jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

3. mjesec 2012. godine


31.03.2012. Ekologija
Virovitica sat vremena provela  u mraku u akciji „Sat za planet Zemlju“ Upravo je završila akcija koja se od Times Squarea do Dubrovačkih zidina, od Bruneja u jugoistočnoj Aziji do Hrvatske, od najvišeg nebodera na zemljinom planetu do ulica našeg grada, gaseći svijetla, od 20.30 do 21.30 sati obilježila najveća ekološka svjetska volonterska akcija – "Sat za planet Zemlj
čitanja | Više >>>

31.03.2012. Putujem i pišem
Švicarska: Cern - u potrazi za ''Božjom'' česticom Šetali smo podosta velikim prostorom izložbenog centra koji je postavljen u zgradu loptastog oblika i čudili se, svatko na svoj način, stvarima koje nisu svakog dana na meniju običnog smrtnika. Osjećao sam se kao znatiželjno dijete dok sam dodirivao ekrane na dodir koji su zatim mijenjali slike i prikazivali dijelove hadronskog sudarača ili me vodile u sam sudar atoma i njegovo cijepanje. S vremena na vrijeme svjetla u prostoriji izložbe ''Universe of Particles'' su se ugasila, a prostorija je odjednom bila ispunjena galaksijama u kojima smo u trenu postajali putnici. Cijela prostorija izgledala je poput vremenske kapsule i definitivno u toj prostoriji nismo bili u 21. st.
čitanja | Više >>>


31.03.2012. Komentar
Drugih sto dana otkrit će pravo lice Kukuriku koalicije Slučajno ili ne, sto dana vlasti Kukuriku koalicije obilježeno je posjetom prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića Ruskoj Federaciji. Prvi potpredsjednik vratio se s iskazanim ruskim interesom za, opet ta čarobna riječ, investiranje u Petrokemiju Kutinu, elektranu Plomin 3, HPB i još svašta.
čitanja | Više >>>

31.03.2012. Komentar
Milanovićeva neistina Apsurd Milanovićeva odgovora o tome govore li hrvatski promatrači u Europskom parlamentu engleski kazuje da je SDP spreman sramotiti i sebe i zemlju, samo da ne mora priznati pogrešku ili, još gore, poslati u Bruxelles nekoga drugog
čitanja | Više >>>

31.03.2012. Kota Lj. R. Weissa
Ljubo R. Weiss: Kako četvorka na čelu sa Zdravkom Mamićem brani hrvatski nogomet? I tako, gledam u srijedu, 28. ožujka 2012. Zdravka Mamića, očekujući TV prijenos utakmice Barcelone i Intera: „Nitko me nije napao, ali sam vrlo opasan u samoobrani!“, izjavio je ovaj lisac u emisiji HRT-a „In medias res“ i – nasmijao me! Postoje naime, gluposti koje su ili za plakati, ili za nasmijati se – savjetujem svima – nasmijati se!
čitanja | Više >>>

31.03.2012. Grad
U Viroviticu stižu partijaneri iz cijele regije - od Osijeka pa sve do Zagreba Ono na čemu Virovitici drugi slavonski gradovi mogu zavidjeti izuzetno je bogat noćni život. Ako se vikendom u noćnim satima prošećete središtem grada, vidjet ćete bezbroj automobila registracijskih pločica iz cijele Slavonije, od Osijeka i Našica pa sve do Slavonskog Broda.
čitanja | Više >>>

31.03.2012. Humanitarna akcija
Humanitarna akcija Cvijet za dan duže + Fotogalerija by Rudi Vanđija: U Virovitici, Slatini i Suhopolju danas je održana tradicionalna humanitarna akcija Lige za borbu protiv raka Cvijet za dan duže. Cilj akcije je prikupiti sredstva, koja će biti utrošena za nabavu aparature bitne za otkrivanje i liječenje zloćudnih bolesti. Organizatori očekuju da će i ove godine biti prikupljeno dvadesetak tisuća kuna kao i lani. Novac će, prema riječima dr Ane Bajer Feketić biti utrošen za kupnju digestora, uređaja neophodnog pri pripremi citostatske terapije.
čitanja | Više >>>


31.03.2012. Aktualnosti
I čistokrvni psi su žrtve napuštanja Hrvatskoj, kao i u svijetu, postoji mnogo legalnih i ilegalnih uzgajivača određenih pasmina pasa, koji profitiraju na masovnom uzgoju tzv. čistokrvnih pasa. Uzgajaju se psi s prenaglašenim fizičkim osobinama, kako bi zadovoljili suce na izložbama. Veterinari upozoravaju kako te osobine mogu uzrokovati ozbiljnu nelagodu i stres.
čitanja | Više >>>

31.03.2012. Prosvjeta
Hopslalice i spuštalice rezveselile učenike Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju U Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica, održana priredba povodom Uskrsa gdje su se učenici iskazali prigodnim programom: recitacijama i pjesmama za svoje roditelje, učitelje i goste.
čitanja | Više >>>

31.03.2012. Obrtništvo
Frizeri u Opatiji na frizerskom festivalu „Hairstyle news“ Pedesetak frizera provelo je nedjelju u ugodnom druženju, ali i vrlo korisno razgledajući novitete u svojoj struci te je već na povratku dogovoreno da će iduće godine trebati osigurati i veći autobus, kako bi se omogućilo i učenicima da posjete jednu od najvećih frizerskih manifestacija u zemlji.
čitanja | Više >>>

