Malo pritužbi na kršenje izborne šutnje u Hrvatskoj
Stožer: 86 novih slučajeva u protekla 24 sata
Prijatelji životinja protiv prodaje živih riba i rakova u supermarketima
Algebra postaje prvo privatno sveučilište u području tehničkih znanosti u Hrvatskoj
Ponosni Zagreb održao prosvjednu biciklističku vožnju
U inozemstvu se glasuje bez dojava o nepravilnostima
Na području županije nema novozaraženih

  Slatina

Arheološki radovi usporili gradnju

  Petar Žarković/Glas slavonije           28.11.2009.         2426 pogleda
Arheološki radovi usporili gradnju

SLATINA - U Slatini je u tijeku gradnja dvaju značajnih objekata, gradske cestovne obilaznice od Sladojevaca do Kozica, duge nešto više od 10 kilometara, i sportsko-rekreacijskog centra sa stadionom, tribinama i upravnom zgradom nogometnog kluba. Obavljenim nadzorom utvrđena je obveza provedbe posebnih arheoloških ispitivanja na površini od pola hektara na mikrolokaciji budućega pomoćnog nogometnog igrališta, a na ostaloj površini dopuštena je izvedba građevinskih radova pa je izvođač počeo izgradnju upravne zgrade i glavnog nogometnog igrališta.

Arheološko istraživanje na tom lokalitetu, označenom kao "Turbina 1", dogovoreno je s Arheološkim institutom iz Zagreba na temelju provedenog postupka nabave male vrijednosti. Terenski radovi obavljeni su od 21. listopada do 11. studenoga, sada slijedi laboratorijska obrada i izrada stručnog elaborata, a građevinski radovi mogu se nastaviti na cijelom sportskom nogometnom kompleksu. Tako su počeli radovi na gradnji budućih tribina, a u tijeku je i postavljanje drenažnih cijevi na igralištu. To znači da poslije završetka arheoloških istraživanja više nema nikakvih zapreka za daljnju gradnju stadiona. Arheološka istraživanja moraju se provesti i na trasi buduće obilaznice.

U pogledu gradnje same obilaznice, do sada su završeni radovi na uklanjanju objekata koji su se nalazili na trasi, izmještanju telefonskih i elektroinstalacija, te su sagrađeni pristupni putovi.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

kritika
30.11.2009. 8:01
Zahvaljujući "SIVILU" bolje reći mraku koji nam je donijela vlast u ovoj županiji , (ti si sivilo očito slučajno pogodio sa imenom) ovom zaista napaćenom narodu više se ništa loše ne može dogoditi, čak i da se ugasi pokoja od navedenih firmi, naravno da ih sve treba podržati da do toga ne dođe, ali je trebalo podržati i EC-COM, limeks i još neke tvrtke da se ne ugase, a ne namjerno ih gurnuti u propast kao što je grad Slatina gurnuo EC-COM.
cukartown
29.11.2009. 22:06
a prije toga su neki ugasili Rad,Virovitičanku,Gaj,Ukus,Rapid.Pik...bez da su trepnuli i suzu pustili,naši pravi rodoljubi.
sivilo
29.11.2009. 19:17
Pero a bolje i domaći nego stranci prodana izdajnička dušo koja ne voli narod i radnike sa naše županije! Ugasimo Bambe, Romiće, Praje, Domogradnje, Stilinoviće, Atike i sve domaće tvrtke da bi ovakvi kao Pero mogli uživati u patnji našeg naroda.
Marc
29.11.2009. 13:58
Ma ne... kako čujem grade se neke vikendice na jezeru....
Pero
29.11.2009. 12:12
Da nema zabune gornji komentar se odnosi na gradnju obilaznice.
Pero
29.11.2009. 11:47
Ma radi se, eno ima posla za Praju, Bambu i odabrane. Kako sam sam samo znao još prije nekoliko godina tko će biti izvođać. kad je ono bio natječaj za izvođaća radova i tko je taj posao dobio?
kritika
29.11.2009. 9:19
Ova me vijest zaista rastužila! Kako će ovaj napaćeni grad još godinu dana bez stadiona. To je kapitalni projekt koji će riješiti nezaposlenost i sve druge pobleme. Kada se on završi u tvrtku Športski objekti autobusi će dovoziti radnike. Zato molim izvođače i arheološki institut da ne otežu i da shvate povijesnu važnost ovog projekta.
Što se tiče obilaznice sve ovo što se radi nema veze sa radovima na njoj koji nisu niti počeli. Naime ovo su pripremni radovi.
Bilo bi red da gradonačelnik, saborski zastupnik i župan kažu građanima zašto onakva fešta na otvaranju pred izbore, onoliki troškovi, koliko je to koštalo i ko je to platio, kada se poslije vatrenih govora do danas na samoj trasi ništa nije ne radi.


Još iz kategorije SlatinaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.