jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Vlada RH: Sav potreban novac za liječenje djece bit će osiguran iz proračuna
HND traži kažnjavanje osobe koja je vrijeđala i napala novinara Index.hr
Dan antifašističke borbe - sjećanje na osnutak Sisačkog partizanskog odreda
Predsjednika Sabora Jandroković čestitao Dana antifašističke borbe
Plenković čestitao Dan antifašističke borbe
Izaslanstvo Grada Virovitice položilo vijenac na Partizanskom groblju.
Udruga antifašista obilježila Dan antifašističke borbe.
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

3. mjesec 2011. godine


31.03.2011. Slatina
Vijećnici se umalo potukli zbog uvođenja novog nameta na plaće Kada su prije sedam godina danas oporbeni SDP-ovci htjeli u Slatini uvesti prirez, danas vladajući HDZ oštro se protivio tvrdeći da je to udar na standard građana.
čitanja | Više >>>

31.03.2011. Politika
'Rohatinski mora ili ući u politiku ili dati ostavku' Upitan za mišljenje što misli o medijskim špekulacijama da bi Željko Rohatinski, guverner HNB-a mogao postati premijer, Dragan Kovačević, glavni ekonomski strateg Hrvatske narodne stranke izjavio je tijekom tiskovne konferencije jučer u Slatini kako 'nije dobro to što Rohatinski radi'. Rekao je kako se guverner mora ili distancirati od politike ili ući u nju.
čitanja | Više >>>


31.03.2011. Slatina
Na slatinskoj obilaznici izrasli nadvožnjaci Dugo godina najavljivana, a lani započeta izgradnja slatinske cestovne obilaznice na državnoj cesti D2, koja će u duljini od 10,2 kilometara zaobići gradske ulice, dobro napreduje. Ukupna vrijednost radova iznosi oko 132 milijuna kuna, do sada je na uređenje trase i početne radove podizanja dva nadvožnjaka preko željezničke pruge Koprivnica - Virovitica, u Sladojevcima i Kozicama, utrošeno više od polovice planiranog novca.
čitanja | Više >>>

31.03.2011. Crna kronika
Novčanica od 1000 kuna bez srebrne niti u opticaju Prodavačica u jednoj virovitičkoj trgovini u utorak je oko 13,35 sati uslužila muškarca i ženu koji su kupili dječju odjeću vrijednu 192,21 kuna, račun platili novčanicom od 1000 kuna, a potom nestali u nepoznatom pravcu.
čitanja | Više >>>

31.03.2011. Politika
Peticija HSLS-a za bolje uvjete prvog zapošljavanja „Prvo zaposlenje treba biti oslobođeno svih poreza i doprinosa tijekom prve godine rada“ – izjava je koju od danas u četiri grada Virovitičko – podravske županije; Pitomači, Virovitici, Slatini i Orahovici mogu potpisati svi zainteresirani građani.
čitanja | Više >>>

30.03.2011. Politika
Tolušić tražio od Srpskog narodnog vijeća sufinanciranje gradnje sportske dvorane - Mi smo u dvorane uložili puno županijskog novca, pa smo za onu u Voćinu, gdje je po popisu 35 posto birača Srba, dali 4,5 miliona kuna, dok je pola miliona dala Općina Voćin. Ista je situacija i u Mikleušu gdje je po popisu 20 posto Srba. U ovoj situaciji obratio sam se svima kojima sam mogao, jer je činjenica da novac nekim ugovorima, preko ministarstava ili preko fondova, dolazi u neke općine i gradove – kaže Tolušić.
čitanja | Više >>>

30.03.2011. Gospodarstvo
Zbog zavisti i politike primjerno OPG Šteger ostalo bez oranica?! U dvadeset godina rada Josip Šteger i njegova obitelj iz Velikog Rastovca, u općini Crnac, nedaleko od Orahovice, sagradili su primjerno obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo u koje su uložili milijune kuna. OPG Šteger jedino je na području općine koje zapošljava 6 radnika, ima potencijala za otvaranje dvadesetak novih radnih mjesta, ali nikako da od Općine Crnac dobije u zakup državne oranice.
čitanja | Više >>>


30.03.2011. Slatina
Gradskoj vlasti ponestalo novca, pa grabe iz džepova zaposlenih Nakon višesatne, povremeno burne rasprave na rubu incidenta, jučer je Gradsko vijeće Slatine većinom glasova HDZ-ovih vijećnika donijelo Odluku o prirezu poreza na dohodak koja će ove godine Gradskom proračunu donijeti oko 930.000 kuna prihoda.
čitanja | Više >>>

29.03.2011. Komentar
Biznisu bi bilo najbolje zamrznuti se dok ne prođu izbori Kad počne izborna kampanja, nema više konstruktivnih ekonomskih rasprava. Birači, ovisnici o životu na dug, kaznit će stranke koje se usude iskreno objaviti koje će bolne poteze morati vući ako pobijede.
čitanja | Više >>>