31.03.2012. Komentar
Gospodari Znanja – tajni programeri svjetske krize Glavno obilježje međuljudskih odnosa koje prevladava u današnjem svijetu jeste natjecanje. Razlog tome leži u sveprožimajućem egoizmu Homo sapiensa – svojevrsnom obliku duhovne retardiranosti – uslijed čije prisutnosti moderni čovjek nije u stanju urediti društvene odnose na bazi suradnje i pomaganja u Vrsti, nego teži osigurati natjecateljsku prevlast u zajednici koja će mu osigurati životni prosperitet. U takvoj vrsti borbe njegovo najvažnije strateško oružje jeste INFORMACIJA. Znanje je oduvijek bilo MOĆ, stoga je potpuno razumljivo da se ono čuva kao tajna, iznad koje danonoćno bdiju organizirani centri moći koji kontroliraju protok i “zdravstvenu ispravnost” novih vijesti.
čitanja | Više >>>

30.03.2012. Prosvjeta
U Šibenik putuje dvadesetak učenika s mentorima U Šibeniku se od 15. do 19. travnja održava državni LiDraNo, a nakon prosudbe državnih povjerenstava znaju se i svi "putnici" iz Virovitičko-podravske županije. Domaćini ovogodišnje županijske manifestacije bili su OŠ Ivane Brlić Mažuranić Virovitica i Gimnazija Petra Preradovića.
čitanja | Više >>>

30.03.2012. Gospodarstvo
Nada Čavlović Smiljanec: Porezna otkrila 2000 sumnjivaca koji imaju veću imovinu od prihoda! Na razgovore već pozivaju porezne obveznike kod kojih se pokazao nesrazmjer između imovine i prijavljenog prihoda. Do sada je pokrenuto više od 2 tisuće predmeta i to u samo dva mjeseca.
čitanja | Više >>>

30.03.2012. Humanitarna akcija
Za Humanitarnu udrugu“ Podravsko sunce“ – Mali uskrsnji sajam Općina Pitomača i Turistička zajednica općine Pitomača organiziraju u subotu 31.ožujka i 1.travnja na Cvjetnu nedjelju u vremenu od 8,00 do 14,00 sati kod Turističkog ureda na Trgu kralja Tomislava u Pitomači "Mali uskrsni sajam".
čitanja | Više >>>

30.03.2012. Županija
Izdana lokacijska dozvola za građenje Učeničko-studentskog doma u Virovitici Investitoru, Virovitičko-podravskoj županiji, Upravni odjel za prostorno uređenje i gradnju Grada Virovitice, izdao je lokacijsku dozvolu za građenje novog Učeničko-studentskog doma u Virovitici. Novi Učeničko-studentski dom, gradit će se u Ulici Matije Gupca 78 u Virovitici.
čitanja | Više >>>

30.03.2012. Aktualnosti
U Mađu na kupanje, po rizling i langošice te prijateljicama noći Iako naše Daruvarske toplice i nisu tako daleko, Virovitičanima su puno bliži bazeni u mađarskom Barcsu, gdje sve više Virovitičana provodi vikend, jer ta nekadašnja velika shopping destinacija, udaljena samo dvadesetak kilometara, pruža baš ono što mi oduvijek volimo - kvalitetu za dobru cijenu. Bazeni rade cijele godine, a oni dubljeg džepa odlučuju se i za masažu i druge užitkeza dušu i tijelo, i sve po konkurentnim cijenama.
čitanja | Više >>>

30.03.2012. Sport
Ribići bistro! Sinoć na Limanu upecan somić dužine jednog metra Virovitičan Antonio Katalenić sinoć je na Limanu upecao soma dužine oko jednog metra teškog 5.5 kilograma. Iako to nije kapitalac o kakvima smo pisali na našem portalu valja čestitati ovom mladom ribiću ali i napomenuti da će somovi biti u lovostaju od 16.04.- 15.06. a inače svi primjerci manji od 60 cm moraju se odmah vratit u vodu.
čitanja | Više >>>

30.03.2012. Crna kronika
Na Papuku gorjelo nekoliko hektara bukove šume - požar ugašen nakon petosatne borbe  Pored mjesta Slatinski Drenovac, točnije na šumskom predjelu Male Radetine, jučer nakon 13 sati buknuo je požar te je opožareno nekoliko hektara bukove šume u zaštićenom dijelu parka prirode Papuk.
čitanja | Više >>>

30.03.2012. Vjerski život
Svećenik od mještana za prvu pričest tražio 2250 kuna Mještani iz župe Sv. Petra Apostola kod Pitomače optužili su lokalnog svećenika da je primanje sakramenta svete pričesti uvjetovao davanjem novca za crkvu, javlja Dnevnik.hr koji donosi ispovijest Marije Mihoković, bake osmogodišnjeg Marina koji je prošli tjedan s vjeronauka donio papirić na kojem piše da do Uskrsa trebaju uplatiti 2250 kuna, ukoliko žele da Marino tek na godinu dobije prvu pričest.
čitanja | Više >>>

30.03.2012. Slatina
Vijećnici SDP-a traže reviziju sumnjivog gradskog poslovanja Vijećnici oporbenog SDP-a u Gradskom vijeću Slatine danas su napustili radnu sjednicu Gradskog vijeća prosvjedujući zbog ponašanja gradonačelnika Ivana Roštaša i vladajuće koalicijske vlasti koji su, tvrde SDP-ovci, svojom bahatom i neodgovornom politikom, Grad Slatinu doveli pred bankrot. Prozvali su gradsku izvršnu vlast za prikrivanje stvarnog stanja proračuna, da vijećnicima izbjegava predstaviti realizaciju Proračuna za 2011. godinu i punjenje proračuna u 2012. godini.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net