jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
svečano obilježena obljetnica osnutka Zajednice udruga HVIDRA
Anđa Oljačić i dalje na čelu Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja
Utrka “Virovitica 1,2,3,4…doživjeti stotu“ u nedjelju, 15. travnja
Vesna Šerepac i Josip Ivoš u Vijeću za strukovna obrazovanja
Grad Virovitica pokrenuo izradu “Programa zaštite divljači”
Predsjednica Grabar-Kitarović čestitala Uskrs provoslavnim vjernicima
Istraživanje prehrambenh navika: Konzumiramo premalo ribe, a previše ugljikohidrata
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

2. mjesec 2012. godine


29.02.2012. Županija
Steiner ostaje na čelu planinara U mjesnom domu Donja Pištana, Hrvatsko planinarsko društvo Orahovica održalo je svoju godišnju izvještajnu i izbornu skupštinu. “Naše društvo ove godine slavi 50 godina postojanja i stoga smo odlučili organizirati veliku proslavu, koja će biti najvjerojatnije u sklopu Dana grada Orahovice. Aktivno sudjelujemo u svim gradskim manifestacijama, a prošle smo godine bili i suorganizator prve trekking utrke u Orahovici.
čitanja | Više >>>

29.02.2012. Aktualnosti
Blagoslov zgrade gradske uprave U sklopu redovitog blagoslova kuća, župnik orahovački, vlč. Željko Strnak, blagoslovio je i zgradu gradske uprave Orahovica poželjevši gradonačelniku Josipu Nemecu i zamjeniku gradonačelnika Darku Žužaku puno poslovnog uspjeha te zdravlja, sreće i Božjeg blagoslova u 2012. godini. Gradonačelnik Nemec izrazio je veliko zadovoljstvo suradnjom sa župom Orahovica te poželio da bude uspješna kao i do sada.
čitanja | Više >>>


29.02.2012. Slatina
Savjet mladih Na konstituirajućoj sjednici Gradskog savjeta mladih Slatine profesorica hrvatskoga jezika u Srednjoj školi Marka Marulića Slatina, Sanja Mrzljak (na snimci), izabrana je za predsjednicu toga tijela, a njezina zamjenica je Ivana Gerenčir. Propisano je da Savjet svojim djelovanjem, prijedlozima i mišljenjima ima utjecaj na pripremu, donošenje i provedbu odluka Gradskog vijeća Slatine koje su važne za mlade.
čitanja | Više >>>

29.02.2012. Crna kronika
Vozačica zaspala i automobilom udarila u kamion Na državnoj cesti D2 u Novoj Bukovici nedaleko od Slatine danas oko 14 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj, stjecajem sretnih okolnosti, nije bilo teže ozlijeđenih. Krećući se svojim osobnim automobilom slatinskih oznaka, vozačica M. K. (35) iz Slatine na ravnom dijelu ceste skrenula je na suprotni kolnički trak i prednjim dijelom automobila zabila se u prednji dio teretnog vozila.
čitanja | Više >>>

29.02.2012. Gospodarstvo
Tko pije ne vozi Edukativni projekt Tko pije, taj ne vozi udruge Hrvatske autoškole i Karlovačke pivovare te pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, započet će već ovaj ožujak i provodit će se u 107 autoškola diljem Hrvatske. Pokretači projekta planiraju kroz prvu šestomjesečnu fazu projektom obuhvatiti oko 7000 polaznika autoškola koji će uz obaveznu teoretsku nastavu o opasnostima u prometu učiti i kroz praktičnu nastavu u kojoj će koristiti posebne naočale koje simuliraju vid alkoholizirane osobe.
čitanja | Više >>>

29.02.2012. Aktualnosti
Svečano je obilježena dvadeseta obljetnica osnutka  HVIDR-e Republike Hrvatske predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić zahvalio se je svim članovima HVIDR-e, kojih ima 35.000, na svemu što su do sada učinili za svoju domovinu te izrazio i žaljenje što postoje oni koji smatraju da je privilegij bio poginuti za domovinu ili ostati bez dijelova svoga tijela. Upoznao je prisutne i s činjenicom da je knjiga „Zločin za koji još nitko nije odgovarao“ u izdanju HVIDR-e Virovitičko-podravske županije uručena glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću te svim mjerodavnima kako bi se što prije priveli pravdi svi oni koji su počinili zločine na području Virovitičko-podravske županije
čitanja | Više >>>

29.02.2012. Zdravlje
Knjige Siniše Brlasa  podijeljene školama u Hrvatskoj Nakon što je knjige profesora Siniše Brlasa “Važno je ne započeti” i “Terminološki opisni rječnik ovisnosti” kao kvalitetnu stručnu literaturu za provedbu školskih programa prevencije ovisnosti prepoznalo i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa te je otkupilo posebna izdanja ovih knjiga za sve škole u Republici Hrvatskoj, knjige su posredovanjem Agencije za odgoj i obrazovanje 28. veljače 2012. godine i podijeljene osnovnim školama na stručnom skupu ravnatelja osnovnih škola koji je održan u Vodicama.
čitanja | Više >>>


29.02.2012. Politika
Linić: Nema razloga za smjenu ravnateljice Porezne uprave Propust što je dugove prema kreditnim institucijama izvršila sa zakašnjenjem smatram propustom, ali ne i razlogom za razrješenje Nade Čavlović - Smiljanec, navodi ministar financija Slavko Linić
čitanja | Više >>>

28.02.2012. Zanimljivosti
Jato umornih labudova u polju pšenice Nesvakidašnja slika privukla je pozornost prolaznika na državnoj cesti D2 kod Jugova Polja. U polje pšenice, na kojemu još ima snijega i vodenih mlaka, danas prijepodne sletjelo je jato od devet labudova. Po svemu sudeći, umorne labudove u Slavoniju su otjerale hladnoće na sjeveru Europe, a na polju pšenice labudovi su pronašli mir, vodu i okrepu nakon napornog leta.
čitanja | Više >>>

28.02.2012. Malo soli
Kao pomirbeni seks Tadić se ispričao za Ovčaru, Josipović za Paulin Dvor. Kao kad u šahu žrtvujete lovca, ali ne i kraljicu. Igra traje i ima nade. Prije neki dan Angela Merkel se ispričala rodbini desetak žrtava neo-nacističkog terora koji su počinili njeni sugrađani. Barack Obama se javno ispričao što su njegovi vojnici spaljivali Kur'an u Afganistanu. Neki "sveci posljednjih dana", mormoni, krstili su poznatu žrtvu Holokausta, Anu Frank, posthumno, a onda su se njihovi svećenici ispričali za kršenje dogme o krštenju - kaznit će počinitelje disciplnskim mjerama! Sportska zvijezda u usponu, golf igrač Keegan Bradley, ispričao se za psovanje u javnosti. Da bar Goran Ivanišević padne u nekakvu krizu, čuli bismo i njegove isprike što je psovkama nakon Wimbledona bio "uzor" našoj djeci.
čitanja | Više >>>

28.02.2012. Poljoprivreda
Nakon petosatne blokade seljaci u Suhopolju odvezli traktore s ceste Od 14 sati sve su prometnice na području Virovitičko-podravske županije prohodne, a seljački prosvjednici ostali su još samo pored prometnica D2 u Suhopolju i D5 u Terezinu Polju gdje ne ometaju odvijanje prometa ovim državnim cestama.
čitanja | Više >>>

28.02.2012. Poljoprivreda
Croatiastočar: Visoka otkupna cijeana mlijeka uništava mljekarski sektor Loša cjenovna konkurentnost hrvatskog proizvoda direktna je posljedica visoke otkupne cijene mlijeka u Hrvatskoj koja je dovela do pada domaćeg tržišta mlijeka, smanjenja izvoza te istovremenog jačanja uvoza jeftinijeg konzumnog mlijeka, mliječnih proizvoda i sireva.
čitanja | Više >>>

28.02.2012. Poljoprivreda
Šimić: Pipić djeluje po staroj narodnoj "Držite lopova" Prosvjedi u Suhopolju, koji se održavaju u znak potpore mljekarima ali i radi drugih nagomilanih problema u poljoprivredi naišli su na neočekivanu osudu upravo od - poljoprivrednika. Naime poljoprivrednici pod vodstvom Zvonka Pipića koji su sinoć prekinuli prosvjed, obrušili su se na portalu Net.hr na prosvjednike u Suhopolju.
čitanja | Više >>>

