jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Dobroslavić ponovno pozvao na cijepljenje protiv ospica
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

4. mjesec 2016. godine


30.04.2016. Aktualnosti
Akcijom “Oživi me” obilježen Nacionalni dan Hitne medicinske pomoći Djelatnici Zavoda su u sklopu akcije demonstrirali postupak reanimacije unesrećenih osoba. Tijekom akcije podijeljene su brošure koje ukazuju na prepoznavanje simptoma kada je izravno ugrožen život te važnost brze i točne dojave medicinskoj dispečerskoj službi.
čitanja | Više >>>

30.04.2016. Aktualnosti
Zemlje za većinski narod Sada, kada više nema dvojbe u što Oreškovićeva vlada pretvara Hrvatsku, te kada je Aleksandar Vučić u Srbiji opozicijom pomeo pod, osvojivši natpolovičnu parlamentarnu većinu, valja se prisjetiti programatske izjave koja je nedavno prošla posve nezapaženo. Nakon što su se hrvatska predsjednica i srpski premijer 12. travnja sastali u Mostaru, izjave novinarima Kolinda Grabar-Kitarović završila je ovako: »Bitno je razumijevanje i kako urediti zemlju da ona bude za većinski narod, ali i za manjine da se osjećaju sigurno«.
čitanja | Više >>>


30.04.2016. Gospodarstvo
Razgovor sa Hrvojem Kuretićem,  vlasnikom tvrtke za projektiranje i gradnju montažnih kuća DomusPlus Tvornica montažnih kuća DomusPlus visoko je brendirana hrvatska tvrtka u ovoj zamašnoj i veoma oštroj tržišnoj konkurenciji, stoga nije nimalo slučajno da smo upravo ovoj poslovnoj organizaciji posvetili pažnju u našem prvom razgovoru o montažnim kućama, kako bi zainteresiranim kupcima približili provjerenu kvalitetu domaće ponude. Za tu priliku razgovaramo sa direktorom tvrtke diplomiranim inženjerom građevinarstva Hrvojem Kuretićem.
čitanja | Više >>>

29.04.2016. Aktualnosti
Zadnji dan prikupljanja potpisa protiv poskupljenja police dopunskog osiguranja! Svojim potpisom reci NE poskupljenju dopunskog zdravstvenog osiguranja i ako nisi umirovljenik. Ne dozvolimo da nam umirovljenici postanu mrvljenici!
čitanja | Više >>>

29.04.2016. Aktualnosti
Otkazana proslava Praznika rada na Virovitičkim ribnjacima S obzirom da je dio proslave za građane već pripremljen, ista će se na Virovitičkim ribnjacima održati u četvrtak...
čitanja | Više >>>

29.04.2016. Glazba
Predstavljen program 24. festivala u Pitomači U ugodnoj podravskoj atmosferi u srcu glavnoga grada Hrvatske saznali smo koji ćemo izvođače i pjesme slušati ove godine u Pitomači. Domaćin Željko Grgačić, načelnik općine u kojoj se rodila podravska festivalska pjesma, pozdravio je prisutne
čitanja | Više >>>

29.04.2016. Aktualnosti
Održana radionica Kako procijeniti učinkovitost vaše organizacije Cilj i namjera radionice bila je upoznati predstavnike i predstavnice organizacija civilnog društva o učinkovitosti organizacije, kako se ona mjeri, prednostima praćenja kvalitete rada organizacije, postojećim sustavima kvalitete u Republici Hrvatskoj te check listom „Peteljka“ za analizu organizacije.
čitanja | Više >>>


29.04.2016. Priroda društva
Izgubljeni u prijevodu Temeljni etičko-literarni princip u stvaralačkom ciklusu kolumni „Priroda društva“ glasi: „Neću politiku u moju butigu“. Takva autorska koncepcija zahtjeva posebnu društvenu pozornost i pravo ribarsko strpljenje. Dok ostali kolege već u prvoj minuti večernjeg dnevnika znaju o čemu će pisati sutra, ja čekam posljednje vijesti, ne bi li prije vremenske prognoze upecao svoju tematsku ribicu. Ovoga puta osjećam na udici pravi kapitalac: Marko Perković Thompson preveo Bibliju!
čitanja | Više >>>

28.04.2016. Glazba
Energični hard rock bend COTA G4 u Štednoj Nakon što su prije nepunih mjesec dana u Štednoj kao akustik duo nastupili Virovitičanin Dinko Likar i Daruvarčanin Marko Osmanović i oduševili svojom svirkom, ovog petka dolaze u punom sastavu.
čitanja | Više >>>

28.04.2016. Humanitarna akcija
Kaufland donirao Socijalnoj samoposluzi namirnice i higijenske potrepštine Tvrtka Kaufland Hrvatska k.d. danas je Socijalnoj samoposluzi „Djelo ljubavi“ Virovitica donirala namirnice u vrijednosti od 2.000 kn.
čitanja | Više >>>