29.03.2011. Prosvjeta
Uz američku debatu održan okrugli stol Vijeća učenika Virovitičko-podravske županije U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije održan je Okrugli stol Vijeća učenika Virovitičko-podravske županije. Okruglim stolom je predsjedavala predsjednica Vijeća učenika Virovitičko-podravske županije, Vedrana Živković. Uz američku debatu, sudjelovanje svih učenika, govorilo se o profesorima, predmetima, zadovoljstvu sa školom i drugim zanimljivostima obrazovnog sustava kroz koji prolaze današnji srednjoškolci.
čitanja | Više >>>

29.03.2011. Obavijesti
Obavijest Županijskog popisnog povjerenstva o provođenju popisa stanovništva, kućanstava i stanova Župan Virovitičko-podravske županije, Tomislav Tolušić, uputio je Obavijest Županijskog popisnog povjerenstva o provođenju popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2011. godine.
čitanja | Više >>>

29.03.2011. Aktualnosti
MZOŠ i Yad Vashem raspisuju natječaj za 25 stipendija za poučavanje o holokaustu Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa te Međunarodna škola za holokaust studije Yad Vashem, raspisali su natječaj za 25 stipendija za poučavanje o holokaustu za učitelje predmetne nastave u osnovnoj školi i nastavnike u srednjim školama.
čitanja | Više >>>

29.03.2011. Humanitarna akcija
Cvijet za dan duže, na području Županije održati će se 2. travnja Humanitarna akcija Lige protiv raka, koja se godinama održava pod motom „Cvijet za dan duže“ i ove godine će se održati na području Virovitičko-podravske županije. Ovogodišnja akcija održati će se 2. travnja 2011. godine, u Virovitici, Slatini i Suhopolju.
čitanja | Više >>>

29.03.2011. Gospodarstvo
Delegacija Virovitičko-podravske županije i VIDRA-e posjetili Austriju u sklopu projekta D.E.N.S. U organizaciji VIDRA-e Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, a u sklopu prekograničnog projekta D.E.N.S., održano je studijsko putovanje u Holzcluster u Austriju.U sklopu posjeta, hrvatska i mađarska delegacija, posjetili su Holzcluster Steiermark i HIZ – Drvno inovacijski centar Zeltweg.
čitanja | Više >>>

29.03.2011. Komentar
Štrajkaši "Večernjeg" brane cijelu javnost Štrajk novinara »Večernjeg lista« brani slobodu govora i sindikalna prava svih radnika u Hrvatskoj. Taj je štrajk važan ne samo za novinarstvo, nego i za cijelu javnost. Jer ako novinari ne mogu sačuvati dosadašnju razinu zaštite, javnost će biti žrtvom cenzure, a druge struke postat će još ugroženijima. Zato je važno što masovnije podržati »večernjakovce«.
čitanja | Više >>>

29.03.2011. Gospodarstvo
Povrtlarima i voćarima krediti sa 2,8 posto kamata! Sporazumom o poslovnoj suradnji, koji su nedavno dogovorili Virovitičko-podravska županija i Zagrebačka banka, predviđeno je osiguranje povoljnih kredita za razvoj povrtlarstva i voćarstva te otvaranje prerađivačkih kapaciteta.
čitanja | Više >>>

29.03.2011. Županija
Nije važno samo kad mladi dolaze nego i kakvi se vraćaju kućama Gotovo svaki drugi srednjoškolac 1. i 2. razreda s područja Virovitičko-podravske županije nema ograničeno vrijeme izlazaka – kući se nakon subotnjeg izlaska smije vratiti i u ranu zoru. Svaki drugi srednjoškolac u dobi od 15 i 16 godina često ili povremeno pije alkohol, a najčešće izlazi u disko-klubove i kafiće jer nema alternativu. Puši jer je to poželjno za status u društvu vršnjaka.
čitanja | Više >>>

29.03.2011. Crna kronika
Lopovi odnijeli škrabicu sa 1000 kuna milodara U noći sa subote na nedjelju nepoznati provalnici razvalili su vrata na kapeli sv. Jelene u središtu sela Otrovanec u Virovitici.
čitanja | Više >>>

29.03.2011. Obrtništvo
Poziv na upisa za obrazovanje za zanimanje njegovateljica U današnje vrijeme - ponuda novih radnih mjesta je sve manje. No nekih stručnih kadrova još uvijek nedostaje. Istina, od mnogih nezaposlenih očekuju se kompetencije za deficitarna zanimanja. Područna obrtnička komora, aktivnostima u području obrazovanja, pruža stjecanje upravo traženih (zapošljivih) zanimanja (stručnim osposobljavanjem, majstorskim ispitima i prekvalifikacijama) u vlastitim programima i u suradnji sa drugim obrazovnim institucijama.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net