Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi

Preminula Anđelka Zelenko, humanitarka i jedan od najaktivnijih boraca za prava osoba s invaliditetom


  In memoriam           gg           06.01.2017.         1743 pogleda
Preminula Anđelka Zelenko, humanitarka i jedan od najaktivnijih boraca za prava osoba s invaliditetom

Nakon kratke bolesti u Slatini je danas iznenada u 70. godini života preminula predsjednica Udruge osoba s invaliditetom Slatina, Anđelka Zelenko, jedna od najaktivnijih boraca za prava osoba s invaliditetom, djece s poteškoćama u razvoju i poštivanju ljudskih prava u Virovitičko-podravskoj županiji. Sudjelovala je ili bila inicijator i pokretač brojnih kampanja i projekata za poboljšanje života osoba s invaliditetom od kojih su najpoznatiji „Kombi koji život znači“, „Mobilnost“, Usluge osobnog asistenta i Pomoć u kući. Uz sve brinula se za stare i nemoćne.

Rođena je 7. srpnja 1947. u Slatini u kojoj je završila osnovnu i srednju školu. Od rođenja je bolovala od mišićne distrofije, neizlječive bolesti propadanja mišića koja dovodi do nepokretnosti. Do dvanaeste godine je teško hodala, a polaskom u srednju školu dobila je prva kolica. U Osijeku je završila ekonomski fakultet, i cijeli radni vijek provela je radeći u Uredu za katastar u Slatini. Bila je svjesna da samo stjecanjem znanja ima izjednačene mogućnosti s ostalima.

Nakon lokalnih izbora 2005. godine bila je član Gradskog poglavarstva Slatine predsjednica u mandatu gradonačelnice Ksenije Plantak, a kasnije i predsjednica Povjerenstva za osobe s invaliditetom Virovitičko-podravske županije, savjetodavnog tijela s ciljem promicanja prava i interesa osoba s invaliditetom.

Svoju aktivnost, radeći za opće dobro, temeljila je na humanosti, toleranciji, nenasilju i prihvaćanju različitosti za što je dobila više nagrada i priznanja. Među inima Povelju zahvalnosti Virovitičko-podravske županije (2004.), Zlatnu plaketu Virovitičko-podravske županije (2009.) i Zlatnu plaketu Grada Slatine (2010.).


I srce je vaš mišić

Za 17 škola s područja Virovitičko-podravske županije odobreno 48 pomoćnika u nastaviU OŠ Josipa Kozarca otvoren lift za osobe s invaliditetom

U Domu zdarvlja Virovitičko-podravske županije otvorene dvije nove ordinacije

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

franjomrak@gmai
7.1.2017. 10:59
Svi koji su Anđelku poznavali ,izgubili su posebno dragu i radišnu osobu s kojom je bilo bogatstvo poznavati se , a posebno surađivati s njom . Anđelka , neka ti bude laka hrvatska zemlja , koju si neizmjerno voljela !


Još iz kategorije In memoriamOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: