jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

3. mjesec 2010. godine


31.03.2010. Crna kronika
Kombajn u berbi kukuruza "zapeo" za teretni vlak Neobična prometna nesreća dogodila se u slatinskom prigradskom naselju Kozice danas nešto poslije podneva kada je kombajn udario u teretni vlak koji je prometovao na relaciji Virovitica-Osijek.
čitanja | Više >>>

31.03.2010. Poljoprivreda
Krenula sjetva, a u poljima duboki kolotrazi Više od tri i pol mjeseca teški strojevi mađarske tvrtke za seizmološko snimanje tla vozali su se područjem općine Čađavica obavljajući lani dogovoren posao. Naručioci posla i financijeri su Ina i mađarski MOL, koji su prije dvije godine u neposrednoj blizini Čađavice obavili probno bušenje i na bušetini 'Dravica-1' pronašli zemni plin.
čitanja | Više >>>


31.03.2010. Gospodarstvo
28 radnika tvrtke Tehnodrvo tri dana u štrajku Prije pet godina slovenski vlasnik kupio je slatinsko drvoprerađivačko poduzeće kojemu je radilo šezdesetak radnika. Kriza i hrvatski poslovni običaji neisplaćivanja plaća radnicima promijenili su i ponašanje slovenskog poslodavca. Tvrtka Tehnodrvo danas zapošljava tridesetak radnika koji su se, zbog zaštite svojih prava, unatoč protivljenju poslodavca, lani učlanili u Savez samostalnih sindikata Hrvatske i s poslodavcem nastoje održati korektne odnose.
čitanja | Više >>>

31.03.2010. Kultura
Mali virtouzi briljirali na slatinskoj glazbenoj sceni Više od 70 mladih pijanista s područja osam hrvatskih županija sudjelovalo je jučer na 6. Međužupanijskoj smotri mladih pijanista Hrvatske koja je peti put održana u prostorijama Osnovne glazbene škole Slatina.
čitanja | Više >>>

31.03.2010. Prosvjeta
U natjecanju „Najuspješniji tinejdžer Hrvatske“ sudjelovalo dvoje Virovitičana – Ivana i Domagoj   „Vip Najuspješniji tinejdžer Hrvatske“ je novo natjecanje, drugačije od dosadašnjih natjecanja mladih. Srednjoškolci iz cijele Hrvatske prikazali su svoja postignuća na raznim područjima djelovanja: u školi, na natjecanjima u znanju i športu, dodatnim školovanjima u glazbenim i školama stranih jezika te humanitarnom i istraživačkom radu.
čitanja | Više >>>

31.03.2010. Sport
Prvenstvo osnovnih škola u krosu Prvenstvo osnovnih škola u krosu održano je 31. ožujka 2010. u Gornjem Bazju na terenima Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića u organizaciji školskog športskog društva "Vihor". Učenici su se natjecali u kategorijama "mlađe djevojčice", "mlađi dječaci", "djevojčice" i "dječaci".
čitanja | Više >>>

31.03.2010. HGK-Županijska komora Virovitica
Zapažena prezentacija programa HBOR-a U zajedničkoj organizaciji HGK – Županijske komore Virovitica i HBOR-a, prostorima HGK – Županijske komore Virovitica, u prisutnosti velikog broja gospodarstvenika, predstavnika lokalne uprave i samouprave, 31. ožujka 2010. god., Hrvoje Galičić, voditelj ureda HBOR-a u Osijeku, održao je prezentaciju na temu: «Program i aktivnosti HBOR-a, te podrške u provođenju novih mjera Vlade RH za gospodarski oporavak i razvitak«.
čitanja | Više >>>


31.03.2010. Slatina
Traže minu u središtu sela već 18 godina?! Načelnik općine Nova Bukovica Tomislav Žagar ponovno je potaknuo pitanje neeksplodirane mine iz Domovinskog rata u dvorištu Vatrogasnog doma u općinskom središtu, na što se već godinama upozorava.
čitanja | Više >>>

31.03.2010. Gospodarstvo
Slavonskom šunkom protiv dalmatinskog pršuta Da se i u ravnoj i osiromašenoj Slavoniji može uspješno poslovati, potvrđuje primjer slatinske tvrtke Mesoprerada koja je na receptima i tradiciji slatinskog kolinja, staroj gotovo stotinu godina, u posljednjih pet godina izgradila imidž pouzdanog proizvođača trajnih i polutrajnih suhomesnatih proizvoda.
čitanja | Više >>>

31.03.2010. Kultura
Večeras promocija knjige prof.dr Anđelka Milardovića Zapadni balkon U Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici, 31. ožujka 2010. god., u 19,30 sati, kao jedna od uvodnih aktivnosti u okviru obilježavanja EU tjedna na području Virovitičko-podravske županije, prof. dr. Anđelko Milardović, redovni profesor politologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu, predstaviti će knjigu «Zapadni balkon«. Predstavljanje se realizira u suradnji virovitičke Gradske knjižnice i čitaonice i HGK-Županijske komore Virovitica.
čitanja | Više >>>

