jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Dobroslavić ponovno pozvao na cijepljenje protiv ospica
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

10. mjesec 2017. godine


31.10.2017. Grad
Sve što želite znati o obnovi Dvorca Pejačević i revitalizaciji Gradskog parka Puno je otvorenih pitanja vezanih uz obnovu Dvorca Pejačević i revitalizaciju Gradskog parka. Dio građana radove gleda s odobravanjem, dio negoduje; jedni jedva čekaju novu vizuru grada, drugi sječu stabala nazivaju ekocidom i još strašnije – masakrom baštine. Malo je informacija dostupno širokom sloju građana, nije bilo temeljite i kvalitetne javne rasprave, podaci se dijele kapaljkom.
čitanja | Više >>>

30.10.2017. Vjerski život
Pobuna normalnih katolika protiv Markićke, Košića i Batarela: Vi ne govorite u naše ime Udruge poput Vigilare, U ime obitelji i sličnih ne govore u moje ime kada se zalažu za promjene zakona kakve bi ugrozile najranjivije skupine društva, posebice žene, a ne za kršćansku, milosrdnu ljubav. Ne želim da se u moje ime uskraćuje budućim naraštajima pravo na kvalitetno obrazovanje, zdravstveni, spolni i vjerski odgoj koji uključuje znanstvene činjenice, učenje o jedinstvu u različitosti i važnosti njegovanja različitosti.
čitanja | Više >>>


30.10.2017. Zdravlje
Borzan: Pozivam Vladu RH da zabrani prodaju energetskih napitaka djeci  Podaci o konzumaciji energetskih napitaka među djecom i adolescentima su zabrinjavajući. Prema istraživanju Europske agencije za sigurnost hrane (EFSA), pije ih 68 posto adolescenata i 18 posto djece. Oni su žrtve reklamiranja koje ih uvjerava da će od njih brže učiti i biti bolji u sportu, ali u stvarnosti posljedice su pretilost, dijabetes i karijes.
čitanja | Više >>>

30.10.2017. Zdravlje
Sudjelovanje stručnjaka iz Virovitičko-podravske županije u edukaciji stručnih suradnika i odgajatelja učeničkih domova Tema skupa bila je suzbijanje ispitne tjeskobe. Ispitna tjeskoba može biti ozbiljna prepreka na putu ostvarenja obrazovnih ciljeva i stoga je potencijalna opasnost za mentalno zdravlje učenika i studenata.
čitanja | Više >>>

30.10.2017. Gospodarstvo
Flora kupila mini bager za iskop grobnih jama Da bi djelatnicima olakšali najteži posao prilikom obavljanja ukop Flora je kupila novi mini bager tvrtke Bobcat. Bager je samohodan i na pomičnim gusjenicama koje mogu transportnu širinu stroja smanjiti ispod 100 cm kako bi se mogao kretati na uskim grobljanskim stazama.
čitanja | Više >>>

30.10.2017. Glazba
Pitomački festival ustanovljuje nagradu “Drago Britvić” za najbolje tekstove na kajkavskom narječju i standardnom hrvatskom jeziku Nagrada će se dodijeliti u dvije kategorije : tekst na kajkavskom narječju i tekst na standardnom ili književnom hrvatskom jeziku, a za nju će konkurirati samo odabrani tekstovi po ovom natječaju koji su uglazbljeni za izvođenje na pitomačkom festivalu. Natječaj je ciklički i objavljivat će se za svaku godinu festivala posebno.
čitanja | Više >>>

30.10.2017. Kultura
Predsatvljeni Hrvatsko-mađarski rječnik i Znanstveni zavod Hrvata u Mađarskoj Ovaj veliki rječnik, izdan u nakladi Izdavačke kuće Croatica, obogaćen je terminima iz poslovnog života i ima 35 000 natuknica.
čitanja | Više >>>


30.10.2017. Gospodarstvo
Međunarodna stručna izložba i sajam ljekovitog bilja u Szentlorincu U organizaciji Zaklade Brantner-Koncz iz Szentlorinca, a u suradnji s Farmaceutskim fakultetom Sveučilišta u Pecs, 27. listopada u Szentlorincu, u Mađarskoj održana je Međunarodna stručna izložba i sajam ljekovitog bilja, na kojoj su prisustvovali proizvođači ljekovitog bilja iz BiH, Hrvatske i Mađarske.
čitanja | Više >>>

30.10.2017. Politika
Miran Janečić, novi predsjendik HDZ-a Slatine Na izborima je glasovalo 377 članova, od kojih je 300 glasalo za Janečića (79,58 posto). Njegov protukandidat Josip Job dobio je 74 glasa (19.63 posto). Tri listića bila nevažeća.
čitanja | Više >>>

