Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi

Mađarski veleposlanik Joszef Magyar u Virovitici - izgradnja brze ceste krucijalno pitanje daljnjeg razvoja gospodarskih odnosa


  Gospodarstvo           vn           15.02.2017.         681 pogleda
Mađarski veleposlanik Joszef Magyar u Virovitici - izgradnja brze ceste krucijalno pitanje daljnjeg razvoja gospodarskih odnosa

Veleposlanik Republike Mađarske u Republici Hrvatskoj Joszef Magyar i savjetnik za ekonomske odnose Karoly Scherczer posjetili su Virovitičko-podravsku županiju, Grad Viroviticu i HGK – Županijsku komoru Virovitica. U HGK – Županijskoj komori Virovitica, primio je ih Ivan Slamić i direktor Milan Vanđura sa suradnicima.
Predsjednik Slamić izrazio je zadovoljstvo kontinuitetom bonitetnih odnosa s mađarskim Veleposlanstvom i institucijama iz Mađarske: Trgovačko-industrijskim komorama i poduzetničkim centrima županija Somogy i Baranya.

Odjel za međunarodne poslove i EU HGK – Županijske komore Virovitica pripremio je, a direktor Milan Vanđura predstavio osobitosti gospodarstva Virovitičko-podravske županije i vanjskotrgovinska razmjena s Republikom Mađarskom te je rekapitulirao međusobnu gospodarsku suradnju Virovitičko-podravske županije i Mađarske.
Osobito je istaknuo suradnju tvrtki, kroz dugogodišnju proizvodnju šećerne repe, a od prošle godine i u proizvodnji ljekovitog bilja.

Izgradnja brze ceste pravcem Gradec-Bjelovar-Virovitica-Barcs-Szigetvar-Szentlorinc-Pecs, te dalje prema Transilvaniji, krucijalno je pitanje daljnjeg razvoja međusobnih gospodarskih odnosa i razvoja Virovitičko-podravske županije, ali i južnih dijelova županije Somogy i zapadnog dijela županije Baranya u Mađarskoj.

Ova prometnica dat će impuls razvoju gospodarstva, što će generirati niz pozitivnih efekata, među kojima osobito porast investicija, zapošljavanja i zaustavljanje depopulacije stanovništva.

Veleposlanik Jozsef Magyar izrazio je zadovoljstvo, te se očitovao da je HGK – Županijska komora Virovitica jedna od komora, koja najintenzivnije obavlja aktivnosti i poticanju i razvijanju gospodarskih odnosa Republike Hrvatske i Mađarske, primarno sa županijama Somogy i Baranya, te međusobnim nastupima na bazi reciprociteta, na sajmovima, što doprinosi rastu obima međusobne robne razmjene i gospodarske suradnje u cjelini.

Na susretu se razgovarala o bilateralnim gospodarskim odnosima i sajmu Viroexpo, te ostalim oblicima međusobne gospodarske suradnje između Hrvatske i Mađarske, a u koje je uključena, direktno i(li) indirektno i HGK – Županijska komora Virovitica.

 Veleposlanik je upoznat da će na 22. Viroexpu, međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, sudjelovati 30 izlagača iz Mađarske, od čega posredstvom HGK – Županijske komore Virovitica, kao jednog od organizatora sajma Viroexpo, sudjelovati i 15 izlagača.

Iz županije Somogy, u koordinaciji i realizaciji s Poduzetničkim centrom županije Somogy Uredom u Barcsu, predstaviti će se 6 izlagača, a iz županije Baranya, u koordinaciji i realizaciji sa Poduzetničkim centrom županije Baranya i sajmom Gazdanapok predstaviti će se 9 izlagača.

Na kraju posjete Virovitičko-podravskoj županiji Veleposlanik Jozsef Magyar i savjetnik za ekonomske odnose Karoly Scherczer posjetili su i Tvin, najveću tvrtku finalne drvno-prerađivačke industrije u Hrvatskoj, gdje im je direktor Tvina Ivan Slamić i predsjednik HGK – ŽK Virovitica, predstavio proizvodni program Tvin-a.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije GospodarstvoOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: