jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

11. mjesec 2010. godine


30.11.2010. Grad
Partner Radio Alfe ostao bez udjela i 65.000 kuna Od prvoga gradskog radija, Radio Alfe, koji su 2008. godine pokrenuli bjelovarski poduzetnici najavljujući da će programskim sadržajima i glazbom unijeti novu svježinu u informativni i zabavni prostor grada Virovitice danas gotovo da nije ostalo ništa. Početak emitiranja u prosincu 2008. godine obilježili su svojim prisustvom i visoki gradski dužnosnici i tadašnji ministar policije Ivica Kirin.
čitanja | Više >>>

30.11.2010. Slatina
Nakon arheologa na trasu stigli strojevi Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Slatine gradonačelnik prof. Ivan Roštaš izvijestio je gradske vijećnike da je gradska vlast posljednjih mjeseci realizirala bitne projekte među kojima su puštanje u rad dizala za osobe s invaliditetom na zgradi gradskog kina te otvorenje novoizgrađene zgrade područne Osnovne škole u Kozicama. Završeno je i asfaltiranje lokalne ceste Slatina – Lukavac.
čitanja | Više >>>


30.11.2010. Gospodarstvo
Bez kune kredita šiju odore i za njemačke folkloraše i orkestre Kada je lani u svibnju Irfan Anadolac u virovitičkom prigradskom naselju Antunovac otvorio Venitu, pogon za šivanje jakni, kaputa i drugih gornjih odjevnih predmeta, primio je iskrene želje za uspjehom ne samo lokalnih političara nego i drugih poduzetnika koji su mu čestitali na hrabrom poslovnom pothvatu u vrijeme žestoke krize.
čitanja | Više >>>

30.11.2010. Crna kronika
Zgurao s ceste pa pomagao Danas se oko podneva u Ulici Braće Radić u Slatini dogodila prometna nesreća u kojoj je lakše ozlijeđena vozačica opela L. H. (75). Nju je svojim crvenim BMW-om, pretječući je na punoj liniji stotinjak metara poslije opasnoga zavoja kod 'Uljare', zgurao s ceste Slatinčanin Z. G. (41).
čitanja | Više >>>

30.11.2010. Prosvjeta
Svečana dodjela nagrada na OPI U petak 26.studenog 2010. Udruga za promicanje vizualne kulture (OPA) organizirala je u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu svečanu dodjelu nagrada za ovogodišnje pobjednike natječaja. Na državnoj razini nagrađeno je 5 projekata, a 8 je pohvaljeno. Svoje su mjesto među laureatima našle i OŠ I. G. Kovačića, Gornje Bazje i OŠ Gradina iz Gradine nastupajući sa zajedničkim projekom Ljepota je u oku promatrača. Idejni začetnik i glavni nositelj aktivnosti bio je Igor Fućkar, učitelj likovne kulture u obje škole, čime je zaslužio pohvalu za primjenu suvremenih didaktičkih metoda (vršnjačko učenje).
čitanja | Više >>>

29.11.2010. Gospodarstvo
Zbog pogrešne politike 'socijala' isplativija od sadnje krastavaca?! U posljednjih šest godina Tvornica za preradu voća i povrća Eurovoće Orahovica bilježi stalan rast proizvodnje i ukupnog prihoda pa će tako ove godine, kako očekuju u upravi tvrtke, preraditi više od 6500 tona voća i povrća te ostvariti ukupan prihod veći od 70 milijuna kuna.
čitanja | Više >>>

29.11.2010. Zdravlje
Predstavljanje publikacija na znanstveno-stručnom skupu o nasilju Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije u petak je, 26. studenog 2010. godine na III. znanstveno-stručnom skupu posvećenom pitanjima nasilja koji je održan na Filozofskom fakultetu u Osijeku od 25. do 27. studenog 2010. godine stručnoj javnosti predstavio dvije publikacije u vlastitom izdanju. Radi se o knjizi „Psihologija u zaštiti mentalnog zdravlja“ i publikaciji „Kroz život bez nasilja; deset protunasilnih poruka“.
čitanja | Više >>>


29.11.2010. Slatina
Slavonce ugrijalo zimsko sunce Umjesto snijega i bijelog pokrivača slavonske ceste, trgove i ulice danas je zabljesnulo sunce pa stari ljudi s pravom kažu da sve sliči na "bablje ljeto''. Temperatura zraka popela se na 10 i više Celzijevih stupnjeva, a na središnjem gradskom trgu u Slatini komunalci, umjesto na snijegu, božićne ukrase postavljaju na zelenom pokrivaču tek procvjetalih tratinčica.
čitanja | Više >>>

29.11.2010. Aktualnosti
Odjel za dječje bolesti dobio na poklon vagu za vaganje novorođenčadi Direktor tvrtke „Preciz" Zdenko Gverijeri danas je Odjelu za dječje bolesti Opće bolnice Virovitica darovao vagu za vaganje novorođenčadi. Riječ je o domaćoj tvrtki iz Ivanovca pored Osijeka koja se inače bavi servisiranjem i prodajom svih vrsta vaga, a na ovaj način odlučili smo pomoći odjelu pedijatrije jer smo svjesni važnosti vage za praćenje rasta i razvoja novorođenčadi rekao je tom prigodom direktor Gverijeri.
čitanja | Više >>>

