Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi

Gradonačelnik Kirin u Osijeku potpisao sporazum o financiranju gradnje COOR-a i trodijelne školske sportske dvorane


  Aktualnosti           gv           03.12.2017.         429 pogleda
Gradonačelnik Kirin u Osijeku potpisao sporazum o financiranju gradnje COOR-a i trodijelne školske sportske dvorane

U Osijeku je u petak, 1. prosinca, održana 69. sjednica Vlade nakon koje je potpisano 19 sporazuma o financiranju kapitalnih projekata, među kojima je i projekt Grada Virovitice – izgradnja Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica i trodijelne školske sportske dvorane.

Ugovor o financiranju Centra i nove trodijelne sportske dvorane, uz nazočnost predsjednika Vlade RH, Andreja Plenkovića, potpisali su gradonačelnik Ivica Kirin, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, državna tajnica u ministarstvu znanosti i obrazovanja Branka Ramljak i državna tajnica u ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Margareta Mađarić. Vrijednost sporazuma je oko 50 milijuna kuna, a ministarstva preuzimaju obvezu na teret sredstava državnog proračuna Republike Hrvatske u iduće tri godine. Početak radova u planu je u proljeće.

U COOR-u se odgajaju, obrazuju i rehabilitiraju učenici s teškoćama u razvoju u dobi od 7 do 21 godine. Izgradnjom novog Centra i trodijelne dvorane znatno će se povećati kvaliteta njihova boravka u pogledu socijalnih usluga, kao i niza edukativnih i interaktivnih aktivnosti koje su u planu, a koje će intenzivnije potaknuti razvijanje socijalnih vještina i sposobnosti.

Parcela na kojoj će se graditi Centar i dvorana nalazi se u južnom dijelu šireg središta grada, neposredno u blizini Osnovne škole Vladimir Nazor, Učeničkog doma te Dječjeg vrtića. Cilj izgradnje nove građevine, čija će neto površina biti 3.736 m2, je osiguravanje adekvatnog prostora za školovanje djece s teškoćama u razvoju. U planu su i nove socijalne usluge: rana intervencija, psihosocijalna podrška, savjetovanje i pomaganje te uključivanje učenika u redovne programe, odnosno integracija. Vizija je da COOR u budućnosti postane i centar potpore.

Trodijelna dvorana, neto površine 2.900 m2, bit će primarno školska, ali po potrebi će funkcionirati i za izvanškolske aktivnosti, uključujući razne sportske manifestacije i priredbe, kapaciteta za 800 gledatelja. U sklopu dvorane nalazit će se i 4 grupe svlačionica sa sanitarijama, trim kabinet, nastavnički kabinet, kao i foaje za vanjske gledatelje.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije AktualnostiOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: