Beroš: Situacija s koronavirusom stabilna i dobra, ali naglašavam oprez
Kuća ljudskih prava: Odluka Visokog prekršajnog suda u suprotnosti s Ustavom RH
Na HRT-u završen projekt Škola na Trećem
Goldstein: Odluka suda nije utemeljana na liberalno-demokratskim osnovama
Bernardić: Plenković huška neovisne institucije na SDP
Marić: Nadam se konstruktivnoj kampanji, priželjkujem gospodarske teme
Platforma Dosta pljačke: Za ozbiljnu borbu protiv korupcije

  Gospodarstvo

Ambienta 2018 - Hrvatski prostor življenja

        15.10.2018.         2089 pogleda
Ambienta 2018 - Hrvatski prostor življenja

VALA je novoutemeljeni nacionalni brend za namještaj i prateće proizvode. To je certifikat koji označava  hrvatske proizvode, koji moraju zadovoljiti kriterije inovativnog dizajna, te kvalitete izrade. Na upravo zavšenom međunarodnom sajmu namještaja AMBIENTA promoviran je brand VALA, čija je promocija izazvala veliku pažnju stručne javnosti.

Utemetelji brenda VALA su već afirmirane  tvrtke u sektoru drvne industrije i industrije namještaja:

  • PRIMA grupa, Bjelovar, 8 tvornica, 66 salona namještaja,  900 zaposlenika.
  • KLANA, Klana, tvornica stolaca, godišnja proizvodnja 1 milijun stolaca, 400 zaposlenika.
  • MUNDUS - VIRIDIS, Gradec-Vrbovec, tvornica masivnih drvenih ljepljenih ploča, peleta i namještaja, 100 zaposlenika.

Povezivanjem ovih tvrtki događa se u svrhu strateškog cilja, stvaranja nove dodatne vrijednosti kroz sinergiju tehnološkog iskustva, inovacija, markentiških nastupa i ekspertize dizajna. Novoutemeljeni nacionalni brend za namještaj i prateće proizvode je ujedno i certifikat koji označava hrvatske proizvode koji moraju zadovoljiti kriterije inovativnog dizajna te kvalitete izrade. VALA predstavlja hrvatski nacionalni brend i robni žig te jamči da se radi o proizvodima više dodane vrijednosti. U projekt VALA pozivaju se i drugi zainteresirani proizvođaći.

Brend VALA je planiran kako bi postao označitelj kvalitete zemlje porijekla kao svojevrsna nacionalna vrijednost. Ta vrijednost bi u globalnom kontekstu funkcionirala kao percipirana razina kvalitete i vrijednosti proizvoda vezana uz specifičan životni stil. Taj stil življenja asocijativno je vezan uz Hrvatsku, kao zemlju čija kultura nastaje na poveznici kontinenta (drvna sirovina) i Mediterana (pozitivna emocija).

Navedene tvrtke predstavile su svoje inovativne proizvode na zajedničkom štandu VALA, a svaka tvrtka imala je svoje samostalne zapažene izložbene sajamske prostore, a čiji su proizvodi nagrađeni zlatnim plaketama MOBIL OPTIMUM.

Virovitički arhitekt i dizajner Krunoslav Kovač član je ekspertnog tima koji je osmišljavao brend VALA, voditelj  tima je prof.dr.sc. Feđa Vukić, voditelj studija dizajna u Zagrebu,

Ovogodišnji sajam  AMBIENTA bilježi rast od 20% u odnosu na prošlu godinu. Moto sajma je: Ideja, dizajn, arhitektura i hrvatska proizvodnja. Na sajmu  je izlagalo 332 izlagača iz 32 zemlje u 7 paviljona. Na AMBIENTI izlagalo je pet tvrtki s područja Virovitičko-podravske županije: Ciprijanović, Contorte, Hrastico, Pan Parket i Panonski drvni centar kompetencija.              

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije GospodarstvoVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.