Prometna nesreća u Koriji. Cura poginula, vozač 22-godišnji mladić napuhao više od 3 promila.
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi

Putujući u Viroviticu Plenković se i sam uvjerio u nasušnu potrebu bolje cestovne povezanosti


  Aktualnosti           gg           25.02.2017.         1542 pogleda
Putujući u Viroviticu Plenković se i sam uvjerio u nasušnu potrebu bolje cestovne povezanosti

Prigodom otvaranja sajma Viroexpo 2017. premijer Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković govorio je i snazi Viroexpa, potezima za razvoj Slavonije i sprečavanju odljeva stanovništva i povećanju ulaganja u cestovnu infrastrukturu. „Po drugi puta zemlja partner je Republika Češka. To govori da je geografski položaj Virovitice i Virovitičko-podravske županije naslonjen na srednju Europu, na zemlje koje su joj bliske i s kojima ju povezuju ne samo povijest i kultura nego i želja za što većom trgovinskom razmjenom i za što većim gospodarskim boljitkom“, rekao je Plenković.

Premijer istakao kako je Hrvatska Vlada prepoznala Viroexpo kao vrlo bitan sajam pa su mu pokrovitelji čak četiri ministarstava – poljoprivrede, gospodarstva, obrtništva i ruralnog razvoja. „Upravo takav cjeloviti pristup može donijeti rezultate može spriječiti daljini odljev stanovništva iz Slavonije i povećati napore za demografskom obnovom. Zato će Vlada Slavoniju gledati i kroz novi indeks razvijenosti, novu kartu regionalnih potpora, smanjenje regionalnih razlika i novi zakon o potpomognutim područjima koji ima za cilj dati posebne programe za gospodarski oporavak Slavonije“, naglasio je premijer.

Dodao je da je za razvoj Virovitice i Virovitičko-podravske županije jedan od ključnih preduvjeta cestovna povezanost u što se i sam uvjerio putujući u Viroviticu ove godine i vračajući se sajma prije nekoliko godina kada je zbog stanja na cestama uzrokovana snježnim padalinama putovao četiri sata.

„Jedan od ciljeva moje Vlade je povećanje ulaganje u cestovnu infrastrukturu pa da i Podravina, a osobito Virovitičko-podravska županija bude bolje povezana s ključnim prometnicama i auto cestama u Hrvatskoj“, obećao je predsjednik Vlade.

Komentari

Za korisnike Facebooka



Za korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

freeman
25.2.2017. 12:31
nova cesta (sic!) - brži put do zračne luke :)


Još iz kategorije Aktualnosti



Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: