Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi

Potpisan ugovor o rekonstrukciji i obnovi Dvorca Janković u Suhopolju


  Turizam           vpž/kristijan toplak           25.04.2017.         621 pogleda
Potpisan ugovor o rekonstrukciji i obnovi Dvorca Janković u Suhopolju

Uskoro će započeti radovi na obnovi i opremanju suhopoljskog Dvorca Janković, koji već desetljećima zjapi prazan i u ruševnom je stanju, a zahvaljujući Virovitičko-podravskoj županiji, Suhopolje će postati jedno od atraktivnijih mjesta na karti kulturnog turizma, unaprijedit će se upravljanje kulturnom baštinom, osigurati gospodarska korist, razvoj i zapošljavanje lokalnog stanovništva.

Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji Dvorca Janković u Suhopolju u Centar za posjetitelje potpisali su vd županice Sanja Bošnjak i predsjednik Uprave Radnik iz Križevaca Mirko Habijanec. Vrijednost ugovora iznosi 31.783.228,15 kuna. Rok za završetak radova je 31. srpnja 2018. godine.

Osim toga, s direktoricom tvrtke Cip d.o.o. Virovitica, Majom Carevićem, potpisan je i ugovor o stručnom nadzoru nad izvođenjem radova na rekonstrukciji Dvorca Janković u Suhopolju u centar za posjetitelje u vrijednosti 298.250,00 kuna.

Ovo će nakon Kurije Janković, koja je danas Hotel Kurija Janković s četiri zvjezdice u kategoriji heritage hotela, biti drugi dvorac u vlasništvu Virovitičko-podravske županije obnovljen iz EU fondova i time Županija spašava kulturnu baštinu Slavonije i Hrvatske i pretvara je u turističku atrakciju.

Ovim projektom će se rekonstruirati i obnoviti Dvorca Janković u Suhopolju s ciljem razvoja prepoznatljive turističke destinacije na području Virovitičko-podravske županije. Na taj način uspostaviti će se Centar za posjetitelje u obnovljenoj i opremljenoj glavnoj zgradi s bočnim krilima veličine 3.414,99 m2 u kojoj će posjetiteljima i gostima na raspolaganju biti smještajni kapaciteti- ukupno 15 soba , a time će se otvoriti i nova radna mjesta.

Interaktivno će se prikazati život obitelji Janković – Plemićka posla, izradit će se studija valorizacije kulturne baštine obitelji Janković koja će biti okosnica osmišljavanja ostalih atrakcija u cjelovitu turističku ponudu destinacije čime će se pozicionirati Centar za posjetitelje -Dvorac Janković na karti kulturnog turizma s ciljem doprinosa održivom razvoju društveno-gospodarskih prilika u VPŽ.

Obnova dvorca i njegova nova funkcija vratit će dvorcu značaj koji je s vremenom izgubio te će utjecati i na promociju samoga Suhopolja u kojemu se nalazi, kao i na daljnji razvoj lokalne i regionalne zajednice. Obnovu dvorca u skoroj budućnosti će pratiti i revitalizacija povijesnoga perivoja u kojemu je dvorac smješten i s kojim čini nedjeljivu pejzažno graditeljsku cjelinu.

Nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija. Izradila ga je VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, a projektni partneri su: Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, Gradski muzej Virovitica i Općina Suhopolje

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije TurizamOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: