jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
svečano obilježena obljetnica osnutka Zajednice udruga HVIDRA
Anđa Oljačić i dalje na čelu Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja
Utrka “Virovitica 1,2,3,4…doživjeti stotu“ u nedjelju, 15. travnja
Vesna Šerepac i Josip Ivoš u Vijeću za strukovna obrazovanja
Grad Virovitica pokrenuo izradu “Programa zaštite divljači”
Predsjednica Grabar-Kitarović čestitala Uskrs provoslavnim vjernicima
Istraživanje prehrambenh navika: Konzumiramo premalo ribe, a previše ugljikohidrata
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

10. mjesec 2010. godine


30.10.2010. Crna kronika
Suvozačica (66) poginula u razbijenom twingu U teškoj prometnoj nesreći, koja se dogodila danas oko 9 sati na raskrižju ulice V. Nazora i državne ceste D2 u Orahovici smrtno je stradala Kata B. (66) iz Orahovice. Prema neslužbenim izvorima nesreća se dogodila kada se je vozač osobnog automobila twingo M.M. (72) neoprezno uključivao na državnu cestu te je naletio na osobni automobil golf'.
čitanja | Više >>>

30.10.2010. HGK-Županijska komora Virovitica
Građevinari i bankari suglasni oko modela finanaciranja u novom investicionom ciklusu U HGK – Županijskoj komori Virovitica održana je, pod predsjedanjem Rajka Stilinovića, direktora Crominga iz Pitomače, sjednica Strukovne grupe graditeljstva i projektiranja. Sjednici su prisustvovali i predstavnici banaka s područja Virovitičko-podravske županije.
čitanja | Više >>>


30.10.2010. Aktualnosti
Natjecanje  poznavanju povijesti nastanka Hrvatske i Domovinskom ratu U organizaciji UHDDR-a, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, Bjelovarsko-bilogorske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Koprivničko-križevačke županije dana 28. listopada održano je natjecanje učenika drugih razreda srednjih škola u četiri županije središnje hrvatske.
čitanja | Više >>>

30.10.2010. SDP
SDP traži tematsku sjednicu Županijske skupštine o gospodarstvu Klub vijećnika SDP-a u Skupštini Virovitičko-podravske županije uputio je zahtjev predsjedniku Skupštine za održavanje tematske sjednice na kojoj bi se raspravljalo o teškoj gospodarskoj situaciji u našoj županiji, te na kojoj bi se trebala predložiti moguća rješenja za oporavak županijskog gospodarstva.
čitanja | Više >>>

30.10.2010. Grad
U srijedu otvaranje novog objekta dječjeg vrtića U srijedu 3. studenog 2010. godine s početkom u 11.45 sati u novom objektu Dječjeg vrtića Cvrčak (Pejačevićeva 2) svečano će se otvoriti novi objekt Dječjeg vrtića Cvrčak.
čitanja | Više >>>

30.10.2010. Gospodarstvo
Viro ostvario neto dobit u iznosu od 31,41 milijuna kuna U prvih devet mjeseci 2010. godine Viro tvornica šećera ostvarila je bruto dobit prije amortizacije u iznosu od 61,99 milijuna kuna, što je za 56 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Ostvareni ukupni prihod u istom razdoblju veći je za 23,56 posto u odnosu na prošlogodišnje razdoblje te iznosi 510,84 milijuna kuna.
čitanja | Više >>>

30.10.2010. Grad
Platimo li cijepanje drva i popravak krova, nećemo imati ni za krumpir Za Antuna Šimunovića (81) iz Rita kod Virovitice svaki je dan pun obveza u kojima pomaže supruzi, teško bolesnoj Mariji (79). Ona, zbog činjenice da više ne može podnijeti dijalizu, na kojoj je više od deset godina, ovih dana čeka najgore.
čitanja | Više >>>


30.10.2010. Komentar
Ovisnička koalicija: škverani, seljaci, taksisti i HTV-ovci Kada dođu ‘mršave’ godine, svi koji su se navukli na državnu pomoć ili toleriranje monopolskog ponašanja naći će se na brisanom prostoru. Od prosvjeda nema koristi. Ni političari više nemaju čime kupovati mir
čitanja | Više >>>

30.10.2010. Komentar
Koliko je važno da u EU uđemo u siječnju, a ne u lipnju 2012. Nazivati ponašanje vladajući u stilu ‘država je naš privatni bankomat bez limita’ unutarpolitičkim razmiricama i najtjecanjima naprosto nije u redu. Podržavati takvo vladanje zemljom nakon godina ponavljanja da zakone treba provoditi, da se treba boriti protiv korupcije i za učinkovitije i transparentnije pravosuđe?
čitanja | Više >>>

29.10.2010. Crna kronika
Učenici strpali priloge za Crveni križ u džepove Trojica učenika Osnovne škole “Antun Gustav Matoš” iz Čačinaca iskoristila su dugogodišnju praksu Gradskog društva Crvenog križa Orahovica, koji u akciji “Solidarnost na djelu” novac od građana prikupljaju uz pomoć osnovnoškolaca da se samoinicijativno uključe u akciju na svoju korist.
čitanja | Više >>>

28.10.2010. Poljoprivreda
Kako bi predstavnicima Vlade bilo da dobiju samo 26 % plaće Mato Mlinarić, predsjednik Nezavisnih hrvatskih seljaka, apelirao je na nadležno Ministarstvo poljoprivrede da se što prije sastane s poljoprivrednicima kako bi spasili početak sjetve koja je upitna. Na prvi zahtjev za sastanak ministarstvo se oglušilo, kaže, a krajnje je vrijeme za rješavanje gorućih pitanja u poljoprivredi.
čitanja | Više >>>

28.10.2010. Gospodarstvo
Novi vodovod spriječit će "odljev" ljudi i biti okidač razvoja općine Ne stvore li se ubrzo uvjeti za normalan život i razvoj na području ratom stradale Općine Voćin pod Papukom, moglo bi se dogoditi da stanovnici, nakon 18 godina strpljivog čekanja, sa svojim mnogobrojnim obiteljima krenu prema razvijenijim hrvatskim gradovima. Nekoliko najnestrpljivijih obitelji već je stavilo "pečate" na svoje kuće i, "trbuhom za kruhom", odselilo na križevačko i bjelovarsko područje.
čitanja | Više >>>

28.10.2010. Obavijesti
Raspisan Javni natječaj za dodjelu stipendija Virovitičko-podravske županije za akademsku 2010./2011 Župan Virovitičko-podravske županije, Tomislav Tolušić, na temelju članka 5. i 6. Odluke o Stipendiji Virovitičko-podravske županije raspisao je Javni natječaj za dodjelu stipendija Virovitičko-podravske županije u akademskoj godini 2010./2011. godine. Javni natječaj se raspisuje za dodjelu 15 stipendija Virovitičko-podravske županije iz sredstava Proračuna Virovitičko-podravske županije u akademskoj godini 2010./2011.
čitanja | Više >>>

28.10.2010. Županija
Ukrajinski veleposlanik u RH posjetiti će Virovitičko-podravsku županiju Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Ukrajine u Republici Hrvatskoj, Oleksandar Mykhailovych Levchenko, sa svojim će suradnicima, 2. studenog 2010. godine, posjetiti Virovitičko-podravsku županiju, gdje će se sastati sa županijskim izaslanstvom koje će predvoditi župan Tomislav Tolušić. Sastanak dvaju izaslanstava, održati će se u Maloj vijećnici Virovitičko-podravske županije, s početkom od 11,00 sati, Trg Ljudevita Patačića 1 Virovitica.
čitanja | Više >>>

28.10.2010. Gospodarstvo
VIDRA-i Agenciji za regionalni razvoj VPŽ potvrdu o imenovanju regionalnog koordinatora Iznimno priznanje dobiti će VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije u srijedu 3. studenog 2010. godine. Naime, na prigodnoj svečanosti, koja će se održati u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, s početkom od 11,10 sati, potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidar Pankretić, uručiti će direktorici VIDRA-e Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, Sanji Bošnjak, potvrdu o imenovanju regionalnog koordinatora za VIDRA-u.
čitanja | Više >>>