29.11.2010. Obavijesti
Izrada idejnog rješenja i studije zahvata na okoliš Podravske brze ceste Slatina - Našice Na službenoj stranici Hrvatskih cesta (www.hrvatske-ceste.hr) u rubrici „oglasi“ objavljeno je Poziv za nadmetanje za Izradu idejnog rješenja i studije o utjecaju zahvata na okoliš s ishođenjem Rješenja o prihvatljivosti zahvata na okoliš za Podravsku brzu cestu, dionica: čvor Slatina - čvor Našice u duljini od približno 40 kilometara.
čitanja | Više >>>

29.11.2010. Slatina
I dvije godine nakon ubojstva ubojica u bijegu Dvije su godine prošle kako je, točno na današnji dan, u večernjim satima 29. studenoga, u dvorištu svojih roditelja u Gornjem Miholjcu kod Slatine, hicima iz zasjede ubijen Tihomir Vilček, poljoprivrednik iz toga mjesta, otac dvoje djece, a policija do danas nije pronašla ubojicu. Ubijeni Tihomir Vilček (38 godina) nije bio ni sa kim u svadji niti je imao dugova.
čitanja | Više >>>

29.11.2010. Crna kronika
Pijani mopedist sa 3,02 promila alkohola završio u pritvoru ORAHOVICA - U nedjelju oko 17.20 sati u Ulici A. Starčevića u Orahovici policija je u redovitom nadzoru prometa pokušala zaustaviti vozača mopeda. Unatoč policijskoj zapovijedi, vozač mopeda nije se zaustavio nego je pokušao pobjeći. Hitrom policijskom intervencijom vozač mopeda je ubrzo zaustavljen mimo svoje volje i uz sredstva policijske prisile. Utvrđeno je da se radio o D. B. (29) kojemu je zbog ranijih prekršaja u prometu već bila oduzeta vozačka dozvola. Mopedom je upravljao pod utjecajem alkohola od 3,02 promila, pa je zbog opasnosti za druge sudionike u prometu priveden u policijsku postaju gdje je zadržan do otrežnjenja.
čitanja | Više >>>

28.11.2010. Aktualnosti
Promocija publikacije i istraživanja Ženske sobe U prostorijama Obiteljskog centra Virovitičko-podravske županije (Zvonimirov trg 2, Virovitica) u utorak 30. studenoga u 13:30 bit će promovirana brošura Ženske sobe nastala na osnovu istraživanja „Organizacije civilnog društva koje pružaju specijalizirane servise ženama žrtvama nasilja kao ključni akteri u procesu demokratizacije društva“
čitanja | Više >>>

28.11.2010. Aktualnosti
Druženje za Međunarodni dan osoba s invaliditetom U četvrtak, 2. prosinca 2010. s početkom u 17.30 okupit će se korisnici, njihovi roditelji i volonteri programa Moj prijatelj kako bi zajedno obilježili Međunarodni dan osoba s invaliditetom.
čitanja | Više >>>

28.11.2010. Crna kronika
Vatra progutala namještaj, vatrogasci spasili kuću U subotu oko 18,40 sati u obiteljskoj kući M.M. u selu Humljani nedaleko Orahovice planuo je požar. U vrijeme izbijanja vatre vlasnica nije bila u kući, a požar su prvi prijavili susjedi. Brzom intervencijom vatrogasaca DVD Čačinci vatra, koja je u sobi progutala namještaj, ubrzo je ugašena.
čitanja | Više >>>

28.11.2010. Turizam
Podijeljena uvjerenja o položenom stručnom ispitu za turističke vodiče i voditelje poslovnica Podjelom uvjerenja o položenom stručnom ispitu za turističke vodiče i voditelje poslovnica završio je Seminar za turističke vodiče i voditelje poslovnica kojeg su financirali Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije i Ministarstvo turizma, a koji se je provodio u prostorima Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici.
čitanja | Više >>>

28.11.2010. Turizam
U Malom Lošinju na Poslovnoj turističkoj burzi predstavljene županijske turističke destinacije Mali Lošinj bio je domaćin 12. poslovne turističke burze. Poslovna turistička burza, najveći je hrvatski poslovni susret i druženje turističkih djelatnika iz hotelijerstva, agencijskog poslovanja, sustava turističkih zajednica i turističkih novinara. Cilj je prezentacija novosti u ponudi turističkih odredišta, hotelskih kuća i putničkih agencija pripremljenih za iduću turističku godinu.
čitanja | Više >>>

28.11.2010. Prosvjeta
Održana sjednica Kolegija ravnatelja osnovnih i srednjih škola i Učeničkog doma Virovitica Na sjednici se govorilo o financiranju u obrazovanju, uglavnom vezano za iduću 2011. godinu. Osim toga, bilo je govora o pripremama za provedbu natjecanja i smotri u školskoj 2010./2011. godini, imenovanjima članova Županijskih povjerenstava za provedbu natjecanja i smotri učenika osnovnih i srednjih škola u školskoj 2010./2011. godini.
čitanja | Više >>>

28.11.2010. Komentar
Nema pilota u avionu Aiplane! (u nas prevedeno Ima li pilota u avionu) poznata je filmska parodija iz pera Jima Abrahamsa, Davida Zuckera i Jerryija Abrahams. Komedija koja je 1980. naišla na izvrstan prijem kod publike, ali i kritičara ismijava, kao i njen nastavak, razne filmske klasike poput Ralja, ET-a, Ratova zvijezda.
čitanja | Više >>>

28.11.2010. Komentar
Šukeru i Milinoviću smjenom bi napravili veliku uslugu Hrvatsku čeka produljena recesija i u 2011. Pa bi smijenjeni ministri za godinu-dvije mogli tvrditi da je u njihovo vrijeme bilo stabilno, a kad su morali otići - državne su se financije počele urušavati.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net