30.10.2017. Fra Ma Fu
Božica Brkan na Oblizekima: Prvi hrvatski pjenušac slatinski iz 1864. Priča o pjenušcu Slatinski biser ponovno je otvorena priča i priča o poduzetničkom potezu Ivana Halasa i njegove vinarije Stari podrum), koja je novinarima kao dijelu Fra Ma Fu festivala omogućila degustaciju.
čitanja | Više >>>

30.10.2017. Gospodarstvo
Miodrag Šajatović: Depopulacija stvara ‘Baladu o Narayami’ na hrvatski način Japanski redatelj Shohei Imamura režirao je 1983. film ‘Balada o Narayami’. Radnja se događa u Japanu u 19. stoljeću, u selu u kojemu vlada tradicija da svaki član obitelji koji navrši sedamdesetu godinu života mora otići na obližnju planinu i ondje umrijeti kako više ne bi bio teret mlađima.
čitanja | Više >>>

30.10.2017. Gospodarstvo
Tolušić odgovorio Todoriću: Zemljišta i izvori vode su državni i to će tako ostati tisućama godina Jedina sreća ove države je što Agrokor nije imao u vlasništvu to poljoprivredno zemljište nego je ono državno, izvori vode su državni i to će državno ostati tisućama godina”, rekao je Tolušić u Dnevniku HTV-a upitan za komentar najnovijih Todorićevih optužbi koje iznosi na svome blogu.
čitanja | Više >>>

30.10.2017. Aktualnosti
Stručnjak detaljno objasnio kako uhljebske općine i gradovi ubijaju Hrvatsku, pogledajte predavanje Ovo je karta županija u Hrvatskoj, kada bismo to išli analizirati, ne bi tu bilo baš neke pretjerane logike. Oni koji su dizajnirali sustav napravili su to tako da dobiju više glasova. Radili su na tome kako podijeliti biračko tijelo da bi oni uz primjenu tadašnjeg izbornog sustava mogli računati na što veći broj mjesta. I tu su bili savršeni.
čitanja | Više >>>

29.10.2017. Kultura
Mjesec knjige u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina: Cvijeta Grijak „Doba limenog teleta“ Povodom Mjeseca hrvatske knjige 2017, Gradska knjižnica i čitaonica Slatina priredila je u petak, 27. listopada 2017, književni susret i predstavljanje knjige „Doba limenog teleta“, autorice Cvijete Grijak. Gost večeri bio je poznati hrvatski dramaturg, novinar i književnik Robert Roklicer.
čitanja | Više >>>

29.10.2017. Aktualnosti
Olujni vjetar u Slatini srušio krov na nadstrešnicu, koja je zatrpala automobil: 'Sekunde su bile u pitanju, sve je zamalo palo na unuku i kćer' Na žalost dogodilo se ono na što smo susjed I.Š. (42) i ja upozoravali prije sedam godina - da će kuća koja je na mojoj lijevoj međi i koja je minirana za Domovinskog rata nekoga zatrpati.
čitanja | Više >>>

28.10.2017. Zanimljivosti
Vatrogasci iz bunara spasili mačku Zanimljivu intervenciju imali su orahovački vatrogasci, zapovjednik i dozapovjednik Robert Orina i Darko Šramek.
čitanja | Više >>>

28.10.2017. Blog urednika
Trideset tisućiti članak na portalu Virovitica.net Nije vrijeme za jubileje, likovanje i patetična sranja sve dok nam društvo grca u moralnom potonuću, a mediji u vlastitim fekalijama.
čitanja | Više >>>

27.10.2017. Gospodarstvo
Ceh ugostiteljskog obrta na 30. Kongresu ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore Članovi Ceha također su odlučili da se za godišnje priznanje koje Hrvatska obrtnička komora dodjeljuje svojim članovima ugostiteljske struke predlaže obrt Restoran „RAJ“ iz Medinaca kod Slatine, koji je 18 godina u vlasništvu obitelji Ivezić i koji nakon smrti oca Nikice samostalno vodi njegov sin Goran.
čitanja | Više >>>

27.10.2017. Aktualnosti
Stupio na snagu novi Zakon o zaštiti životinja: Kazna za napuštanje životinja do 30 tisuća kuna; rok za kontrolu mikročipiranja pasa 30. 6. 2018 Do 30. lipnja 2018. jedinice lokalne samouprave dužne provesti kontrolu mikročipiranja svih pasa u svojoj lokalnoj zajednici.
čitanja | Više >>>

27.10.2017. Aktualnosti
Vatrogasci savjetuju: Oprez na blagdan Svih svetih i Dušni dan Velika količina upaljenih svijeća, rastopljenog voska i suhog cvijeća na grobljima može se lako zapaliti.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net