28.10.2010. Obavijesti
Od 2. studenoga šalterima policije PU virovitičko-podravske županije novo radno vrijeme Uzimajući u obzir da su tijela državne uprave servis građana i gospodarstva, a cilj njihovog rada je pružanje stručne, pravodobne i kvalitetne usluge građanima i gospodarskim subjektima, u policiji je uočena potreba za dodatnom i kvalitetnijom uslugom, tj. promjenom radnog vremena službenika upravnih i inspekcijskih poslova. Slijedom navedenog, a u cilju pružanja što kvalitetnijih usluga građanima, PU virovitičko-podravska je u policijskim postajama radno vrijeme službenika upravnih i inspekcijskih poslova, prilagodila strankama i drugim građanima i nakon završetka uredovnog radnog vremena, tj. radno vrijeme pružanja usluga, nastavlja se do 17,00 sati i to: PP Orahovica i PP Pitomača - Jedan dan u tjednu tj. u srijedu od 8,00 do 17,00 sati raditi će referade za: - registraciju motornih vozila, prijavništvo i osobne isprave PP Slatina - Dva dana u tjednu tj. u srijedu i petak od 8,00 do 17,00 sati raditi će referade za: - registraciju motornih vozila, prijavništvo i osobne isprave Sjedište Policijske uprave virovitičko - podravske - Raditi će sve dane u tjednu od 8,00 do 17,0 sati. - raditi će sve referade Građani s područja drugih gradova Virovitičko-podravske županije, izvan radnog vremena policijskih postaja, mogu doći podnijeti zahtjeve za putovnicu, vozačku i prometnu dozvolu, uvjerenje o prebivalištu građana, te oružani list u sjedište PU virovitičko – podravske do 17.00 sati. Primjena novog radnog vremena, započinje s danom 2. studenog 2010. godine. (www.viroviticko-podravska.policija.hr)
čitanja | Više >>>

28.10.2010. Crna kronika
Dva auta naletjela na traktorsku prikolicu, troje ozlijeđenih Zbog neosvijetljene prikolice, priključene za neosvijetljeni i neregistrirani traktor, za čijim se upravljačem nalazio M. K. (58), u Suhopolju se u srijedu oko 18.25 sati zamalo dogodila tragedija. Najprije je, zbog neprilagođene brzine, na ravnom dijelu ceste, u Ulici Matije Gupca, automobilom naletio A. S. (34), pa su traktor i automobil sletjeli u putni kanal, dok je prikolica ostala na cesti.
čitanja | Više >>>

28.10.2010. Grad
Kirin: Plaćanje parkiranja putem mobitela je luksuz! Građane koji plaćaju parkiranje putem SMS-a na brojeve 8330 i 8331 u Virovitici taj će “luksuz“ stajati kunu više. Umjesto dosadašnje dvije kune po satu plaćat će tri za prvu, tj. četiri kune po satu za nultu zonu.
čitanja | Više >>>

27.10.2010. Sport
Sportski plesni klub H8: Jedno polufinale i jedno finale U velikoj konkurenciji na bodovnom turniru plesni par Domagoj Maligec (učenik 5. raz.OŠ I.B.Mažuranić, Virovitica) i Leonarda Điketa (učenica 5.raz. OŠ I.B.Mažuranić, Virovitica ) u latinsko-američkim plesovima osvojili su 8.mjesto i dok su u standardnim plesovima osvojili od polufinala do finala 6. mjesto.
čitanja | Više >>>

27.10.2010. Prosvjeta
Europska pomoć od 161.163 eura za e-učenje Na konferenciji u Slatini Petar Žarković, ravnatelj Srednje škole Marka Marulića, predstavio je zajednički projekt "Uvođenje e-učenja u svrhu poboljšanja nastavnih procesa u strukovnim programima" koji ova škola provodi sa Srednjom školom Isidora Kršnjavog iz Našica.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net