jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Dobroslavić ponovno pozvao na cijepljenje protiv ospica
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

2. mjesec 2016. godine


29.02.2016. Aktualnosti
Udruge stvaraju savez za obranu demokracije Nova inicijativa iz Zagreba trebala proširiti i u manje sredine, po uzoru na ad hoc akciju »Građani glasaju protiv«, organiziranu ujesen 2013. uoči referenduma o braku. »Motiv nam je i sad sličan – zajednička obrana ustavnih vrijednosti.
čitanja | Više >>>

29.02.2016. Kultura
Virovitičke mažoretkinje prošle prvi krug za Europsko prvenstvo 2016. Virovitičke mažoretkinje natjecale su se u 13 kategorija i kući se vratile sa 2 zlata – kadeti Laura Erak solo pom-pon i mini mix formacija, 2 srebra – kadeti Laura Erak, Vanessa Maurović i Matea Radić duo/trio štap te juniori Lorena Podgornik solo pom-pon i 1 broncom – seniori mini flag formacija.
čitanja | Više >>>


29.02.2016. Prosvjeta
Slatinski maturanti posjetili Hrvatski sabor Posjet je uključivao nazočnost samoj sjednici Hrvatskog sabora – učenici su se s galerije mogli osvjedočiti kako se ponašaju zastupnici u sabornici. Osim toga bilo je organizirano i razgledanje zgrade Sabora. Ove godine, na žalost, učenici nisu imali priliku razgovarati i postavljati pitanja zastupnicima iz naše izborne jedinice.
čitanja | Više >>>

29.02.2016. Viroexpo
Delegacija Hmeljnicke oblasti iz Ukrajine u Virovitičko-podravskoj županiji Na izložbenom štandu Virovitičko-podravske održan je sastanak delegacije Hmeljnicke oblasti iz Ukrajine i predstavnika Virovitičko-podravske županije kojemu su, uz domaćine, prisustvovali i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, direktor sajma Viroexpo Igor Andrović i v.d. ravnatelja Razvojne agencije VIDRA Emina Kovač.
čitanja | Više >>>

29.02.2016. Zdravlje
Siniša Brlas predstavio dvije knjige na znanstvenom skupu o prevenciji Od 25. do 27. veljače 2016. godine na Filozofskom fakultetu u Osijeku održan je znanstveno-stručni skup pod nazivom „Osnaživanje potencijala za preventivne aktivnosti u zajednici“. Skup je bio namijenjen stručnjacima koji se bave prevencijom rizičnih ponašanja i najznačajniji je takav skup koji se održava u Republici Hrvatskoj.
čitanja | Više >>>

26.02.2016. Priroda društva
Dijalektički antimaterijalizam Sloboda mišljenja i govora najveći su jamac zdrave demokracije i svekolikog društvenog napretka. Sumiram tako s vremena na vrijeme razinu vlastitih sloboda koje sam imao prilike iskusiti u dva različita životna politička razdoblja. Razlika je očita: Nekada, u vrijeme socijalizma, morao sam paziti što govorim o politici, a danas moram paziti što govorim o znanosti.
čitanja | Više >>>


26.02.2016. Viroexpo
Privremeno zatvaranje prometa zbog održavanja 21. međunarodnog sajma Viroexpo 2016. U vremenu od 26. veljače (petak) od 7 sati ujutro do 28. veljače (nedjelja) do 24 sata, radi održavanja 21. međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo, za promet će biti zatvoren dio Vukovarske ulice na potezu od križanja s Vinkovačkom cestom do ulice Zlatnog polja u Virovitici te ulice Ote Horvata u jednom smjeru.
čitanja | Više >>>

25.02.2016. Virkas
U petak na Virkasu Izgubljene ljubavi Riječ je o omnibus predstavi koja se sastoji od različitih minijatura. Predstava je premijerno izvedena u svibnju prošle godine.
čitanja | Više >>>

25.02.2016. Gospodarstvo
Premijer ne motivira domaći biznis, nego 'strane investitore' Tomu ima desetak godina. Stjecajem okolnosti dva sam dana u Osijeku bio na godišnjem skupu uspješne hrvatske korporacije. Karizmatični većinski vlasnik iznošenjem smjelih, ali smislenih planova razvoja, materijalnim nagrađivanjem, objavom promaknuća, večernjim druženjima, motivacijskim radionicama... nevjerojatno je ‘nabrijao’ svoju ekipu. Činilo se, kad bi im rekao, da bi kolektivno prešli obližnju rijeku Dravu. Ali ne preko mosta, nego plivajući.
čitanja | Više >>>

25.02.2016. Aktualnosti
Iz razlaza u klanje Ali nije raspad Europe ono što najviše brine. Veću zebnju izaziva izvjesnost da Europa ne zna što nakon raspada, niti o tome uopće misli. Zar je moguće da su povijesne pouke već zaboravljene? Sudimo li po aktualnim zbivanjima – da, zaboravljene su, a nikoga kao da nije briga. Ali raspadne li se, Europa će od lošega odabrati gore, od rasprave svađu, od usuglašavanja nadvikivanje, od kompromisa ultimativnost, od uzajamne zaštite pojedinačno naoružavanje.
čitanja | Više >>>

