jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Dobroslavić ponovno pozvao na cijepljenje protiv ospica
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

10. mjesec 2012. godine


31.10.2012. Aktualnosti
Doktor veterine iz Slatine: "Općina mi je oduzela zemlju jer nisam želio platiti mito!" Dražen Stipančić, doktor veterine iz Slatine, samo se nasmiješio kad sam ga upitao što bi učinio da je umjesto pedesetak hektara zemlje koju mu je Općina Voćin jedva dala u koncesiju, dobio šest, osam ili deset puta veću površinu.
čitanja | Više >>>

31.10.2012. SDP
Forum mladih SDP-a građanima poklanjao lampaše Povodom blagdana Svih svetih Forum mladih SDP-a grada Virovitice i ove je godine na Trgu Kralja Tomislava, pod satom, podijelio građanima par stotina lampaša u znak sjećanja na najbliže koji više nisu među nama. Na sam Dan Svih svetih, sutra u jutarnjim satima, predstavnici SDP-a zapalit će svijeće i lampaše i na gradskom groblju u znak sjećanja na sve poginule tijekom Domovinskog rata.
čitanja | Više >>>


31.10.2012. Gospodarstvo
Pet slavonskih županija iz geotermalnih izvora i biomase mogu grijati pola Hrvatske U jednoj od kuća priključenih na bunar iz slavina je potekla - vruća voda! A upravo je studija o potencijalima obnovljivih izvora svih hrvatskih županija, a čiji je nositelj Energentski institut Hrvoje Požar iz Zagreba, pokazala kako se u Osječko-baranjskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Požeško-slavonskoj, Virovitičko-podravskoj i Brodsko-posavskoj ističu energetski potencijali biomase te geotermalne energije.
čitanja | Više >>>

31.10.2012. Grad
Zahvalnica Grada Virovitice Zlatimiru Bačiću Kako nije bio u mogućnosti primiti zahvalnicu Grada Virovitice na Svečanoj sjednici Grada Virovitice, za ovogodišnje Rokovo, gradonačelnik Ivica Kirin danas je uručio Zahvalnicu Grada Virovitice Zlatimiru Bačiću za izniman doprinos u razvoju vodoprivrede u gradu Virovitici.
čitanja | Više >>>

31.10.2012. Grad
Aranžmani i svijeće na grobove poginulih hrvatskih branitelja Povodom obilježavanja Svih svetih i Dušnog dana, a u spomen na sve poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu, danas su izaslanstva Grada Virovitice na Gradskom groblju u Virovitici položila cvijeće i zapalila svijeće na grobove poginulih hrvatskih branitelja.
čitanja | Više >>>

31.10.2012. Aktualnosti
Izgradnja pješačkih i pješačko-biciklističkih staza koje će povezati Viroviticu i Koriju Hrvatske ceste d.o.o raspisale su postupak javne nabave za izgradnju pješačkih i pješačko-biciklističkih staza na relaciji od mosta preko rijeke Ođenice u Virovitici do nogostupa u Koriji. Postojeći nogostup u Strossmayerovoj ulici (obje strane ulice) proširit će se na 1,60 metara, u sklopu čega će biti postavljene i kanalice za odvod oborinskih voda, ukupne dužine 1700 metara.
čitanja | Više >>>

31.10.2012. Crna kronika
Provaljena Osnovna škola u Špišić Bukovici Nepoznati provalnici su u razdoblju od 29. na 30. liistopada, provalili u Osnovnu školu August Cesarec u Špišić Bukovici. Nasilnim otvaranjem prozora u prizemlju, ušli su u jednu od učionica...
čitanja | Više >>>


30.10.2012. Gospodarstvo
Članovi Samoupravnog vijeća Szentlorinca posjetili Virovitičko-podravsku županiju Temeljem iskazanog interesa članova Samoupravnog vijeća grada Szentlorinca iz Mađarske, HGK - Županijska komora Virovitica, 29. listopada 2012.god., organizirala je posjetu članova Samoupravnog vijeća grada Szentlorinca iz Mađarske, predvođenih Markom Gyorvariem gradonačelnikom grada Szentlorinca, tvrtki „Tvin“ Virovitica, te HGK - Županijskoj komori Virovitica, Virovitičko-podravskoj županiji i općini Pitomača.
čitanja | Više >>>

30.10.2012. Blog urednika
Koji portal nije donio točne informacije, gospodine Fijala? Nije prvi put da ljudi kratke vijesti nastale na osnovu policijskih priopćenja nazivaju „napisima“ i da novinare optužuju za sadržaj informacija koje, u takvim slučajevima, samo prenose.
čitanja | Više >>>

30.10.2012. Crna kronika
Iz šumskog predjela „Radaši klisa“ ukradena drva Nepoznati počinitelji su u razdoblju od 27. do 29. listopada iz šumskog predjela „Radaši klisa“, motornom pilom posjekli više stabala bagrema u vlasništvu 48 – godišnjeg Pitomačanina, koja su zatim izradili u metrice i odvezli.
čitanja | Više >>>

