Vlada RH: Sav potreban novac za liječenje djece bit će osiguran iz proračuna
HND traži kažnjavanje osobe koja je vrijeđala i napala novinara Index.hr
Dan antifašističke borbe - sjećanje na osnutak Sisačkog partizanskog odreda
Predsjednika Sabora Jandroković čestitao Dana antifašističke borbe
Plenković čestitao Dan antifašističke borbe
Izaslanstvo Grada Virovitice položilo vijenac na Partizanskom groblju.
Udruga antifašista obilježila Dan antifašističke borbe.

Preminula Anđelka Zelenko, humanitarka i jedan od najaktivnijih boraca za prava osoba s invaliditetom

In memoriam   |   gg   |   06.01.2017.   | 1357 pogleda
Preminula Anđelka Zelenko, humanitarka i jedan od najaktivnijih boraca za prava osoba s invaliditetom

Nakon kratke bolesti u Slatini je danas iznenada u 70. godini života preminula predsjednica Udruge osoba s invaliditetom Slatina, Anđelka Zelenko, jedna od najaktivnijih boraca za prava osoba s invaliditetom, djece s poteškoćama u razvoju i poštivanju ljudskih prava u Virovitičko-podravskoj županiji. Sudjelovala je ili bila inicijator i pokretač brojnih kampanja i projekata za poboljšanje života osoba s invaliditetom od kojih su najpoznatiji „Kombi koji život znači“, „Mobilnost“, Usluge osobnog asistenta i Pomoć u kući. Uz sve brinula se za stare i nemoćne.

Rođena je 7. srpnja 1947. u Slatini u kojoj je završila osnovnu i srednju školu. Od rođenja je bolovala od mišićne distrofije, neizlječive bolesti propadanja mišića koja dovodi do nepokretnosti. Do dvanaeste godine je teško hodala, a polaskom u srednju školu dobila je prva kolica. U Osijeku je završila ekonomski fakultet, i cijeli radni vijek provela je radeći u Uredu za katastar u Slatini. Bila je svjesna da samo stjecanjem znanja ima izjednačene mogućnosti s ostalima.

Nakon lokalnih izbora 2005. godine bila je član Gradskog poglavarstva Slatine predsjednica u mandatu gradonačelnice Ksenije Plantak, a kasnije i predsjednica Povjerenstva za osobe s invaliditetom Virovitičko-podravske županije, savjetodavnog tijela s ciljem promicanja prava i interesa osoba s invaliditetom.

Svoju aktivnost, radeći za opće dobro, temeljila je na humanosti, toleranciji, nenasilju i prihvaćanju različitosti za što je dobila više nagrada i priznanja. Među inima Povelju zahvalnosti Virovitičko-podravske županije (2004.), Zlatnu plaketu Virovitičko-podravske županije (2009.) i Zlatnu plaketu Grada Slatine (2010.).


I srce je vaš mišić

Za 17 škola s područja Virovitičko-podravske županije odobreno 48 pomoćnika u nastaviU OŠ Josipa Kozarca otvoren lift za osobe s invaliditetom

U Domu zdarvlja Virovitičko-podravske županije otvorene dvije nove ordinacije

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

franjomrak@gmai
7.1.2017. 10:59
Svi koji su Anđelku poznavali ,izgubili su posebno dragu i radišnu osobu s kojom je bilo bogatstvo poznavati se , a posebno surađivati s njom . Anđelka , neka ti bude laka hrvatska zemlja , koju si neizmjerno voljela !


Još iz kategorije In memoriamOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: