jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Vlada RH: Sav potreban novac za liječenje djece bit će osiguran iz proračuna
HND traži kažnjavanje osobe koja je vrijeđala i napala novinara Index.hr
Dan antifašističke borbe - sjećanje na osnutak Sisačkog partizanskog odreda
Predsjednika Sabora Jandroković čestitao Dana antifašističke borbe
Plenković čestitao Dan antifašističke borbe
Izaslanstvo Grada Virovitice položilo vijenac na Partizanskom groblju.
Udruga antifašista obilježila Dan antifašističke borbe.
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

12. mjesec 2011. godine


30.12.2011. Slatina
Bez novih radnih mjesta i Gaja Slatina postaje ''mrtav'' grad Uništavanje slatinskog drvoprerađivačkog diva, nekadašnjeg industrijskog kombinata Gaj, koji je prije Domovinskog rata zapošljavao više od 3000 radnika, a danas je ostao i bez posljednjeg od preostalih pedesetak radnika, klasičan je hrvatski primjer sprege politike, države i tajkuna te izostanka političke i kaznene odgovornosti.
čitanja | Više >>>

30.12.2011. Komentar
Novi Zavjet – božićno izdanje 2011.    “Učitelju, vidjesmo dvojicu agnostika na ponoćki. Mi smo im branili jer ne idu s nama.” Reče Isus: “Ne branite. Tko nije protiv vas, za vas je.”
čitanja | Više >>>


30.12.2011. Komentar
Ministri, pješačite Neka voze bicikle, neka putuju tramvajima. I neka se, ti mladi urbani političari, sjete pjesnika svoje mladosti: »Ako želiš da saznaš, pristani na sve/ ako želiš da mijenjaš ljude, ne odmeći se«.
čitanja | Više >>>

30.12.2011. Komentar
'Osoba' godine drugi je put zaredom izgubljeno vrijeme U izboru za pobjednika 2011. bila je i prilagodba trajnoj krizi. Dio poslovne zajednice koji tržište nije mazilo ne dopušta si depresivnost.
čitanja | Više >>>

30.12.2011. Malo soli
Konačni obračun Kada je bivša premijerka naše šupačke države nakon poraza na izborima "kroz zube" izjavila: "Bit ćemo žestoka opozicija!" i kada je pobrala urlikanje grla iz svojeg političkog kulta, već sam dobro znao da ovdje nemamo vrijednost
čitanja | Više >>>

30.12.2011. Grad
Na doček Nove godine u Daruvar, uz kupanje i vatromet Ako još uvijek niste odlučili gdje ćete čekati Novu godinu mi vam predlažemo Daruvar. Možete izabrati novootvoreni Disco bar AB u Hrvatskom domu ili Termalni vodeni park uz Daruvarske tamburaše i kupanje u bazenima.
čitanja | Više >>>

29.12.2011. Novo na webu
Posjetite zabavni portal Gost.hr Iako je na web prostoru Hrvatske prisutan tek nekoliko mjeseci, točnije od rujna 2011. godine, posjećenost portala Gost.hr je u stalnom porastu. Napravljen je s ciljem da zainteresira što veći broj čitatelja različitih profila, ne ograničavajući se prostorom niti temom.
čitanja | Više >>>


29.12.2011. Gospodarstvo
Razvojnom strategijom lakše do novca EU-a Strategija razvoja grada Slatine i susjednih općina Čađavica, Nova Bukovica, Sopje, Mikleuš i Voćin, izrađena je kroz IPA projekt prekogranične suradnje izrade strategije za leader područje, koje obuhvaća slatinski kraj u Hrvatskoj, te gradove Szigetvar i Szentlörinc u Mađarskoj.
čitanja | Više >>>

29.12.2011. Gospodarstvo
Keramika Modus danas uplatila 46 milijuna kuna za tvornice Vjerovnici i bivši radnici KIO Keramike, okupljeni u istoimenu građansku udrugu, i dalje mirno prosvjeduju ispod šatora u središtu Orahovice koji su podigli prije 60 dana. Zbog sumnji da Keramika Modus neće iskoristiti rok i do danas uplatiti izlicitirani iznos za kupnju tvornica KIO Keramike u stečaju, radnici su najavili da će danas blokirati ulaz u KIO Keramiku kako bi zaštitili svoje pravo naplate dijela novca iz stečajne mase.
čitanja | Više >>>

28.12.2011. Reportaža
Kako je Šerif uz pomoć Maksa i Kike pobijedio tešku depresiju Za mene ne mora biti, ja ću preživjeti dan i s koricom starog kruha, ali oni ne smije biti gladni jer su Kika, Maks i Chonook jedina obitelj koju imam – kaže nam Josip Sunđi, Virovitičanima poznatiji kao Šerif naglašavajući kako oni ne smiju osjetiti neimaštinu. Od socijalne pomoći i nadnice koju u sezoni zaradi u duhanu prvo odvoji za suhu pseću hranu i zdravstvenu njegu svojih ljubimaca, a njemu što ostane.
čitanja | Više >>>

28.12.2011. Politika
I službeno: Nada Čavlović pomoćnica ministra financija i ravnateljica Porezne uprave Umjesto dosadašnjeg ravnatelja Josipa Lozančića, Poreznu upravu vodit će Nada Čavlović Smiljanec. Protekle tri godine ta je 52-godišnja pravnica bila saborska zastupnica SDP-a, no prije toga je čak 24 godine bila zaposlenica Ministarstva financija, odnosno Porezne uprave, u Područnom uredu u Virovitici. U Saboru je pak bila članica Odbora za zakonodavstvo, za pravosuđe te Odbora za financije i državni proračun.
čitanja | Više >>>

28.12.2011. Glazba
Tradicionalni Božićni koncert u Župnoj crkvi sv. Roka u Virovitici Na blagdan sv. Stjepana i ove godine održan je Božićni koncert virovitičkih glazbenih amatera. U prepunoj župnoj crkvi sv. Roka nastupili su Zbor Svete Cecilije – Župa Sv. Roka pod ravnanjem Katarine Jengić, Mješoviti zbor župe Bl. Alojzija Stepinca i oktet ”Stepinac” pod ravnanjem Romana Tripala, Mješoviti zbor Župe sv. Leopolda Mandića i Ženski komorni zbor sv. Leopolda Mandića, Mješoviti zbor ”Češka beseda Virovitica” pod ravnanjem Rudolfa Halupe Hrvatsko pjevačko društvo ”Rodoljub” pod ravnanjem Mirne Mihalković i Gradska glazba pod ravnanjem Silvija Paloša.
čitanja | Više >>>

28.12.2011. Grad
Dodijeljene stipendije Grada Virovitice za akademsku godinu 2011./2012. Danas je u prostorijama Gradske uprave gradonačelnik Ivica Kirin održao potpisivanje ugovora za dodjelu stipendija Grada Virovitice za akademsku godinu 2011./2012.
čitanja | Više >>>

28.12.2011. Crna kronika
Teško ozlijeđene tri osobe u sudaru dvaju vozila kod Virovitice U prometnoj nesreći koja se dogodila kod Virovitice u srijedu oko 15.40 sati na državnoj cesti D2 u mjestu Špišić Bukovica teško su ozlijeđene tri osobe. Nesreća se dogodila kada su se u blagom zavoju direktno sudarila dva osobna automobila.
čitanja | Više >>>

28.12.2011. Gospodarstvo
Otvoren stečaj u slatinskom Gaj FM-u Na danas održanom ročištu na bjelovarskom Trgovačkom sudu stečajna sutkinja Marija Petrina Kubica udovoljila je zahtjevu radnika koji su predložili pokretanje stečajnog postupka u tvrtki Gaj FM Slatina zbog neplaćenih više od 10 milijuna kuna obveza prema radnicima.
čitanja | Više >>>

28.12.2011. Slatina
Osnovci iz Nove Bukovice pomogli Našoj nadi Blagdansko božićno vrijeme na slatinskom području obilježeno je brojnim programima i dobrotvornim akcijama. U Zavičajnom muzeju prikazani su običaji Badnjaka pa je radi toga postavljen stol s jelima po receptima naših baka i s predmetima koji su odražavali nekadašnji način života i blagovanja, a božićne pjesme pjevale su Sladojevačke bake.
čitanja | Više >>>

28.12.2011. Crna kronika
Čeralijsku školu zapalili bolesni maloljetnik i dijete ČERALIJE - Za nepuna tri dana djelatnici kriminalističke policije PU Virovitičko-podravske otkrili su počinitelje koji su na Božić prouzročili požar na područnoj školi u selu Čeralije. Vatra je progutala 2 razredne učionice, a ostale učionice i prostorije montažne škole, koju su 1995. godine doseljenim Hrvatima s Kosova darovala japanska vlada, su teško oštećene, pa je vrlo izvjesno da će u Čeralijama, za 80 učenika, trebati izgraditi novu školu.
čitanja | Više >>>

27.12.2011. Izbori 2011
Pobjednici među nama: dr.sc. Mirando Mrsić Poznati hematolog, humanist i stručnjak, osnivač i medicinski direktor Zaklade Ana Rukavina, dr.sc Mirando Mrsić novi je ministar rada i mirovinskog sustava. Rođen je 1959. u Splitu, a odrastao je u Podgori i Makarskoj. Nakon gimnazije studirao je Zagrebu, medicinu je diplomirao sredinom osamdesetih.
čitanja | Više >>>

27.12.2011. Obavijesti
Želite li nadzirati referendum o ulasku u EU? Javite se! Nije bitno jeste li ZA ili PROTIV ulaska u EU, nije bitno jeste li u bilo kojoj stranci ili ne, bitno je da imate volju pomoći osigurati ispravno provođenje referenduma!
čitanja | Više >>>

27.12.2011. Županija
Mađarska više ne vadi šljunak iz korita Drave, više nema izgovora za kopanjem u Hrvatskoj U Podravini postoji veliki broj legalnih šljunčara smještenih van korita rijeke koje sasvim normalno funkcioniraju i opskrbljuju tržište šljunkom. Sve su one na legalan način dobile koncesiju i nesmetano i po zakonu iskorištavaju šljunak, te doprinose ukupnom razvoju regionalnog gospodarstva.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net