DHMZ: Oblačno uz povremenu kišu
Večernji list: U Karlovcu se uselile prve dvije od 10 sirijskih obitelji
Jutarnji list: Dekanica Filozofskog kriva za uzmeniravanje na poslu
Kolakušić na Pantovčaku očekuje plaću od minimalno 70 tisuća kuna
Bernardić: Bilo bi bolje da predsjednički izbori nisu u vrijeme blagdana
Grubišno Polje: Na Sajmu sira 142 izlagača iz 13 hrvatskih županija
Čačić: Narodna stranka - Reformisti podržat će Milanovića

Ako nekoga treba prijaviti nadlženim službama za nestanak 17 milijuna kuna iz gradskog proračuna onda je to gradonečelnik Kirin


  Dossier Palm           Goran Gazdek           07.06.2019.         6540 pogleda
Ako nekoga treba prijaviti nadlženim službama za nestanak 17 milijuna kuna iz gradskog proračuna onda je to gradonečelnik Kirin

Ako nekoga treba prijaviti nadlženim službama - policiji, DORHU ili USKOKU  za nestanak 17 milijuna kuna iz gradskog proračuna onda je to gradonečelnik Ivica Kirin.  I površnom poznavatelju prilika jasno je kao dan da pročelnik u tako ustrojenom sustav kakav vlada u gradskoj upravi nije mogao ništa učiniti sam i bez nalogodavca pa su optužbe na račun pokojnog Siniše Palma neutemeljene, degutantne, nemoralne i skandalozne.

Objektivna istraga neovisniog tijela mora utvrditi Palmovu odgovornost, ali sve da je on i ukrao te silne milijune pitanje je kako je to mogao učiniti, a da baš nitko nije primijetio. I to godinama, kako u pripćenju navodi Kirin. Ako je to točno onda je gradonačelnik pokazao da ne vodi brigu o gradu, da se prema proračunu nije odnosio marom dobrog gospodara i da je odabrao loše suradnike.

Poslovnim ljudima radni dan započinje bančanim izvodima o stanju računa na kojem se jasno vide sve transakcije u proteklih 24 sata. Kako je moguće da gradonačelnik Kirin kao odgovorna osoba koja upravlja gradom i proračunom teškom 80 milijuna kuna nije vidio sumnjive isplate? Tim prije što je, podsjetimo to, Kirin bio ministar unutarnjih poslova u Vladi Ive Sanadera od 12. srpnja 2005. do 2. siječnja 2008. godine.

Kako je moguće da danas u svim mogućim zaštitama postoje skrivene metode pljačke koje je nemoguće otkriti redovnom analizom poslovanja i redovnim financijskim kontrolama koje Grad provodi u svom poslovanju kako to tvrdi Kiirn. Ako je tako, tko će sada vjerovati u sve prošle proračine i revizije? Kakav je to sustav funkcionranja lokalne uprave ako netko može zamračiti tolikomnovac da se to ne primijeti? Koliko je novaca tak do sada pokradeno?

Na kraju krajeva dovoljno je samo pogledati Odluku o izvršenju proračuna Grada Virovitice da se vidi tko je odgovoran. Obraćamo pažnju na članak 9 koji kaže:

Gradonačelnik i čelnik proračunskog korisnika odgovorni su za:
- planiranje i izvršavanje svog dijela proračuna,
- prikupljanje prihoda i primitaka iz svog dijela nadležnosti i njihovo uplaćivanje u proračun,
- preuzimanje obveza, verifikaciju obveza, izdavanje naloga za plaćanje na teret proračunskih
sredstava, te za izdavanje naloga za naplatu u korist proračunskih sredstava,
- zakonitost, svrhovitost, učinkovitost i za ekonomično raspolaganje proračunskim
sredstvima.

Još jedna zanimljiva stvar se danas dogodila. Kada su građani upozorili na tu činjenicu, linkali na Odliku koja jasno propisuje čije je odgovornost i komentirali situaciju link je najednim posato nedostupan.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Dossier PalmOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: