jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

6. mjesec 2011. godine


30.06.2011. Aktualnosti
Potvrđena malverzacija: U Virovitičko-podravskoj županiji više birača nego stanovnika Virovitičko-podravska županija jedna je od osam hrvatskih županija u kojoj ima više birača nego stanovnika čime je potvrđena malverzacija s brojem glasača. Uz nas su tu još Vukovarska, Požeška, Sisačka, Karlovačka, Lička, Zadarska i Šibenska. U Virovitičko-podravskoj županiji je popisano 84.586 stanovnika, a na biračkom popisu iz siječnja 2010. godine, iz drugog kruga predsjedničkih izbora, je 85.108 birača što znači da je višak 552.
čitanja | Više >>>

30.06.2011. Aktualnosti
Virovitica manja za 1291 stanovnika Virovitičko-podravske županije ima 84.586 stanovnika što je u odnosu na popis iz 2001. godine manje za 9,4 posto kada nas je bilo 93.389. Naša županija je treća po odljevu stanovništva – veći postotak pada imaju Vukovarsko-srijemska županija (12 posto), Brodsko-posavska (10,3 posto) i Bjelovarsko-bilogorska županija (10 posto).
čitanja | Više >>>


30.06.2011. Slatina
Olujno nevrijeme zahvatilo Virovitičko-podravsku županiju Olujno nevrijeme jučer je oko 18 sati zahvatilo sjeverni i istočni dio Virovitičko-podravske županije. Tijekom petnaestak minuta vjetar je lomio grane na stablima, čupao drveće na području sela Sopje i Kapinci i nanio štetu u voćnjacima i na poljoprivrednim usjevima.
čitanja | Više >>>

30.06.2011. Crna kronika
Berač gljiva pronašao mrtvu nestalu staricu? U šumskom predjelu obraslom raslinjem nedaleko od sela Čačinaca jučer oko 11 sati berač gljiva pronašao je mrtvo tijelo osobe za koju se sumnja da je riječ o 88-godišnjoj Stani Pejčić, kojoj se svaki trag izgubio 17. svibnja u obližnjem selu Krajna.
čitanja | Više >>>

30.06.2011. Gospodarstvo
Danko Končar spašava Gaj FM od propasti Nakon višemjesečne agonije tristotinjak radnika najveće slatinske tvrtke Gaj FM i pregovora vjerovnika i sindikata s novim ulagačem i budućim novim vlasnikom, koji bi tvrtku trebao spasiti od stečaja i propasti, te joj osigurati razvoj u otvaranje novih radnih mjesta, danas je Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i vodoprivredi Hrvatske, Regionalni ured u Osijeku, radnicima i medijima poslao radosnu vijest.
čitanja | Više >>>

30.06.2011. Kota Lj. R. Weissa
Ljubo  R. Weiss: Jin1 (I. Kirin) gubi bitku, vjerojatno i rat Najnovija afera oko Ivice Kirina, i pored javne isprike, otvara i druga pitanja. Primjerice. što ovaj još treba zločesto i nemoralno učiniti, a da građani Virovitice masovno zatraže njegovu ostavku?
čitanja | Više >>>

29.06.2011. Grad
Kirin se ispričao Prpiću i svima koje je uvrijedio pod nickom jin1 Objasnio je da su njegove reakcije samo plod posla koji obavlja i da nikoga ne mrzi. Poručio je da okreće novu stranu, da je pronašao svoj osobni mir i da je shvatio kako mora mijenjati sebe.
čitanja | Više >>>


29.06.2011. Grad
Prpić: Ne vjerujem u Kirinovu reinkrenaciju, citiranje majke Tereze je degutantno, tražim ostavku Nakon Kirinove isprike zbog vrijeđanja Siniše Prpića, ali i mnogih drugih oporbenih političara i građana Prpić nije prihvatio ispriku istaknuvši da ne vjeruje u priču o reinkarnaciji duhovnog života u četrdesetoj godini. Usporedio je Kirina sa Zdravkom Tomcem koji je duhovno progledao tek pod stare dane. Citiranje majke Tereze nazvao je degutantnim
čitanja | Više >>>

29.06.2011. Grad
Održana 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice Danas je s početkom u 9 sati u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije održana 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice. Na sjednici koja je održana pod predsjedanjem predsjednice Gradskog vijeća Lahorke Weiss između ostalog je:
čitanja | Više >>>

29.06.2011. Grad
Za Rokovo produženo vrijeme rada ugostiteljskih objekata Na zahtjev ugostitelja vezano uz predstojeće Rokovo te velik broj posjetitelja koji će tih dana gostovati u gradu planira se produženje radnog vremena ugostiteljskih objekata i to u dane sa 12. na 13. kolovoz, sa 13. na 14. kolovoz, sa 14. na 15. kolovoz i sa 15. na 16. kolovoz 2011. godine kada radno vrijeme može trajati do 3.00 sata s time da u navedene dane na otvorenim i zatvorenim terasama uz ugostiteljske objekte, ne smije biti izvora glazbe nakon 1:00 sat kako bi se izbjeglo remećenje noćnog mira za građane koji stanuju u neposrednoj blizini ugostiteljskih objekata.
čitanja | Više >>>

29.06.2011. Grad
Donesena Odluka jediničnim cijenama korištenja zemljišta za Rokovo Na današnjoj sjednici Kolegija gradonačelnika donesena je Odluka o jediničnim cijenama korištenja zemljišta za postavljanje pokretnih radnji i naprava povodom proslave Dana grada.
čitanja | Više >>>

29.06.2011. Zabava
U petak i subotu „RockBluesFest Virovitica“ Gradska glazba Virovitica i ove godine organizira „RockBluesFest Virovitica“. Fest će se održati u večernjim satima u prostorijama PUB-a u Virovitici po slijedećem programu:
čitanja | Više >>>

29.06.2011. Grad
Na Gradskom bazenu Virovitica i ove godine škola plivanja Plivački klub Virovitica i Športska zajednica grada Virovitice već četvrtu godinu za redom organiziraju školu plivanja. Tako se i ove godine očekuje se oko 200-tinjak djece polaznika škole plivanja koja će biti raspoređena u petnaest grupa od po 12 do 15 djece.
čitanja | Više >>>

29.06.2011. Turizam
Bespovratna novčana sredstava Hrvatske turističke zajednice... Temeljem Javnog poziva za dodjelu bespovratnih novčanih sredstava Hrvatske turističke zajednice za manifestacije koje doprinose: unapređenju/obogaćivanju turističkog proizvoda/ponude pojedine destinacije i Hrvatske u cjelini; stvaranju prepoznatljivog imidža hrvatskog turizma; razvoju sadržaja koji omogućavaju produženju turističke sezone, Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice donijelo je odluku o manifestacijama s područja cijele Republike Hrvatske koje će u 2011. godini dobiti financijsku potporu HTZ-a.
čitanja | Više >>>

29.06.2011. Aktualnosti
Započeli radovi na izgradnji akumulacije Seginac Započeli su radovi na izgradnji dugo najavljivanog akumulacijskog jezera „Seginac“. Trenutno se izvode radovi na uređenju i utvrđivanju obale potoka Seginac i krčenju prostora na kojem će biti izgrađena brana. Osnovna svrha poduzimanja zahvata izgradnje pregrade i akumulacije na vodotoku Seginac je zadržavanje ili akumuliranje vode uzvodno od pregrade, odnosno kontrola velikih voda unutar sliva i sprječavanje poplava nizinskog dijela.
čitanja | Više >>>

29.06.2011. Slatina
Vladimir Šeks i Josip Đakić u Čađavici otvorili radove na izgradnji sanitarne kanalizacije Na prigodnoj svečanosti, potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks i saborski zastupnik te predsjednik HVIDR-e Republike Hrvatske Josip Đakić, uz nazočnost načelnika općine Čađavica Mirka Rončevića, predstavnika Hrvatskih voda Zorana Đurokovića i mnogih drugih uzvanika, simboličnim rezanjem vrpce, označili su početak radova na izgradnji sanitarne kanalizacije u Čađavici, projekta koji u cijelosti vrijedi oko 25 milijuna, a njegova prva faza iznosi dva milijuna kuna.
čitanja | Više >>>

28.06.2011. Ekologija
Jedini hrvatski geopark pod lupom europskog izaslanstva Ugledni stručnjaci Ilias Vailakos (Grčka) i Stephane Legal (Francuska), članovi izaslanstva Mreže Europskih geoparkova, koja okuplja 43 geoparka, danas i sutra borave u Geoparku Papuk, u istoimenom Parku prirode Papuk, koji je od 2007. godine jedini hrvatski ravnopravni član ove ugledne svjetske asocijacije geoparkova.
čitanja | Više >>>

28.06.2011. Glazba
Gradska glazba i Mažoretkinje na Međunarodnom festivalu puhačih orkestara Gradska glazba Virovitica pod ravnanjem dirigenta Silvija Paloša i Mažoretkinje Gradske glazbe Virovitica kojima je trenerica Ana Đurčević, nastupili su zajedno prošlog vikenda na 2. Međunarodnom festivalu puhačkih orkestara u Dubravici pored Zagreba, kojem je organizator bio Puhački orkestar Rozga.
čitanja | Više >>>

28.06.2011. HGK-Županijska komora Virovitica
Okrugli stol na temu ECDL – Svjetska norma informatičke pismenosti Hrvatska gospodarska komora i Hrvatski informatički zbor, krovna udruga hrvatskih informatičara, uz podršku Središnjeg državnog ureda e-Hrvatska, Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, te Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, organizirali su 28. lipnja 2011. u prostorijama HGK Županijske komore Virovitica , Okrugli stol na temu „ECDL – Svjetska norma informatičke pismenosti“, s ciljem poticanja primjene Europske računalne diplome (European Computer Driving Licence – ECDL), prihvaćane u 148 zemalja koju prema nekim izvorima zahtijeva, preko 80% poslodavaca u Hrvatskoj.
čitanja | Više >>>

28.06.2011. Obavijesti
Do 29. kolovoza otvoren natječaj u sklopu IPA IV – “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici” Hrvatski zavod za zapošljavanje je objavio natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava u sklopu IV. komponente IPA programa – „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici“. Natječaj je namijenjen projektima koji razvijaju socijalne usluge u zajednici usmjerene boljem socijalnom uključivanju osoba u nepovoljnom položaju kao što su starije osobe, osobe s invaliditetom, duševno bolesne osobe, bivši ovisnici itd....
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net