29.10.2012. Aktualnosti
Dva nova projekta za djecu i unuke hrvatskih branitelja Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, podružnica Virovitičko-podravske županije, ogranak Virovitica, u Svetom Đurđu je upriličila svečanost povodom službenog početka provođenja dvaju novih projekata, “Učenje stranih jezika za djecu hrvatskih branitelja s područja Virovitičko-podravske županije” i “Djeca hrvatskih branitelja ulici NE, a sportskim klubovima DA”.
čitanja | Više >>>

29.10.2012. Priča
Receptima kroz život Listajući nazive kolača i slanih jela naiđem na jedan čist list, nakon kojeg se nastavljaju recepti, ali sa jednim strašnim uvodom, tačnije sa naslovom – Ratni recepti. Odmah sam se vratio u period koji nam je svima obilježio i uništio živote.
čitanja | Više >>>

29.10.2012. Gospodarstvo
Dizajn ideologije i interijera Ingvar Kamprad imao je 1943. sedamnaest godina kad je na kuhinjskom stolu ujaka Ernsta osnovao tvrtku IKEA koja se bavila prodajom rezervnih dijelova bicikla, olovaka, ukrasnih papira za božićne blagdane i sličnih sitnica. Pet godina kasnije, Kamprad je putem poštanskih narudžbi trgovao namještajem po Švedskoj. IKEA je akronim sastavljen od slova njegovog imena i prezimena, imena farme (Elmtaryd) na kojoj je odrastao i najbližeg sela (Agunnaryd) u pokrajini Småland
čitanja | Više >>>

29.10.2012. Poljoprivreda
Uz Dan proizvođača duhana: proizvođači očekuju zaštitu i očuvanje proizvodnje duhana Dosadašnje aktivnosti svjetske zdravstvene organizacije o kontroli duhana bile su usmjerene na traženju alternative za proizvodnju duhana, sa mjerama pomoći proizvođačima duhana u tehničkom i financijskom smislu.
čitanja | Više >>>

29.10.2012. Crna kronika
Iz parkiranog kamiona ukradeno 300 litara dizela Nepoznati počinitelji su u vremenu od 26. do 28. listopada, iz parkiranog kamiona s prikolicom đakovačkih registarskih oznaka u vlasništvu tvrtke iz Đakova, ukrali više od 300 litara dizela.
čitanja | Više >>>

29.10.2012. Politika
Tomislav Žagar - kandidat SDP-a za župana Virovitičko-podravske županije Predsjednik Županijskog organizacije SDP-a, načelnik Općine Nova Bukovica i saborski zastupnik Tomislav Žagara kandidat je SDP-a za župana Virovitičko-podravske županije na lokalnim izborima koji bi se trebali održati u svibnju sljedeće godine – jednoglasno je odlučio Županijski odbor te stranke.
čitanja | Više >>>

29.10.2012. Virovitičani u Zagrebu
Pater Robert Perišić u Društvu Virovitičana u Zagrebu: Virovitica ima što pokazati Na prvom godišnjem sastanku Zavičajnog društva Virovitičana u Zagrebu fra Robert Perišić predstavio je građu Franjevačkog muzeja i promovirana je facebook stranica zavičajnog društva, na kojoj su najave gostovanja virovitičkog kazališta te intervju s prof. dr. sc. Vladimirom Kolesarićem i predstavljanja dizajnera Davora Schunka i psihologinje Dragice Barbarić
čitanja | Više >>>

28.10.2012. Gospodarstvo
Kongres pilanara: U preradi drva izgubljeno 9000 radnih mjesta Božo Zrnić iz tvrtke Tvin d.o.o. istaknuo je kako taj proizvođač zapošljava gotovo tisuću radnika i najveći je poslovni subjekt u ovom sektoru. "Naše cijene ne možemo povećavati niti za 1%, a kako bi ih onda mogli dignuti za 15%. Naša pilana ima interni karakter jer samo radi za našu finalu pa ne prodajemo građu na tržište. Mi smo pokušavali napraviti izračune po novim modelima koje su ponudile Hrvatske šume, ali se ne uklapamo te nam se to čini prekomplicirano. Zapravo, mi podržavamo stari sustav raspodjele i stare rabatne modele koji su vrijedili prošle godine", rekao je Zrnić.
čitanja | Više >>>

28.10.2012. Sport
Košarka A2 liga istok: Virovitica 1234 : Vukovar 78:87 Mladi virovitičani su igrali protiv odličnih vukovaraca koji, uz vinkovčane i belišćane slove za favorite prvenstva, vodili na poluvremenu 10 poena razlike te izvrsno odigrali 35 minuta utakmice. Međutim, to nije bilo dovoljno te su iskusni gosti u zadnjih 5 minuta napravili nedostižnu razliku. U svakom slučaju vidljiv je pomak u kvaliteti u odnosu na utakmicu 1. kola u Vinkovcima.
čitanja | Više >>>

28.10.2012. Zabava
Brucošijada Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici U organizaciji Studentskog zbora Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici, sinoć je u Barcode caffeu održana brucošijada na kojoj su nastupili virovitički rock bendovi Vatra i Kretenski osmjeh.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net