svečano obilježena obljetnica osnutka Zajednice udruga HVIDRA
Anđa Oljačić i dalje na čelu Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja
Utrka “Virovitica 1,2,3,4…doživjeti stotu“ u nedjelju, 15. travnja
Vesna Šerepac i Josip Ivoš u Vijeću za strukovna obrazovanja
Grad Virovitica pokrenuo izradu “Programa zaštite divljači”
Predsjednica Grabar-Kitarović čestitala Uskrs provoslavnim vjernicima
Istraživanje prehrambenh navika: Konzumiramo premalo ribe, a previše ugljikohidrata

Nova degradacija - brza cesta do Bjelovara potezom pera pretvorena u običnu


  Aktualnosti           Bjelovarac.hr           19.02.2017.         1614 pogleda
Nova degradacija - brza cesta do Bjelovara potezom pera pretvorena u običnu

Umjesto brze ceste s dva kolnička traka, od Farkaševca do Bjelovara gradit će se najobičnija jednotračna cesta – stoji u odgovoru Ministarstva prometa na upit saborskog zastupnika Darinka Kosora o nastavku izgradnje brze ceste Vrbovec – Bjelovar. Brigu o kapitalnom infrastrukturnom projektu Dario Hrebak, koji na posljednjim parlamentarnim izborima nije uspio osvojiti saborski mandat, tako je nastavio preko stranačkog kolege Kosora, predsjednik HSLS-a - piše Bjelovarac.hr.

– Dovršetak dijela brze ceste od Vrbovca 2 do Farkaševca planira se u drugom kvartalu 2017. godine, kada bi ista bila puštena u promet – stoji među ostalim u odgovoru kojeg je potpisao ministar Oleg Butković. No, glavni dio krije se u nastavku. Ministar Butković tvrdi kako je za 2017. godinu planirana javna nabava usluge projektiranja za „Novelaciju idejne i glavne projektne dokumentacije i ishođenja lokacijske i građevinske dozvole za izgradnju državne ceste DC12, dionica Farkaševac – Bjelovar, duljine oko 17 km“.

– Izmjena lokacijske dozvole uključit će nove faze ishođenja građevinskih i uporabnih dozvola za jedan kolnik i za konačno rješenje punog profila brze ceste. Izmjena lokacijske dozvole uključit će nove faze ishođenja građevinskih dozvola i to 1. faza za jedan kolnik i 2. faza za dva kolnika. Glavni projekti i pripadajuće građevinske dozvole ishodit će se samo za jedan kolnik brze ceste, tj. samo za 1. fazu – stoji u odgovoru HDZ-ova ministra.

Podsjetimo, prije oko osam godina u Gradecu je svečano obilježeno potpisivanje ugovora s izvođačima radova na izgradnji autoceste Vrbovec 2 – Bjelovar koja je trebala biti dovršena 22 mjeseca kasnije, sredinom 2011. godine. Dokument je potpisao premijer Ivo Sanader, a autocesta je trebala biti dvotračna te imati trakove za zaustavljanje, kao i naplatne kućice.
Od tada do danas cesta je dvaput degradirana – iz autoceste u brzu cestu, a potom na dužoj dionici, onoj od Farkaševca do Bjelovara, u „najobičniju“ cestu. Istinabog, uz obećanje da postoji mogućnost da se jednog lijepog dana „unaprijedi“ u brzu cestu. Koja je to godina, desetljeće ili stoljeće – iz ministrovog odgovora to se ne vidi.

U konačnici, čak ako se i dionica Vrbovec 2 – Farkaševac uspije otvoriti u drugom kvartalu, a otvorenje te dionice konstantno se premiče gotovo od početka radova, Bjelovarčani neće od njega imati previše vajde zbog iznimne derutnosti ceste koja od Farkaševca vodi do Bjelovara.

Cesta od Vrbovca do Bjelovara već odavno se pretvorila u školski primjer onoga što nastane kada političari umisle da su iznad struke – osam godina nakon potpisivanja ugovora u prometu nema nijednog metra ceste. Brza cesta od Vrbovca do Farkaševca čija će nas izgradnja koštati 200-tinjak, ako ne i 300-tinjak milijuna kuna neće donijeti nikakve blagodati vozačima zbog nedostatka poveznice s Bjelovarom, a veliko je pitanje kako će se i kada ta poveznica izgraditi.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

slavujj
19.2.2017. 20:22
Neki jako pametni su došli na ideju da na ovaj način spriječe masovni odlazak naših ljudi za boljim životom u EU. Vjerovatno misle-"nećemo im izgraditi dobre ceste-pa neće moći odlaziti za boljim životom"
Mada u njihove glave teško dolaze neke pametne ideje,izgledno je da polako počinju brinuti za-svoju budućnost!
Ubrzo za njih više neće imati tko raditi!
freeman
19.2.2017. 16:51
a gdje smo tu mi u Virovitici...


Još iz kategorije AktualnostiOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: