Prometna nesreća u Koriji. Cura poginula, vozač 22-godišnji mladić napuhao više od 3 promila.
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi

Prijavite se na natječaj za zanimanje policajac


  Aktualnosti           mup.hr           06.03.2017.         3444 pogleda
Prijavite se na natječaj za zanimanje policajac

Ministarstvo unutarnjih poslova je sa današnjim danom 6. ožujka, raspisalo Natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanjao draslih za zanimanje policajac/policajka u 2017./2018. godini. Rok za podnošenje prijava je od 6. do 17. ožujka 2017. godine.

Postati policajac je oduvijek bilo časno zanimanje i izazov za svaku mladu osobu, koja  se želi pozitivno afirmirati u društvu koje ga okružuje, a isto tako osigurati sigurnu egzistenciju u smislu zasnivanja stalnog radnog odnosa.

Prije svega mladi ljudi, koji se odluče prijaviti na natječaj za zvanje policajac/policajka i koji ga uspješno završe, imaju velike mogućnosti dodatnog napredovanja u policijskoj službi kroz polaganja raznih tečajeva, kao i višeg/visokog školskog obrazovanja.

Također, moraju imati spoznaju da u policijskom zvanju postoji veliki broj poslova, koji mogu raditi nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja za zanimanje policajac/policajka, a ovo su jedni od njih:

Temeljna policija - veliki broj zaposlenih policajaca, koji rade na radnim mjestima, policajaca patrolnih ophodnika u vozilu ili pješice i prometnih policajaca, kontakt policajaca i dr.. Policijski službenici u ophodnji obavljaju nadzor vozača i vozila,   legitimiraju nepoznate osobe, prikupljaju informacije ili tragaju za počiniteljima kaznenih djela ili prekršaja. Prometni policajci obavljaju očevide prometnih nesreća, vrše kontrole brzine prometa sa policijskim motociklima, autima tzv. presretačima i drugom policijskom opremom koja im je na raspolaganju, a nakon završenih dodatnih tečajeva ili višeg/visokog obrazovanja, stječe se mogućnost napredovanja u policijskoj službi.  

Kriminalistička policija - prikuplja informacije, obavlja razgovore i provodi kriminalistička istraživanja nad počiniteljima kaznenih djela. Tijekom provođenja očevida, izuzima otiske, predmete i druge korisne podatke radi otkrivanja počinitelja kaznenih djela. Nakon završetka kriminalističkog istraživanja, sačinjava kaznene prijave ili druga pismena koja dostavlja nadležnom državnom odvjetništvu.  ima također veliki broj radnih mjesta u srednjoj, višoj i visokoj stručnoj spremi i nudi dodatnu afirmaciju u napredovanju mladom policajcu, koji želi svoju karijeru nastaviti u kriminalističkoj policiji.  

Granična policija - radi na zaštiti državne granice s ciljem zatjecanja krijumčara i nezakonitih prelazaka preko državne granice. Na graničnom prijelazu, policajci pregledavaju dokumentaciju, kontroliraju vozače, vozila i robu koja se prijevozi preko graničnog prijelaza, a isto tako granične policijske ophodnje na zelenoj ili vodenoj granici pješice ili u policijskim patrolnim čamcima, uočavaju i sankcioniraju moguće ilegalne prelaske i nezakonite radnje uz državnu granicu. Također ima više vrsta radnih mjesta od srednje, više/visoke stručne spreme.   

Završetkom srednjoškolskog obrazovanja policajac/policajka, na nivou Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, mladim policajcima se nude i druga radna mjesta kao što su rad u Pomorskoj policiji, Aerodromskoj policiji, Specijalnoj policiji i dr.

Ovom prigodom pozivamo sve one koji udovoljavaju uvjetima natječaja i koji uistinu žele znati kako je raditi u Ministarstvu unutarnjih poslova, neka se prijave na objavljeni natječaj za zanimanje policajac/policajka 2017/2018. godina, jer će te jedino tako dobiti pravo saznanje i mogućnost da postanete policajac.

Cijeli tekst natječaja i obrazac za prijavu pogledajte OVDJE.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije AktualnostiOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: