Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi

Foto natječaj Hrvatske vatrogasne zajednice


  Kultura           vn           19.04.2017.         762 pogleda
Foto natječaj Hrvatske vatrogasne zajednice

Približavanje vatrogasnog posla široj javnosti te prikupljanje zanimljivih i kvalitetnih fotografija iz hrvatskog vatrogastva, ciljevi su foto natječaja kojeg raspisuje Hrvatska vatrogasna zajednica. Pristigle fotografije koristit će se u promidžbene svrhe vatrogastva i bit će objavljene na internetskoj stranici, društvenim mrežama, promidžbenim materijalima, priručnicima i časopisima te u sklopu izložbi fotografija Hrvatske vatrogasne zajednice. Pri svakom korištenju Hrvatska vatrogasna zajednica se obvezuje navesti autora.

U natječaju mogu sudjelovati svi državljani RH, a svaki od natjecatelja može prijaviti najviše 5 fotografija. Foto natječaj je otvoren od 20. travnja do 31. listopada 2017. godine, a motiv fotografije mora biti vatrogasne tematike: požari, intervencije, natjecanja, vježbe i sl. Povjerenstvo za natječaj, na čelu s priznatim fotografom Damirom Hoykom, izabrat će 3 najbolja rada.

"Izuzetno mi je drago biti dio projekta koji će skrenuti pozornost javnosti na vatrogastvo. Tijekom projekta ‘Crna šuma’, imao sam priliku upoznati velik broj vatrogasaca iz svih krajeva Hrvatske i svjedočiti karakternim osobinama koje ćete naći kod svih njih - dobrohotnost, odvažnost i spremnost za pomoći na bilo koji način, ne samo u slučaju požara. A takve ljude treba što više prikazivati i isticati kao uzor kojemu bismo svi trebali stremiti", kaže Hoyka.

Ujedno će nakon zaključenja natječaja sve fotografije koje zadovoljavaju formalne uvjete biti objavljene na facebook stranici Hrvatske vatrogasne zajednice gdje će se tijekom studenog 2017. prikupljati oznake za sviđanje. Autoru fotografije koja dobije najviše oznaka za sviđanje također će biti uručena nagrada posebna nagrada pratitelja društvenih mreža Hrvatske vatrogasne zajednice.

Nagradni fond je ukupne vrijednosti 7.000,00 kn, a najboljih 20 fotografija bit će uvrštene u izložbu koja će biti predstavljena u nekoliko galerijskih prostora diljem RH.

Fotografije se primaju u digitalnom obliku na e-mail adresu: vatrogasni.vjesnik@gmail.com ili njihovim slanjem na Compact Disku (CD) na adresu: Hrvatska vatrogasna zajednica (za foto natječaj), Selska cesta 90 a, 10000 Zagreb.

Više o uvjetima natječaja možete pronaći na stranici: www.hvz.hr

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije KulturaOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: