jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Vlada RH: Sav potreban novac za liječenje djece bit će osiguran iz proračuna
HND traži kažnjavanje osobe koja je vrijeđala i napala novinara Index.hr
Dan antifašističke borbe - sjećanje na osnutak Sisačkog partizanskog odreda
Predsjednika Sabora Jandroković čestitao Dana antifašističke borbe
Plenković čestitao Dan antifašističke borbe
Izaslanstvo Grada Virovitice položilo vijenac na Partizanskom groblju.
Udruga antifašista obilježila Dan antifašističke borbe.
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

8. mjesec 2015. godine


31.08.2015. Fra Ma Fu
Fra Ma Fu: U sjeni Gubčeve lipe Svatko tko želi može ga posjetiti i čuti historiju Tahijeve strahovlade, legendu o ribnjacima koji su opasivali grad i “pravu istinu“, da je Tahijeva žena bila gora od samoga Tahija.
čitanja | Više >>>

31.08.2015. Kultura
"Ljeto pod zvijezdama" u Parku prirode Papuk Sedam utvrda koje čuvaju Papuk skrivaju tajnovite priče davnih vremena. Jedna od utvrda je i velički Stari grad koji je u petak ispričao jednu noviju priču te je ujedno bio prekrasna kulisa nove manifestacije.
čitanja | Više >>>


31.08.2015. Zdravstvo
Dr Marijana Živko - prvi menadžer u zdravstvu Virovitičko-podravske županije Temeljni ciljevi i zadaci ovog jednogodišnjeg stručnog usavršavanju su stjecanje praktičnih vještina i menadžerskih znanja kod onih koji upravljaju ili su potencijalni sudionici u upravljanju zdravstvenim ustanovama, zdravstvenim osiguranjem ili zdravstvenom administracijom na bilo kojoj razini.
čitanja | Više >>>

31.08.2015. Županija
Više od 200 sudionika na prvoj županijskoj biciklijadi Posebnost ove biciklijade je spajanje cijele Virovitičko-podravske županije kroz četiri biciklističke rute. Polasci ruta bili su u Pitomači, Virovitici, Slatini i Orahovici dok je zajednički cilj svih ruta bio na Višnjici.
čitanja | Više >>>

30.08.2015. Aktualnosti
Iz Virovitice krenula kampanja protiv Transatlanskog trgovinskog sporazuma: Ne dozvolimo da GMO usjevi zagospodare našim poljima Kao javnost glasno i jasno moramo kazati ne genetički modificiranoj hrani jer imamo dovoljno svojih poljoprivrednih površina na kojima imamo savršene uvjete za ekološku proizvodnju koja je trend u svijetu.
čitanja | Više >>>

30.08.2015. Županija
Ksenija, Anita i Vesna najuzornije seoske žene Virovitičko-podravske županije U čast obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije održan je izbor za najuzorniju seosku ženu. U izboru su sudjelovale tek tri hrabre dame - Ksenija Dugaja rođena Smiljanec i Anita Cvjetičanin rođena Martinčević iz Čađavice te Vesna Klemenčić iz Dinjevca.
čitanja | Više >>>

30.08.2015. Kultura
Virovitica na starim razglednicama Izložba je, očekivano, pobudila priličan interes virovitičke javnosti. Publika je sa zanimanjem razgledala svaku od 270 izloženih razglednica. Bilo je zanimljivo slušati razgovore sugrađana i komentare onoga što su vidjeli - jedni su nagađali gdje je stajao fotograf, drugi se natjecali u znanju o povijesti grada.
čitanja | Više >>>


30.08.2015. Aktualnosti
Povećanje aktualne vrijednosti mirovine za 0,3 posto Mirovine uvećane prema novoj aktualnoj vrijednosti, bit će isplaćene u rujnu s isplatom mirovina za kolovoz, kad će se isplatiti i razlika mirovine za srpanj
čitanja | Više >>>

30.08.2015. Poljoprivreda
Održan 5.Agroexpo - pogledajte što je ponudilo 60 šezdesetak izlagača Kad vidimo koliko su naši izlagači ljubavi i truda uložili u svoje proizvode moramo izraziti zadovoljstvo i sreću, kazao je Ivan Slamić.
čitanja | Više >>>

30.08.2015. Aktualnosti
Glasnici istine – Hrvatski maratonci spojili istok i zapad županije pretrčavši 86 km Uz trkače, maraton na biciklu provezla jedna od najvećih hrvatskih humanitarki na biciklu, sjajna mlada osječka biciklistica i predsjednica udruge Biciklistice Hrvatske Kristina Lenard.
čitanja | Više >>>

