Index.hr: Ministar Medved prijetio novinaru Mazzoccu
Pupovac: Srbi su korišteni kao motivacija za potpis
Predsjednica: Sastanak sa Željkom Markić nije bio tajan
Grabar-Kitarović: poljoprivreda mora postati sredstvo blagostanja, a ne siromašenja
Započela sadnja novih stabala u Gradskom parku
Završeno 50. orahavoačko proljeće
Stotinjak planinara na 13. virovitičkim planianrskim susretima

Koalicija SDP-HSS: Viroviticu možemo dovesti među 50 gradova u kojima se najbolje živi


  Politika           gg           11.05.2017.         1610 pogleda
Koalicija SDP-HSS: Viroviticu možemo dovesti među 50 gradova u kojima se najbolje živi

Kandidati koalicije SDP-HSS za gradonačelnika Dražen Kurečić, kandidati za njegove zamjenike Vlatka Drimal i Zdravko Rengel i kandidatkinja za predsjednicu Gradskog vijeća Nada Bartolić sinoć su u kratkim crtama novinarima predstavili svog izbornog programa. Između ostalog oni su rekli:

Dražen Kurečić: Investitorima na raspolaganju od 0 do 24

Prema velikoj analizi o kvaliteti života u 128 hrvatskih gradova po 40 kriterija Virovitice nema među prvih 50 mjesta u kojima se najbolje živi. Mi ćemo se potruditi da to promijenimo – programima koje imamo Viroviticu možemo dovesti tamo gdje pripada, u društvo najboljih. Ima gradova i općina u Hrvatskoj koje svakodnevno popunjavaju svoje poduzetničke zone i zapošljavaju nove ljude, a mi imamo negativni trend kojem se trenutno ne vidi kraj. Imamo načina kako da to napravimo. Između ostalog, predvidjeli smo osnivanje Ureda za privlačenje investicija koji će od 0 do 24 biti na raspolaganju potencijalnim investitorima da ih provede kroz sve prepreke s kojima se suočavaju prilikom ishođenja dozvola.

Zdravko Rengel: Osnivamo Ured za potporu OPG-ima

Na području Virovitice radi 550 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, imamo 2700 hektara obradivog državnog zemljišta plus privatne površine za koje još ne znamo kolike su. Osim ratarskih kultura proizvodimo šećerne repu, uljanu repicu i kamilicu, a imamo još pčelare i vinogradare. Naša ideja je da kvalitetnim projektima što više novaca usmjerimo u agrar. Najvažnije u našem programu je osnivanje Ureda za potporu obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.

Vlatka Drimal: Mladim parovima zemljište u stambenim četvrtima za kunu po četvornom metru

Da bi zaustavili trend iseljavanja moramo pokrenuti financijske cikluse koji će omogućiti i ostanak stanovništava i povratak onih koji su već otišli. Mladim parovima bi za prvorođeno dijete osiguralo 10.000 kuna, za drugorođeno 12.500, a za treće rođeno dijete 15.000 kuna. U dijelovima grada gdje su predviđena nova stambena naselja omogućili bi im kupnju za jednu kunu po četvornom metru, subvencirali bi ih građevinskim materijalom, a u prve dvije godine oslobodili bi ih komunalnog doprinosa i komunalne naknade.

Nada Bartolić: Produženi boravak u školama za djecu do 4. razreda, besplatnu udžbenici za sve

Europska unija traži od nas da do 2020. godine 95 posto djece predškolske dobi bude obuhvaćeno jednim od programa institucijalnog odgoja što u našim uvjetima kada država od lokalne uprave kad god joj zatreba novac traži podmirenje kroz poreze i doprinose, a lokalnoj samoupravi ostaje obaveza da poštuje pedagoške standarde i zakone. Imamo ideju kako to riješiti. Što se tiče osnovnog školovanja zalagat ćemo da se financiraju programi, uveli bi topli obrok za svu djecu do 8 razreda, do 4. razreda bi osigurali produženi boravak, a za svu djecu besplatne udžbenike.

Novi uredi, nova zapošljavanja?

Na novinarsko pitanje nije li osnivanje dva nova ureda množenje nove birokracije i nova zapošljavanja na teret gradskog proračuna Kurečić je odgovorio: Neće biti novih zapošljavanja jer ljudi koji sada tamo rade nisu dovoljno iskorišteni. Učinit ćemo to unutarnjom preraspodjelom. Primjerice, gradska tvrtka Plin Vtc prema Hrvatskoj regulatornoj agenciji na osnovu mreže i broja korisnika trebala imati 12 zaposlenih, a tamo ih je 33.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije PolitikaOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: