Dobroslavić ponovno pozvao na cijepljenje protiv ospica
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi

Potpisan koalicijski sporazum HSS-a Braće Radić i Saveza nezavisnih lista Snaga Slavonije i Podravine


  Politika           gg           04.04.2017.         1556 pogleda
Potpisan koalicijski sporazum HSS-a Braće Radić i Saveza nezavisnih lista Snaga Slavonije i Podravine

Predsjednik Hrvatska seljačke stranke – Braće Radić Virovitičko-podravske županije Ivan Begović i koordinator Savez nezavisnih lista Snaga Slavonije i Podravine za Virovitičko-podravsku županiju Mato Barukčić potpisali su danas u Virovitici koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore za Županijsku skupštinu te za općine i gradove.

Program koalicije zasniva se na načelima razvoja gospodarstva temeljenog na raspoloživim resursima i održivom razvoju, smanjenju nameta, poticanju na ulaganje, kupnju zapuštenih seoskih imanja s ciljem revitalizacije naselja i zadržavanje stanovništva na ovim prostorima; provođenja mjera aktivne socijalne politike i programa skrbi za osobe u potrebi; povođenja mjera za mlade i zadržavanje mladih; provođenja programa skrbi za stariju populaciju potporama programima za stare, a posebno na povećanje kapaciteta Domova za starije izgradnjom novih i proširivanjem kapaciteta postojećih; zalaganju za transparentnost i demokratičnost.

„Uvjeren sam da će naša prepoznatljivost u gledanju na stvari u Virovitičko-podravskoj županiji donijeti solidnu podršku biračkog tijela i da ćemo biti značajni faktor odlučivanja u Županijskoj skupštini. Naš program se temelji na onome što je najpotrebnije našem stanovništvu, a to je poticanje i razvoj gospodarstva jer svjedoci smo da se događaju nedopustive stvari – odlazak mladih iz Slavonije i posebno iz Virovitičko-podravske županije“, kazao je Mato Barukčić.

Dodao je kako ovaj koalicijski sporazum ne dijeli fotelje nego definirali prava i obveze budućih vijećnika. „Nismo ti koji obećavamo radna mjesta jer time u nadgradnji stvaramo neke nove uhljebe, jer bi stvarali nova radna mjesta na teret svih drugih koji to više ne mogu financirati. Zalažemo se za jednu racionalnu i učinkovitu administraciju u općinama i gradovima koja će biti u službi građana“, rekao je Barukčić.

Prepoznatljivost Saveza nezavisnih lista Snaga Slavonije i Podravine je regionalizam. „Razlazom sa HDSSB-om smo se oslobodili ideološkog tereta i otvoreni smo za suradnju sa svima bez obzira na politički i svaki drugi svjetonazor. I svi oni koji žele bolje ovoj našoj županiji su dobro došli“, naglasio je Barukčić.

Predsjednik HSS Braće Radić Virovitičko-podravske županije Ivan Begović rekao je kako nije bilo teško doći do ovog sporazuma jer su pogledi i ciljevi dvije političke opcije isti. „Želimo biti korektivni faktor u Virovitičko-podravskoj županiji te u općinama i gradovima. Mi smo čuvari ideja braće Radić, stranke stare preko sto godina. HSS je danas rascijepljen, mi smo dali ideju da nastupimo zajedno, ali za sada za to nema sluha“, istakao je Begović.

Potpisivanju koalicijskog sporazuma bio je prisutan i predsjednik HSS-Braće Radić Stanko Grčić. Stranka se priprema za izlazak na izbore u osam županije i 98 općina i gradova. Ima 6 kandidata za gradonačelnika i 13 za načelnike općina. „Na nama je ovdje da stvaramo prijatelje s kojima građanima možemo doprinijeti da im život bude ugodniji i sretniji i da im ponudimo određena rješenja za njihove probleme“, rekao je Grčić.

Govoreći o stanju u Hrvatskoj Grčić je konstatirao kako „sve ide na gore“ i kao primjer svoje tvrdnje naveo uvođenje poreza na nekretnine. „Desit će nam se da ćemo ih morati rušiti napuštene kuće u ionako praznim selima kako ne bi plaćali porez. Sustav ovim želi konačno izbrisati sela i zatrti sve tragove da su uopće postojala i da su ljudi živjeli“, kazao je.

Grčić je posebno govorio o HSS-u.

Nije samo ideja sačuvati nauk braće Radić nego sačuvati i pomoći selu da preživi u ovim teškim okolnostima i vremenima pred nama.

Suočeni smo s djelovanjem HSS-a koja ne izvršava svoju povijesnu odgovornu ulogu i zadaću brige za selo i seljaštvo pa je to razlog našeg postojanja. HSS iz dana u dan, iz mandata u mandat vidi se da nema kontinuiteta, programa, vizije i cilja. Nema nešto što bilo prepoznatljivo i za što bi se moglo kazati – evo to je nauk braće Radić čije vrijednosti treba prilagođeno današnjim uvjetima i okolnostima.

Razloga za naše postojanje ne bi bilo da HSS izvršava svoju povijesnu odgovornu ulogu i zadaću brige za selo i seljaštvo

Na nama je obaveza i odgovornost da pokušamo sačuvati ono što se da. Pozivam birače HSS da glasa za ovu opciju zato što ih nećemo iznevjeriti i zato što nećemo otići u druge kombinacije iz osobnih interesa.

Pokušavamo obnoviti i sačuvati načela zajedništva i sloge kao temeljne vrijednosti na kojima ćemo graditi HSS braće Radić.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije PolitikaOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: