jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Dobroslavić ponovno pozvao na cijepljenje protiv ospica
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

1. mjesec 2017. godine


31.01.2017. Aktualnosti
Dostupan javni registar HAKOM-a 'Ne zovi': od sada se možete zaštiti od poziva trgovaca koji telefonski prodaju usluge U registar se mogu upisati sve fizičke osobe koje su ujedno i korisnici telefonskih usluga, što uključuje fiksni i mobilni telefon te SMS i MMS poruke
čitanja | Više >>>

31.01.2017. Politika
Kakav gaf: Novi šef Hrvatskih šuma bit će direktor jedan dan  Krešimir Žagar podnio je ostavku na mjesto gradonačelnika Našica i ostavio plaću od 12.590 kuna. U petak popodne postao je direktor Hrvatskih šuma.
čitanja | Više >>>


31.01.2017. Viroexpo
Počelo opremanje sajma Viroexpo Prostor je potpuno popunjen i možemo krenuti u završnu organizaciju sajma, rekao je direktor sajma Igor Andrović.
čitanja | Više >>>

31.01.2017. Aktualnosti
Katastrofalne posljedice požara objekata i otvorenog prostora Od početka sezone grijanja, vatrogasci bilježe velik broj intervencija na požarima objekata. Zbog sušnog vremena raste i broj požara otvorenog prostora, a o opasnosti koje požari predstavljaju govori podatak da u Hrvatskoj godišnje prosječno smrtno strada 35 građana, dok je lakše ili teže ozlijeđeno oko 100 građana.
čitanja | Više >>>

31.01.2017. Zanimljivosti
215 godina od smrti Mirka Danijela Bogdanića, astronoma i matematičara rođenog u Virovitici Jedan je u seriji hrvatskih zaboravljenih velikana koji su djelovali izvan hrvatskih granica i postigli istaknute rezultate te ih dijelimo i s onim narodima i državama gdje su postigli svoje najveće uspjehe.
čitanja | Više >>>

31.01.2017. Gospodarstvo
Predavanje izraelskih stručnjaka iz agrara u Virovitici Oni će prenijeti svoja iskustva i znanja poljoprivrednicima iz Virovitičko-podravske županije iz područja navodnjavanja, voćarstva, povrćarstva, stakleničke/plasteničke proizvodnje, upravljanja peradarskim i mliječnim farmama…
čitanja | Više >>>

31.01.2017. Aktualnosti
Ove godine osigurano trostruko više sredstava za oporavak i razvoj lokalne zajednice Gospodarski oporavak slabije razvijenih područja u Hrvatskoj jedan je od glavnih preduvjeta za sprječavanje iseljavanja stanovništva i smanjenje negativnog demografskog trenda. Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Programom održivog razvoja lokalne zajednice brine upravo o malim lokalnim zajednicama i njihovim potrebama.
čitanja | Više >>>


31.01.2017. Poljoprivreda
Najveći prirod šećerne repe po hektaru u zadnjih 26 godina U Hrvatsko je lani proizvedeno ukupno 1,16 milijuna tona šećerne repe, što je 54 posto više nego u godini ranije, a prirod po hektaru iznosio je 76,9 tona, što je najveći prirod u zadnjih 26 godina, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) o površinama i proizvodnji žitarica i ostalih usjeva u prošloj godini.
čitanja | Više >>>

30.01.2017. Kultura
Čak 243 umjetnika i umjetnica u konkurenciji za HT nagradu za hrvatsku suvremenu umjetnost Na izložbi HT nagrade, kojoj je cilj otkriti i promovirati ono najbolje, najuzbudljivije i najnovije od hrvatske suvremene umjetnosti, sudjeluje i troje pozvanih umjetnika, među kojima je i Igor Ruf. 
čitanja | Više >>>

30.01.2017. Glazba
Svjetski zbor mladih u potrazi za mladim, talentiranim i iskusnim zborskim pjevačima Hrvatska glazbena mladež izabranim sudionicima iz Hrvatske osigurat će putne troškove i po potrebi asistenciju pri prijavi.
čitanja | Više >>>

