorirano

Branitelji za Ivu Josipovića

        31.12.2009.         2992 pogleda
Branitelji za Ivu Josipovića

Mi, istaknuti branitelji u Domovinskome ratu iz cijele Hrvatske, ne želimo da predstavnici bilo kakvih udruga u naše ime daju potporu predsjedničkomu kandidatu Milanu Bandiću i tako pokušavaju stvoriti sliku kako je cijela braniteljska populacija uz njih. Upravo suprotno od toga, u ratu smo se borili za Hrvatsku koja će biti poštena i pravedna, civilizirana i kulturna europska država i želimo da i njezin predsjednik bude takav. Zbog toga iznosimo svoj jasan stav da je Ivo Josipović kandidat kojega podupiremo i kojemu ćemo na izborima dati svoj glas.

Iznimno cijenimo stav Ive Josipovića o tome kako nepravdom smatra činjenicu da su istinskim herojima, koji su za Hrvatsku ginuli u rovovima, pridodani i oni koji ratišta nisu niti vidjeli. Podupiremo njegov zahtjev da se napokon objavi registar branitelja i njegovo obećanje da će postrojiti ratne brigade kako bi njihovi zapovjednici izvršili smotru i kako bi se napokon doznalo tko je to Hrvatsku branio s puškom u ruci, a tko u uredu. Podržavamo i Josipovićevo obećanje kako će predložiti da se u Hrvatskoj uvede novo odličje "Junak Domovinskoga rata", koje će kao predsjednik Republike s ponosom dodijeliti onima koji su dali izniman doprinos obrani i oslobađanju zemlje.

S indignacijom odbacujemo sve laži o tome da je Ivo Josipović sudjelovao u pisanju optužnica Haškoga suda protiv hrvatskih generala. Upravo suprotno, Ivo Josipović je štitio interese Hrvatske države u Haagu, posebno braneći Hrvatsku u predmetu "sub poene". Uz to, nekolicini je optuženih branitelja aktivno pomagao u pripremanju obrane. Bio je i pravni savjetnik u službi tadašnje hrvatske Vlade, a kao tajnik Hrvatskog odbora za pružanje pravne pomoći dao je nemjerljiv doprinos u obrani Republike Hrvatske. Nakon pada Vukovara u srpskim zatvorima bilo je oko 180 hrvatskih branitelja, među kojima je bila nekolicina njih osuđenih na smrt. Svi su oni oslobođeni u velikoj razmjeni uz pomoć Odbora za pravnu pomoć. Među spašenima bio je i jedini preživjeli s Ovčare koji je poslije bio ključni zaštićeni svjedok na suđenju „vukovarskoj trojci" pred Haškim sudom.

Ivo Josipović uvijek je zagovarao dosljednu primjenu prava i kažnjavanje svih zločina. Ivo Josipović uvijek je radio u interesu hrvatske države i znamo da će nastaviti tako i kao novi predsjednik Republike Hrvatske.

general Rahim Ademi
general Nojko Marinović, zapovjednik obrane Dubrovnika
general Tihomir Blaškić
brigadni general Ivica Obrovac, zapovjednik 5. gardijske brigade
brigadni general Veselko Gabričević, zapovjednik 163. brigade
brigadni general Josip Zvirotić, zapovjednik 3. gardijske brigade
stožerni brigadir Ante Kotromanović, zapovjednik 4. gardijske brigade
brigadir Branko Borković - Mladi Jastreb, zapovjednik obrane Vukovara
brigadir Fred Matić, vukovarski branitelj
brigadir Marijan Mužinić, zapovjednik 119. brigade
pukovnik Petar Janjić Tromblon, vukovarski branitelj
pukovnik Nikica Burić Samoborac, vukovarski branitelj
pukovnik Vlado Burić, zapovjednik bojne u 3. gardijskoj brigadi
pukovnik Duško Vidov, zapovjednik bojne
pukovnik Ivan Čulić-Ico, vukovarski branitelj
glavni policijski inspektor Željko Straka, zapovjednik voda specijalne policije
bojnik Tonči Pezelj, zapovjednik topničkog diviziona 126. brigade

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

mišo111
3.1.2010. 18:45
Slažem se sa Bubijem, a moj komentar se odnosi na 1111.
mišo111
3.1.2010. 18:42
A branitelji albanci mogu imati svoje mišljenje jer podržavaju tvog favorita. Ti predhodniče bi se trebao sramiti što Hrvatskim vitezovima oduzimaš pravo na svoje mišljenje. Sramota.
bubi
3.1.2010. 18:41
Koliko znam osobe koje su potpisnici mirovine i povlastice zaradili su na prvim crtama diljem Hrvatske, a bogami neki i Bosne i Hercegovine. Mislim da im to daje pravo na mišljenje nije bitno kakvo, ali ga ipak imaju jer nisu djelatni kadar koji bi trebao biti iznad politike. Naravno nije ti smetalo kada su Zagorci i drugi imali svoje mišljenje koji su pod Šuškovim blagoslovom poharali Hrvatsku.
1111
3.1.2010. 14:46
BRAVO HRVATSKI GENERALI ,A GDJE STE ZARADILI MIROVINE KAKO VAS NIJE SRAM KOGA PODRŽAVATE.TREBA VAM ODUZETI MIROVINE ,A POGOTOVO TEBI GENERALE ADEMI .MOŽE VAS BITI SRAM ,BOLJE DA STE SVOJE MIŠLJENJE ZADRŽALI ZA SEBE A NE OVAKO JAVNO.
B-B-B
2.1.2010. 7:58
www.domovinskirat.hr
devize
1.1.2010. 21:09
www.domovinskirat.hr
mišo111
1.1.2010. 12:44
Bravo potpisnicima teksta, časnim ljudima, kojima je domovina uvijek bila ispred osobnih interesa, bravo i za predhodna 2 komentara
bubi
1.1.2010. 10:09
Kao bivši branitelj ponosan sam što se napokon braniteljska populacija svrstala na stranu pravde. Samo neka zapamti i Josipović što je obećao, puno je njih bilo sa velikim rječima a sa malo djela. Hapsiti treba, oduzimati imovinu svima onima koji su nam opustošili domovinu. G. Josipoviću sudjelovali ste u donošenju zakona vezanih uz privredni kriminal predslednik ih ne može provoditi, ali bičem može goniti one koji ga trebaju provoditi. Domovina nam treba PRAVDU, ali niti ološ u sdp-u ne smije biti iznad nje. Kod nas je pravilo sve o svima znamo ali ga ne diramo dok imamo koristi od njega (donacije, malverzacije itd.)
karlo01
1.1.2010. 1:05
Svaka vam čast,Ovih dana slušam da je 17 braniteljskih udruga iz Vukovara i 11 iz Zadra dalo podršku Mili Bandić(t)u.Mislim da su branitelji sposobni razlučivati za koga će dati glas a ne da im šefovi udruga nameću za koga da glasuju.Sve govori sam broj udruga,u ratu svi kao jedan a onda u miru 56 udruga .Sramota!


Još iz kategorije SponzoriranoVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.