28.04.2016. Aktualnosti
Anketa o prvih 100 dana Vlade: velika većina građana dala negativnu ocjenu Oreškovićevom timu! Jesu li građani bolje ocijenili prvih 100 dana Milanovićeve ili Oreškovićeve vlade te što misle koji su najgori, a koji najbolji potezi ove Vlade...
čitanja | Više >>>

28.04.2016. Gospodarstvo
Hrvatska treba više od neoliberalnoga štreberskog recepta Oreškovićev program reformi, kad je o biznisu riječ, linearno će pokušati poboljšati uvjete za poslovanje, pa neka tržište odredi pobjednike i gubitnike. Što je igralište ravnije, više će biti preživjelih
čitanja | Više >>>

28.04.2016. Gospodarstvo
Novi broj Lidera: Članovi udruge Krupan list možda preuzmu slatinski Agroduhan, BAT odlazi iz Virovitice? Članovi udruge Krupan list, kooperanti virovitičke tvrtke Hrvatski duhani koja je u sastavu BAT Adrije, uskoro bi mogli preuzeti vlasništvo nad konkurentskom tvrtkom Agroduhan iz Slatine i ujedno postati njezini kooperanti. Transferom kooperanata iz Hrvatskih duhana u Agroduhan dogodio bi se velik preokret i pitanje je što bi BAT Adria u tom slučaju učinila s Hrvatskim duhanima. Naime, izgubi li kooperante, kojih ima uvjerljivo najviše, morala bi duhan nabavljati u inozemstvu ili bi BAT mogao odlučiti u Virovitici staviti ključ u bravu. O duhanskom ratu u novom broju Lidera piše Edis Felić.
čitanja | Više >>>

28.04.2016. Gospodarstvo
Kaufland najbrže plaća dobavljačima, evo tko je najsporiji Nakon što je 2012. kod vodeće desetorke povećano prosječno razdoblje plaćanja obveza, u godinama koje su slijedile taj se rok skraćivao pa je 2014. prosječno vrijeme plaćanja palo sa 64 na nepunih 58 dana.
čitanja | Više >>>

27.04.2016. Zdravstvo
Mirjana Peček iz Koprivnice nova ravnateljica, a Igor Andrović novi predsjednik Upravnog vijeća Opće bolnice Virovitica Mirjana Peček je diplomirala na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu 2000. godine. Potom je 2009. završila Višu školu pri Ekonomskom fakultetu u Osijeku, te Visoku školu na istom fakultetu 2014. godine. Rodom je iz Rijeke, dolazi iz Koprivnice, a podrijetlom je iz Čačinaca.
čitanja | Više >>>

27.04.2016. Gospodarstvo
Na HRT-u svakoga četvrtka emisija  o uspješnim poduzetničkim pričama – APP APP (Ako prođe, prođe) emisija je za kreativne i hrabre. Svima koji namjeravaju pokrenuti vlastiti poslovni projekt ili o tome samo sanjanju, uspješne poslovne priče ispričane u emisiji APP dat će razlog da ustraju u svojemu naumu. Emisija je to za razvojne (startup) timove, poduzetnike, inovatore, ulagače, ali i sve one koji su spremni na izazov jer pokretanje vlastitih projekata nije jednostavno. U svakoj emisiji donosimo tri ili četiri uspješne poduzetničke priče.
čitanja | Više >>>

27.04.2016. Aktualnosti
Djeca pronašla vrećicu s bombama i streljivom Policija je još jednom pozvala gađane koji posjeduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljiva, da ga ne odbacuju, već da pozovu najbližu policijsku postaju, gdje će na njihovu kućnu adresu ili mjesto na kojemu se oružje nalazi, doći policijski službenik osposobljen za pirotehnička sredstva, koji će oružje i preuzeti.
čitanja | Više >>>

27.04.2016. Gospodarstvo
Borzan: Rok za novi zakon o duhanskim proizvodima je 20. svibnja, što čeka RH? Tada trebaju stupiti na snagu mjere kojima bi se dalje smanjivao broj pušača i time spriječio dio od 700 tisuća smrti od posljedica konzumacije duhana godišnje u Europskoj uniji. Duhan je svake godine, direktno ili indirektno, odgovoran za broj smrti blizu broju stanovnika Zagreba.
čitanja | Više >>>

27.04.2016. Aktualnosti
Policija kod 50-godišnjaka pronašla 128 biljaka indijske konoplje Izvršeno je preliminarno vještačenje, kojom prilikom je utvrđena prisutnost THC-a. Pronađena droga je izuzeta.
čitanja | Više >>>

27.04.2016. Gospodarstvo
U HGK - Županijskoj komori Virovitica održan sastanak Grupacije za proizvodnju i preradu ljekovitog i aromatičnog bilja Ljekovito bilje se u Republici Hrvatskoj proizvodi na oko 4.000 ha, a izvozi se 3.000 tona ljekovitog bilja, u vrijednosti 10 mil. €, na konkurentna svjetska tržišta, kao što su Italija i Njemačka. Najviše članova Grupacije je iz Virovitičko-podravske županije, gdje je u 2014. godini proizvedeno oko 1.500 tona ljekovitog bilja od toga je 98% kamilica.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net