25.02.2016. Obrtništvo
Osposobljavanje za rukovanje radnim strojevima u Obrtničkoj komori Radi se o radnim strojevima i uređajima za: dizanje, utovar i prijenos tereta (viličari, utovarivači), izvođenje zemljanih radova (bageri, buldozeri, grejderi, valjci), podizanje (autodizalice, hidraulične dizalice, toranjske dizalice), košnju, krčenje, rezanje (kosilice, krčilice, lančane pile) i radove u poljoprivredi (traktori, kombajni).
čitanja | Više >>>

25.02.2016. Prosvjeta
Dan ružičastih majica u OŠ Vladimir Nazor U Osnovnoj školi Vladimir Nazor Virovitica danas je kratkim glazbenim programom obilježen Dan ružičastih majica u kojem je sudjelovao mali školski zbor i učenici viših razreda prigodnim igrokazom o potrebi uvažavanja i prihvaćanja različitosti. To je dan kojim obilježavamo borbu protiv vršnjačkog nasilja, ali zašto ružičaste majice?
čitanja | Više >>>

25.02.2016. Politika
Borzan upozorila Europsku komisiju na manjkavosti  usluge Netflix za hrvatsko tržište Nedugo nakon uvođenja Netflixa u Hrvatskoj, zastupnici u Odboru za unutarnje tržište i zaštitu potrošača Europskom parlamentu Biljani Borzan javili su se potrošači koji se žale na kvalitetu usluge jednog od najpopularnijih američkih servisa za online stream multimedijskih sadržaja.
čitanja | Više >>>

25.02.2016. Politika
Podrška HNS-ovim politikama preduvjet suradnje s političkim partnerima Na prijedlog predsjednika Stjepana Čuraja, potpredsjednica Ženske inicijative HNS-a Hrvatske Ankica Mandić iz osječko-baranjske podružnice Đakovo imenovana je koordinatoricom za žene Slavonsko-baranjskog regionalnog saveza HNS-a. Tajnica Interesnog odbora Mladih HNS-a, Martina Šega iz županijske organizacije Virovitičko-podravske koordinirat će rad Mladih na području Regije dok će za suradnju s medijima biti zadužena Tihana Papac. Odlučilo je to Predsjedništvo Slavonsko-baranjskog Regionalnog saveza HNS-a na prvoj sjednici održanoj u Đakovu i tako kompletiralo svoj sastav.
čitanja | Više >>>

25.02.2016. Zdravlje
Inicijalni sastanak za organizaciju palijativne skrbi u Virovitičko-podravskoj županiji Palijativna skrb je sveobuhvatna (zdravstvena, psihološka, socijalna i duhovna) skrb s ciljem pružanja potrebne njege bolesnicima s neizlječivom bolešću koja značajno skraćuje životni vijek. Nastoji se ublažiti bol i podići kvaliteta života bolesnika neizlječivih ili složenih bolesti.
čitanja | Više >>>

25.02.2016. Gospodarstvo
Potpisan ugovor o opremanju proizvodnog pogona Panonskog drvnog centra kompetencija u Virovitici Strojevi su tehnološki hit u sektoru obrade drva i pločastih materijala, a ovakva tehnologija modeliranja i obrade trenutno ne postoji u Hrvatskoj.
čitanja | Više >>>

24.02.2016. Kultura
Igor Ruf izlaže u Institutu za suvremenu umjetost Zatečenu uspomenu Ruf prerađuje i reciklira i nadograđuje najčešće počinjajući od nekog stvarnog objekta, kojemu dodaje nove kiparske elemente, zvuk, i prerepoznatljive stripovske simbole.
čitanja | Više >>>

24.02.2016. Viroexpo
Izuzetan doprinos HGK – Županijske komore Virovitica u organizaciji 21. Viroexpa HGK – Županijska komora Virovitica koordinirala je nastup i sudjelovanje na ovogodišnjem sajmu, 434 izlagača, od čega 200 izlagača iz 19 stranih zemalja, te 234 izlagača iz Hrvatske, putem županijskih komora koji će izlagati na zajedničkom izložbenom prostoru Hrvatske gospodarske komore.
čitanja | Više >>>

23.02.2016. Viroexpo
Završne pripreme za 21. međunarodni sajam Viroexpo Opremanje sajma Virexpo je u završnoj je fazi. Postavlja se pozornica, dovršavaju se izložbeni štandovi, uređuje se okoliš, priprema Gospodarski forum... Sve to je dobar pokazatelj kako će i ove godine sajam biti najbolji sajam ovog tipa u Hrvatskoj, ali i regiji.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net