svečano obilježena obljetnica osnutka Zajednice udruga HVIDRA
Anđa Oljačić i dalje na čelu Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja
Utrka “Virovitica 1,2,3,4…doživjeti stotu“ u nedjelju, 15. travnja
Vesna Šerepac i Josip Ivoš u Vijeću za strukovna obrazovanja
Grad Virovitica pokrenuo izradu “Programa zaštite divljači”
Predsjednica Grabar-Kitarović čestitala Uskrs provoslavnim vjernicima
Istraživanje prehrambenh navika: Konzumiramo premalo ribe, a previše ugljikohidrata

Izbori 2017: Životopis nezavisnog kandidata za načelnika općine Špišić Bukovica Dubravka Bedekovića


  Politika           vn           15.05.2017.         1608 pogleda
Izbori 2017: Životopis nezavisnog kandidata za načelnika općine Špišić Bukovica Dubravka Bedekovića

Dubravko Bedeković rođen je 07. siječnja 1961. godine u Vojakovačkom Kloštru, općina Križevci , bio je četvrto dijete u obitelji, rođen od oca Kazimira, željezničara i majke Ivke, domaćice. Pri rođenju, sestra Višnja nadjenula mu je nadimak Buco, koji ga prati kroz cijeli život. 

U Špišić Bukovicu s roditeljima, sestrama Višnjom, Dubravkom i bratom Krunoslavom doselio je kada mu je bilo dvije i pol godine i do danas živi u Špišić Bukovici, za koju je sentimentalno cijelo vrijeme vezan. Osnovnu školu pohađao je u Špišić Bukovici, a srednju ekonomsku u Virovitici.  Do početka Domovinskog rata radio je u Zagrebu u Službi društvenog knjigovodstva i u Financijskoj agenciji u Virovitici. 17. rujna1991.nakon oslobođenja vojarne Virovitica, zadužuje pušku u 127. brigadi HV i 17.listopada.1991., kao vojnik ulazi na bilogorsko bojište od Pepelana do Jasenaša i sudjeluje u združenoj akciji ''Otkos''. A potom, kao zapovjednik, desetine, voda i satnije, preko Miokovićeva, Daruvara, Pakraca, dolazi nadomak Okučana., U ljeto !992. tri puta dragovoljno odlazi na ratišta BiH, zapovijedajući satnijom. Godine 1993. nalazi se na mjestu pomoćnika zapovjednika 127. brigade za psihološku djelatnost. S tog mjesta sudjeluje u osnivanju legendarne virovitičke 81. gardijske bojne ''Kumovi''. U ''Kumovima'', kao jedan od časnika, operativaca, planira, priprema i izvršava akcije: ''Bljesak'', ''Ljeto'', ''Oluju'' i ''Maestral'', koje su donijele slobodu RH i djelomično BIH..

Karijeru nastavlja kao profesionalni časnik u 2. gardijskoj brigadi. Kao 40%-tni, trajni invalid Domovinskog rata upućen je na redovni civilni četverogodišnji studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu koji je u redovnom roku završio. Umirovljen je u16.topničko-raketnoj brigadi 2009. godine u Bjelovaru.

Nakon umirovljenja, aktivira svoje članstvo u kulturno-umjetničkom društvu ''Seljačka sloga'' Špišić Bukovica, te je do danas u trećem mandatu na mjestu predsjednika ''Sloge'', s kojom nastupa na najznačajnijim folklornim manifestacijama u RH,''Vinkovalkim jesenima'','' Đakovačkim vezovima'', ''Božiću u Ciboni'', ''100% za Hrvatsku'', na Jelačić placu u Zagrebu i pred zagrebačkom katedralom.

Kao predsjednik mjesnog odbora u prethodnom mandatu, te kao općinski vjećnik u sadašnjem mandatu napisao je i ostvario dva projekta za Špišić Bukovicu koje je financirala Zaklada za razvoj civilnog društva ''Slagalica'' iz Osijeka. Projekt izgradnje ljetne pozornice u parku Čimen i očuvanje tradicionalnog pletenja košarica slamom, pod nazivom ''Od raži do pletenih suvenira'' koji je od Hrvatskog sabora kulture proglašen uspješnicom Virovitičko-podravske županije.

Oženjen je Dubravkom rođenom Gobac, učiteljicom razredne nastave zaposlenoj pri OŠ ''August Cesarec'' Špišić Bukovica. Roditelji su troje djece; sina Nevena diplomiranog inženjera građevine, kćeri Iskre diplomiranog pedagoga i nastavnika Njemačkog. I najmlađe kćeri Petre koja pohađa sedmi razred osnovne škole u Špišić Bukovici.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije PolitikaOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: