jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

7. mjesec 2012. godine


31.07.2012. Sport
„Konjički maraton Bilogorom, Podravinom i obalama rijeke Drave“ Jahači iz tri županije (Bjelovarsko-bilogorska, Virovitičko-podravska i Koprivničko-križevačka) u tri dana konjičkog maratona Bilogorom, Podravinom i obalom rijeke Drave proći će 130 kilometara sa više od 40 sudionika.
čitanja | Više >>>

31.07.2012. Gospodarstvo
Marinko Zadro očistio trezor Vira Marinko Zadro, predsjednik Nadzornog odbora šećerane Viro, kupio je sve trezorske dionice te kompanije. Zadro je na javnoj dražbi, koju je organiziralo investicijsko društvo InterCapital, kupio svih 84.836 dionica kompanije, što je 6,12 posto udjela, objavljeno je na Zagrebačkoj burzi.
čitanja | Više >>>


31.07.2012. Gospodarstvo
OTS: VIRO Tvornica šećera d.d. - Otpuštanje 84.836 vlastitih dionica Temeljem članka 430. Zakona o tržištu kapitala, obavještavamo javnost da je Viro Tvornica šećera d.d. Virovitica dana 27.07.2012. otpustilo ukupno 84.836 vlastitih dionica oznake VIRO-R-A, koje predstavljaju 6,12% ukupno izdanih dionica VIRO Tvornice šećera d.d.
čitanja | Više >>>

31.07.2012. Crna kronika
Sedamdesetpetogodišnjak prevrnuo automobil na krov Sedamdesetpetogodišnji vozač M. T. iz sela Vaške danas je oko 16.30 sati svojim osobnim automobilom završio na krovu u Gupčevoj ulici u Slatini.
čitanja | Više >>>

31.07.2012. Aktualnosti
Nada Čavlović Smiljanec: Realno je da ćemo naplatiti 15 milijardi kuna Gostujući u Dnevniku Nove TV, ravnateljica porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec kazala je kako je realno za očekivati da se od 30 milijardi kuna poreznog duga naplati polovica, odnosno oko 15 milijardi kuna.
čitanja | Više >>>

31.07.2012. Sport
Otvoren obnovljeni Sportski dom i igrališe NK Drava Terezino Polje Utakmicom između seniora i juniora i prigodnim programom obilježen je završetak radova na nogometnom igraslištu NK Drava Terezino polje a presijecanjem vrpce i službeno je otvoren obnovljeni Sportski dom i igralište NK Drava Terezino Polje.
čitanja | Više >>>

31.07.2012. Aktualnosti
Pogledajte listu građana koji ne plaćaju porez Na Listi građana iz Virovitičko-podravske županije najviše duguje Josip Ribić iz Rezovca - 5 milijuna kuna. Mato Munitić iz Slatine nije platio 3,7 milijuna kuna, Jadranka Habijenec iz Virovitice 1,9 milijuna, Gordana Radusin iz Virovitice 1,3, a Željko Vuković iz Gradine i Ivan Čevelak iz Milanovca po milijun kuna.
čitanja | Više >>>


31.07.2012. Gospodarstvo
Antun Antal državi duguje 6,9 milijuna kuna Među prvih deset u Virovitičko-podravskoj županiji još su dva Virovitičanina Zlatko Ptiček i Zdenko Hercigonja.
čitanja | Više >>>

31.07.2012. Politika
Na Linićevoj "listi srama" iz Virovitičko-podravske županije najviše tvrtki iz slatinskog kraja Među dužnicima su i Euromarket, Iličić, Aluferit građenje, Stari podrum, Tehnodrvo, Obitelj Bambo, Adapt projektiranje, Betatim...
čitanja | Više >>>

31.07.2012. Sport
Vožnja zahvale, treći dan - Sinj, Imotski... Nenad Križić predsjednik zajednice udruga HVIDR-a Virovitičko-podravske županije kazao je kako vožnjom žele još jednom ukazati na stradanje Hrvata 1991. godine u Voćinu i Četekovcu, koji su odmah iza Vukovara i Škabrnje. Stoga su i spojili ova tri mjesta stradalnika - Vukovar prošle godine, a Škabrinju i Dubrovnik ove.
čitanja | Više >>>

31.07.2012. Sport
Vožnja zahvale, drugi dan: Škabrnja Drugog dana vožnje zahvale naši biciklisti su krenuli u 05,00 sati ujutro iz vojarne u Slunju gdje su prenoćili preko Udbine do Škabrnje. Velika vrućina i dan nedjelja i gužva su učini svoje jer u odnosu na vanjsku temperaturu još od asfaltne površine temperatura je viša za 5 do 7 stupnjeva te otežava vožnju. Uz kraće odmore i iznimnu pomoć djelatnika policije koji prate etapno naše bicikliste oko 18 sati smo stigli u Škabrinju.
čitanja | Više >>>

31.07.2012. Poljoprivreda
Novi zakon o poljoprivrednom zemljištu uzbunio lokalne političare Ministar Tihomir Jakovina novim zakonom o poljoprivrednom zemljištu ne uvodi najavljenu decentralizaciju sustava nego ponovno jača centralizaciju. Jednostranom odlukom županijama ukida prihod od zakupa zemljišta, a Agenciji za zemljište daje prevelike ovlasti koje neće biti u stanju provoditi. To su glavne primjedbe na novi zakonski okvir o poljoprivrednom zemljištu svih župana koji su se ovih dana digli na noge protiv ministra. O njima je za Poslovni dnevnik progovorio Božo Galić, predsjednik Zajednice županija, ustvrdivši da su zamjerke usvojene jednoglasno od 21 župana. Primjedbe na novi zakon Zajednica županija poslala je i resornom ministru i premijeru Zoranu Milanoviću.
čitanja | Više >>>

31.07.2012. Sport
Vožnja zahvale: Prvi dan Voćin-Kutina-Petrunja-Slunj Biciklisti su krenuli u subotu 28. srpnja 2012. godine u 5 sati paljenjem svijeća na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama u centru Voćina uz ispraćaj predstavnika braniteljskih udruga prethodno je vozače bicikla blagoslovio vel. Mladen Štivin, Voćinski župnik i voditelj svetišta Gospe Voćinske je ima i simbolike vozači će posjetit i svetište Sinjske Gospe.
čitanja | Više >>>

30.07.2012. Kultura
Oliveru Bešiću srebrna medalja na međunarodoj izložba fotografija u Dubrovniku Virovitičanin Oliver Bešić fotografijom „Predstava je završena“ osvojio je srebrnu medalju na međunarodnom „Dubrovnik International Photo Salonu 2012“.
čitanja | Više >>>

30.07.2012. Rokovo
Rokovo 2012. – 1800 sudionika i brojna događanja U prostorijama Gradske uprave održana je tiskovna konferencija na kojoj su gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, pročelnica Ureda gradonačelnika Đurđica Aragović, privremeni pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica, ravnatelj Kazališta Virovitica Miran Hajoš, ravnateljica Gradskog muzeja Virovitica Mihaela Kulej i direktor Turističke zajednice Grada Virovitice Antun Mihoković predstavili program manifestacije ”Rokovo 2012“.
čitanja | Više >>>

30.07.2012. Turizam
Biciklizam – krenite u prirodne ljepote Bilogore Vožnja bicikla je zabava i sjajan način vježbanja za rekreativce, izletnike i ljubitelje prirode . Idealan je za opuštanje nakon dugotrajnog sjedenja za računalima, ima izvrstan utjecaj na kardiovaskularni sustav i povećava tjelesnu spremnost.
čitanja | Više >>>

29.07.2012. Gospodarstvo
Tržište maloprodaje lani raslo 5,3 posto, veleprodaje 2 posto Tržište maloprodaje mješovitom robom, pretežno hranom, pićima i higijenskim proizvodima za domaćinstvo u Hrvatskoj u 2011. ukupno je raslo 5,3 posto u odnosu na godinu prije, a Konzum je i dalje najznačajniji trgovac u Hrvatskoj s tržišnim udjelom nešto ispod 30 posto, no nastavljen je trend smanjivanja njegove dominacije.
čitanja | Više >>>

29.07.2012. Gospodarstvo
GfK: Hrvatski potrošači ne nadaju se boljem životu Rezultati istraživanja koje je agencija GfK provela tijekom lipnja ove godine pokazali su kako se kućanstva u Hrvatskoj i dalje ne nadaju boljem životu.
čitanja | Više >>>

29.07.2012. Putujem i pišem
Rumunjska: Braşov – kulturni biser Transilvanije Napustili smo Târgu Mureş sa željom da se i vratimo. Mini – bus nas je usmjerio put Braşova, popularnog zimskog odmorišta Transilvanije. Vožnja, napola obavljena u snu, bila je podnošljiva. S prtljagom na ramenima uputili smo se put hostela. Ljubazni prodavač vina u lokalnoj vinariji pokazao se kao savršen putokaz, doznali smo gdje je adresa hostela, ali i gdje se može dobro pojesti.Ušli smo u restoran ''Ceasu'rau'' i u tren se osjetio duh Rumunjske.
čitanja | Više >>>

29.07.2012. Virovitička povjestica
Komunisti u Virovitici – od radničkih pobuna do vojne sile (3. dio) Nekoliko dana nakon sporazuma Cvetković-Maček kojime je stvorena Banovina Hrvatska, autonomna jedinica Hrvata u Kraljevini Jugoslaviji, započela je operacija Fall Weiss – invazija njemačkih nacističkih vojnih snaga na Poljsku. Tim je događajem započeo Drugi svjetski rat, do sada najveći u povijesti. Strah se, naravno, osjećao i na našim prostorima. Maček, koji je bio vođa hrvatskoga naroda (osobito seljaka) vodio je „politiku čekanja“. „Tako mi je Radić savjetovao: Malima je mjesto pod stolom dok se veliki tuku.“, pisao je u svojim Memoarima. Međutim, 6. travnja 1941. započela je jedanaestodnevna invazija na Kraljevinu Jugoslaviju. Kraljeva vojska za rat još nije bila potpuno spremna, a komunisti su samo čekali gdje će netko potaknuti iskru za rat.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net