28.08.2015. Aktualnosti
Društvo multiple skleroze i Udruga osoba sa invaliditetom uručile Zahvalnicu obitelji Kralj Zbog svog humanitarnog rada i pomoći članovima udruge i društva, Društvo multiple skleroze Virovitičko podravske županije i Udruga distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invaliditeta uručili su Zahvalnicu obitelji Kralj.
čitanja | Više >>>

28.08.2015. Aktualnosti
Dražen Majetić: Sklonište za pse educira i najmlađe o brizi za životinje    Briga o psima lutalicama higijenska je mjera u urbanim sredinama i dio kulture gradskog života, a virovitičko je sklonište za pse jedno od šest u Hrvatskoj koje ne eutanazira životinje. Zdravi i cijepljeni, u Virovitici su psi bez vlasnika zbrinuti u skloništu za pse na adresi Matije Gupca 63, u krugu nekadašnje vojarne.
čitanja | Više >>>

28.08.2015. Gospodarstvo
Vodič za 'prodaju' ekonomskih rješenja političarima ko se približavaju izbori, tako u medijima sve više ekonomista i poduzetnika nudi rješenja koja bi trebali provesti budući politički pobjednici. Tako je ekonomistica i donedavna saborska zastupnica HDZ-a Martina Dalić u subotnjem izdanju Jutarnjeg objavila autorski tekst što bi pobjednici trebali napraviti. Prvi ključni problem koji bi, prema njezinu mišljenju, trebalo rješavati jest smanjivanje javnog duga: 'Jedino konkretno rješenje koje će Hrvatsku osloboditi prezaduženosti jest uravnoteženje proračuna'.
čitanja | Više >>>

28.08.2015. Aktualnosti
Zeko i potočić Partnerski odnosi temelje se na ravnopravnost dvaju ili više partnera u postizanju zajedničkih interesnih ciljeva. U suprotnom (ako jedna strana samo sluša, a druga samo klima glavom) ovaj odnos postaje podanički. U braku i politici ono je osnova dobrog zdravlja, sreće i blagostanja – obitelji i naroda. Princip je isti, ali postoje nijanse.
čitanja | Više >>>

28.08.2015. Aktualnosti
Drušvtu multiple skleroze i Udruzi osoba sa invaliditetom vrijedna donacija Njemačko-hrvatske zajednice iz Karlsruhea Ljiljana i Antun Kralj i Njemačko-hrvatska zajednica iz Karlsruhea donirala je Društvu multile skleroze Virovitičko-podravske županije i Udruzi distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invaliditeta vrijednu donaciju u vidu medicinske i ortopedske opreme
čitanja | Više >>>

27.08.2015. Fra Ma Fu
Fra Ma Fu: Dolinom Sutle Iz seoskih kućica diže se tu i tamo laki veo dima. Cesta je prazna. Veličanstveni mir prirode naruše po nekada koja kola, nečiji rog u daljini ili zaromoni kakovo gorsko zvono kao na pozdrav kakovom dalekom putniku, koji je iza beskrajnog lutanja - izmoren i očajan - našao raj.
čitanja | Više >>>

27.08.2015. Aktualnosti
Građani u središtu foruma o decentralizaciji i lokalnim razvojnim politikama Uz ugledne predavače iz Europske unije, na forumu će sudjelovati i domaći priznati stručnjaci koji se bave reformama u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi.
čitanja | Više >>>

27.08.2015. Poljoprivreda
Predstavnici izraelske konzultantske tvrtke TAHAL grupa obišli radove na izgradnji sustava navodnjavanja Kapinci-Vaška Posjetili su i dva poljoprivredna gospodarstva s područja općine, koji će biti korisnici budućeg sustava navodnjavanja.
čitanja | Više >>>

27.08.2015. Gospodarstvo
Vlasnicima šuma do milijun eura od EU Privatnim šumovlasnicima u RH za ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma kroz nacionalni program ruralnog razvoja do 2020. raspoloživo je 92,9 milijuna eura.
čitanja | Više >>>

27.08.2015. Sport
Powerlifting: Lika Rux Power 2015 Natjecanju će nazočiti predsjednik i glavni tajnik HPLS-a Danijel Škopec i Dražen Moslavac koji će tom prigodom domaćinu uručiti poklon-suvenir sa motivom Virovitice.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net