30.01.2017. Humanitarna akcija
Brat i sestra pokrenuli humanitarnu akciju za svog Hrabrog Peru Kao i sva djeca tako je i Barbara živjela bezbrižno, punim srcem, razigrana, vesela i nasmijana. Prije dvije godine kada joj je otkrivena 'zločesta' Crohnova bolest, veseo i radostan život u jednom trenutku zamijenilo je često ostajanje u bolnici, teške pretrage, svakodnevni bolovi, jednom riječi - borba za život.
čitanja | Više >>>

30.01.2017. Crna kronika
Dobio 25 godina: Opljačkao je, silovao, a onda zatukao staricu Tomislav Trbojević (56), kojeg su mediji prozvali Podravskim monstrumom, pravomoćno je osuđen na 25 godina zatvora zbog nezapamćeno brutalnog zločina koji je počinio u listopadu 2015. godine u Pitomači.
čitanja | Više >>>

30.01.2017. Sport
Počele prijave za I. Pitomača Open u Powerliftingu i Bench pressu Počele su prijave za prvo je natjecanje u kalendaru Hrvatskog powerlifting saveza u 2017. godini.
čitanja | Više >>>

30.01.2017. Promet
Proteklog tjedna 279 prometnih prekršaja, od toga 59 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa. Kažnjeno i pet pješaka Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.73 g/kg je utvrđena u subotu 28. siječnja 2017.g. u Virovitici, kod bicikliste starosti 28 godina.
čitanja | Više >>>

30.01.2017. Crna kronika
Razriješena krađa nakita u Suhopolju Otkriveni su počinitelji krađe zlatnog nakita u obiteljskoj kući u Suhopolju u kojoj je 73-godišnjem vlasniku nanesena šteta od 5500 kuna.
čitanja | Više >>>

30.01.2017. Zdravlje
Dijeljenjem videa pomognite oboljelima od raka dojke: Za svaki share videa Podravka donira sredstva Velik utjecaj na izlječenje, odnosno poboljšanje stanja, ima i pravilna prehrana, stoga se Podravka odlučila uključiti edukacijom o pravilnoj prehrani oboljelih od raka. Zajedno s Ivanom Dečakom iz Vatre poziva vas da podijelite ovaj video
čitanja | Više >>>

30.01.2017. Poljoprivreda
Malim poljoprivrednicima osigurano preko 150 milijuna kuna Zahtjev za potporu podnosi se u elektronskom obliku putem AGRONET-a, a po završetku elektronskog popunjavanja Zahtjeva za potporu u AGRONET-u, korisnik je dužan ispisati, ovjeriti/pečatiti i potpisati te dostaviti ovjerenu Potvrdu o podnošenju Zahtjeva za potporu preporučenom poštom s povratnicom ili osobno na adrese podružnica Agencije za plaćanja, ovisno o lokaciji ulaganja. Zahtjevi za potporu mogu se početi popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 27. veljače 2017. godine od 12:00:00 sati do 27. ožujka 2017. godine do 23:59:59 sati.
čitanja | Više >>>

30.01.2017. Gospodarstvo
Priprema, pozor, prijavi poduzeće za nagradu Zlatni indeks poduzećima za doprinos kvalitetnijem studentskom životu Studenti će nagraditi velika, srednja i mala poduzeća koja posluju u Hrvatskoj. Kako bi nagrade bile što pravednije dodijeljene svaka kategorija ima dva dobitnika, jedno malo ili srednje poduzeće i jedno veliko poduzeće.
čitanja | Više >>>

30.01.2017. Aktualnosti
Komisija na inicijativu Borzan raspisala natječaj u zdravstvu vrijedan četvrt milijuna eura Europska komisija je raspisala natječaj vrijedan 250 tisuća eura koji je na inicijativu hrvatske eurozastupnice Biljane Borzan uvršten u proračun Europske unije za prošlu godinu. Radi se o pilot projektu kojim će istraživati prepreke u pristupu zdravstvenim uslugama s kojima se suočavaju pacijenti u EU.
čitanja | Više >>>

30.01.2017. Aktualnosti
Ministar Kuščević donio Odluku o raspoređivanju i korištenju sredstava kapitalnih pomoći gradovima i općinama Pod poticanjem razvoja i ujednačavanju komunalnog standarda smatraju se sve aktivnosti koje će potaknuti ili pridonijeti boljem obavljanju određenih komunalnih djelatnosti i pružanju odnosno isporuci komunalnih usluga, a koje će pridonijeti većoj kvaliteti življenja stanovnika na području pojedine jedinice lokalne samouprave.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net