Jokić: Reforma obrazovanja povećava šanse za širu društvenu promjenu
Ministrica Vučković: Njavro i Rimac nisu na mene utjecale
Plenković: Josipa Rimac i drugi upleteni u aferu trebali bi biti isključeni iz HDZ-a
Grčić: Hrvatska posljednja po iskoristivosti EU-ovih fondova
Grčić: Hrvatska posljednja po iskoristivosti EU-ovih fondova
Grčić: Hrvatska posljednja po iskoristivosti EU-ovih fondova
Bulj smatra da nisu krivi samo privedeni, nego i politike vlada

  Županija

Božićno-novogodišnji domjenak županijske vlasti

  sbg           23.12.2003.         1538 pogleda
Božićno-novogodišnji domjenak županijske vlasti
zupan urucuje priznanje vladimiru bakicu

VIROVITICA, 23. prosinca - U milanovačkom Hotelu «Šulentić» danas su tradicionalni božićno-novogodišnji domjenak organizirali virovitičko-podravski župan Ivan Begović i predsjednik Županijske skupštine Josip Novogradec. Osim što su kazali par prigodnih riječi i pogostili društvenu «elitu» virovitičko-podravskog kraja, podijelili su i petnaestak Povelja zahvalnosti «zaslužnicima» koje je odredilo Županijsko poglavarstvo.
Povelje zahvalnosti Virovitičko-podravske županije javna su priznanja koje se dodjeljuju pravnim i fizičkim osobama, međunarodnim organizacijama i drugim institucijama za zapažene aktivnosti u promicanju ugleda Županije, za istaknutu humanitarnu djelatnost, ostvarene rezultate u prigodi jubilarnih obljetnica ustanova i drugih institucija, za postignute uspjehe u srednjoškolskom obrazovanju, te za ostale sportske, kulturne i druge aktivnosti.
Za dugogodišnji rad i doprinos razvoju i promicanju sporta Povelju je dobio dugogodišnji sportski djelatnik, umirovljeni tajnik županijske Zajednice sportova Vladimir Bakić; za doprinos razvoju zdravstva ravnateljica Opće bolnice dr. Ljiljana Valenčak-Tonković a za potporu zdravstvu bivši ministar zdravstva Andro Vlahušić; za doprinos i potporu razvitku poljoprivrede Josip Hrala; za potporu infrastrukturalnom razvitku Danijel Žamboki, ravnatelj Fonda za regionalni razvoj, za doprinos razvitku cestovne infrastrukture ravnatelj Hrvatskih cesta Vladimir Bizjak, za doprinos uspostavi prijateljskih, gospodarskih i kulturnih veza Virovitičko-podravske županije i Ruske Federacije ruski veleposlanik u Republici Hrvatskoj Eduard Leonidovič Kuzmin, a dobili su je i Hrvatski liječnički zbor Podružnica VPŽ koja ove godine slavi 50. obljetnicu, Gradski muzej Virovitica i javno vodoprivredno poduzeće «Brana», koji također rade pola stoljeća, Informativni centar Virovitica čiji je «Virovitički list» proslavio 50. rođendan, Gradska glazba Virovitica za 120. rođendan, te vatrogasna društva u Vukosavljevici i Čačincima.
Zanimljivo da se među dobitnicima našao i tajnik Županijske skupštine i bivši virovitičko-podravski župan Ivan Horvat. Povelja mu je dodijeljena za izniman doprinos promicanju sustava i prakse lokalne i područne (regionalne) samouprave. Svi koji znaju o kojem se čovjeku radi, znaju da je on to priznanje zaslužio više nego bilo tko drugi u Virovitičko-podravskoj županiji, no, neobičan je način na koji je odlučeno da se on nađe među dobitnicima. Naime, kada je prošloga tjedna u istom tom hotelu zasjedalo Županijsko poglavarstvo i odlučivalo o dobitnicima Povelja (koje bi – osobno ocjenjujem – trebala biti neka vrsta «utjehe» onima koji su «zaboravljeni» za Dan županije) u službenom dijelu ime Ivana Horvata nije bilo spomenuto. Onda se za ručkom, uz zveckanje tanjura, župan dosjetio da bi Povelju mogao primiti i ovaj njegov suradnik pa je, onako preko stola, pitao članove Poglavarstva o tome što oni o tome misle. Oni su potvrdili njegova razmišljanja i tako se, eto, i Ivan Horvat našao na listi dobitnika.
Nakon toga teško se ne zapitati kakva je zapravo «težina» ovih, inače vrlo lijepih i ukusno dizajniranih, Povelja dodijeljenih ljudima kojima nitko ne osporava njihove zasluge za ono što su učinili ili tijekom 2003. godine ili tijekom cijeloga svoga radnoga i vijeka javnog djelovanja.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ŽupanijaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.