28.02.2012. Poljoprivreda
Podravska magistrala prolazna, na D5 prema Mađarskoj traktori Nakon što su u 9 sati s tridesetak poljoprivrednih traktora seljaci, poglavito članovi Udruge poljoprivrednih proizvođača Općine Suhopolje, blokirali oba prometna traka Podravske magistrale (državna cesta D2) u središtu svog mjesta, oko 12 sati traktori su se povukli s ceste, ali na susjednom parkiralištu čekaju razvoj događaja.
čitanja | Više >>>

28.02.2012. Glazba
Irena Celio Cega dobila nagradu Fender Music Awards 2012 Sinoć se u Old Bridge Pubu u Osijeku održala dodjela nagrade Fender Music Awards 2012, koju su organizirali Mega Muzika, Hrvatska glazbena unija i Gradski radio Osijek.
čitanja | Više >>>

28.02.2012. Zdravstvo
Smanjen mjesečni limit Općoj bolnici Virovitica Prema riječima ravnateljice Opće bolnice Virovitica dr. Ane Bajer Feketić, bez navedenih sredstava neće biti moguće normalno funkcioniranje OB Virovitica i liječenje mnogobrojnih pacijenata kako s područja Virovitičko-podravske tako i susjednih županija. Ravnateljica dr. Ana Bajer Feketić najavila je žalbu na navedenu Odluku Upravnom vijeću Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje kao i Ministarstvu zdravlja RH.
čitanja | Više >>>

28.02.2012. Kota Lj. R. Weissa
Ljubo R. Weiss: Kada Rade budan sniva - večer sa Šerbedžijom Rade i ja izljubili smo se kao stari poznanici – pokazao je svoju slavonsko - ličku narav , iskazao je pristupačnost koja krasi samo vrhunske umjetnike i druželjubive ljude. „Čast mi je pozdraviti umjetnika koji na premijeri filma U zemlji krvi i meda izvodi, držeći je ispod ruke, režiserku Angelinu Jolie pred filmsko platno, pred publiku!“ „Ne nisam ja držao Angelinu ispod ruke, ona je držala mene..!“ mangupski je odgovorio
čitanja | Više >>>

27.02.2012. Politika
Udruženje seljaka Virovitičko-podravske županije prekida prosvjed Udruženje seljaka Virovitičko-podravske županije je od 24.02. 2012. u prosvjedu sa traktorima na punktu Jugovo Polje u znak solidarne podrške mljekarima, jer smo mišljenja da je trenutno ponuđena cijena za otkup mlijeka niska te bi odvela u propast dobar dio mljekara.
čitanja | Više >>>

27.02.2012. Skladna zemlja polutame
Čari mladosti Surovi sjevernjak mahnito i grubo je šibao poniženog i razočaranog Andriju svojom kočećom hladnoćom, no jadnik se potpuno prepustio njegovoj okrutnosti pomirivši se sa svojim porazom i shvativši da ljubav koju osjeća nikada neće biti ostvarena. Prema gotovo nadnaravnom i nadljudski savršenom muškom biću koje je davno sebi prigrabilo ono što je tek sada postalo njegova želja, osjećao je gorku zavist i bijesnu, razdiruću mržnju, smatrajući ga zlikovcem koji mu je podlo i namjerno otuđio nešto neprocjenjivo i koji mora platiti zbog sve boli koju mu je nanio. Ponesen nerazumnom ljubomorom i očajem nesretne zaljubljenosti nije shvaćao da je on sam kanio unijeti kaos u njihove skladne živote i stasitom mladiću preoteti blago za koje se odavno počeo boriti, pažljivo i brižno ga čuvajući i time ga zasluživši.
čitanja | Više >>>

27.02.2012. Komentar
Što je program bez brkova? Brkovi, pogotovo, jel, oni na muškarcima, oduvijek su izazivali posebnu pozornost. Od pamtivijeka su bili cijenjeni muškarčev ukras. No ako ih netko dugo nije nosio, pa iznenada počeo puštati, okolina se znala pitati što će mu sad oni kad ih dosad nije nosio. Što mu sad trebaju, kada dosad nije za njih mario? I odmah posumnjamo, ako je oženjen, da je počeo šarati naokolo. Ili sprema kakve druge psine, marifetluke i kerefeke. Same podlosti. Možda bi htio sakriti nekakvu izraslinu na licu. Nekakve nakaradne promjene? Bolesti? Ne dao Bog, zarazu kakvu? Da nije raka dobio? Ajoj: a možda smišlja neki novi program.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net