30.03.2010. Slatina
Dido za branitelje pješači od Viteza do Lourdesa Josip Buha Dido (56) iz Novog Travnika krenuo je pješice 22. ožujka iz svoga rodnog Viteza u Srednjoj Bosni prema Lourdesu u jugozapadnoj Francuskoj, mjestu gdje se Blažena Djevica Marija 1858. godine 18 puta ukazala maloj Bernardici s porukama obraćenja, pokore i ljubavi.
čitanja | Više >>>

30.03.2010. Prosvjeta
"Najuspješniji tinejdžer Hrvatske" - među finalistima i Virovitičanka Ivana Antal Ove godine prvi put je održano natjecanje „Najuspješniji tinejdžer Hrvatske" gdje je među 10 djevojaka i 10 mladića srednjoškolaca izabran najuspješniji par učenika. Nakon polufinala koje je održano 20.veljače 2010. između 45 polufinalista izabrano 20 finalista, koji su 28.ožujka.2010. odmjerili snage u finalu održanom u Zagrebu u Cinestaru Branimir centra.
čitanja | Više >>>

30.03.2010. Poljoprivreda
Informatička tvrtka M San ulaganja želi preuzeti PP Orahovica Zbog recesije, poremećaja na domaćem tržištu i smanjenih državnih poticaja poljoprivredi 'Poljoprivredni kombinat Orahovica' se posljednjih godina bori s financijskim teškoćama za koje je upitno da će uspjeti riješiti bez dokapitalizacije i novog vlasnika.
čitanja | Više >>>

30.03.2010. Poljoprivreda
U Belju potpisan Ugovor o proizvodnji šećerne repe Agrokor i šećerana Viro i Sladorana Danas je u Upravi Belja potpisan Ugovor o proizvodnji šećerne repe između Belja d.d., PIK-a Vinkovci d.d. i VUPIK-a d.d. s jedne strane te Viro tvornice šećera d.d. i Sladorane d.d. s druge o proizvodnji šećerne repe za 2010. godinu. Vrijednost ugovora iznosi 88 milijuna kuna. Ugovor je ispred Belja potpisao predsjednik Uprave g. Goran Pajnić, ispred PIK-a Vinkovci ovlaštena osoba gđa. Marija Kloss, u ime VUPIK-a direktor g. Tomislav Mihaljević, a ispred Vira i Sladorane ugovor su potpisali g. Željko Zadro, predsjednik Uprave Viro tvornice šećera d.d. Virovitica i g. Luka Burilović, predsjednik uprave Sladorane Županja.
čitanja | Više >>>

30.03.2010. Kultura
Gradskoj knjižnici i čitaonici donacija dječjih knjiga Veleposlanstva SAD-a u Republici Hrvatskoj U Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica gostovali su predstavnici Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj, Maca Bahlen i Robert Post koji su Knjižnici donirali dječje knjige na engleskom jeziku i tako povećali zbirku knjiga na stranim jezicima.
čitanja | Više >>>

30.03.2010. Aktualnosti
Posjeta francuskog novinara časopisa Vins, Saveurs et Traditions Virovitičko-podravskoj županiji Francuski novinar i fotograf Felicio Rodriguez Martin koji na studijskom putovanju obilazi županije istočne Hrvatske, obišao je i Virovitičko-podravsku županiju, između ostalog i njenu najzanimljiviju destinaciju, Orahovicu. U Orahovici ga je primio gradonačelnik Josip Nemec te direktorica Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Martina Jakelić, te su ga upoznali s turističkim potencijalima grada i cijele županije.
čitanja | Više >>>

29.03.2010. Grad
HSPD: Za kupnju kalorimetara trebalo je raspisati javni natječaj Predsjednik Hrvatske stranke pravne države (HSPD) i član virovitičkog Gradskog vijeća, mr Siniša Prpić, upozorio je danas na konferenciji za novinare na netransparentno trošenje novca iz gradskog proračuna iznijevši primjer kupnje razdjelnika za toplinsku energiju u zgradama čiji su stanari do nedavno zajednički snosili troškove grijanja. Prpić smatra da su stanari zgrade u Pejačevićevoj 7, ali i gradska uprava te poduzeće Plin VTC, koji sufinanciraju ugradnju, mogli proći daleko jeftinije i ne bacati novac „šakom i kapom“ da su raspisali natjećaj i odabrali jeftinijeg ponuditelja od Ti-Sana čije kalorimetre trenutno koriste.
čitanja | Više >>>

29.03.2010. HGK-Županijska komora Virovitica
Predstavnici Veleposlanstva SAD u HGK–Županijskoj komori Virovitica U HGK – Županijskoj komori Virovitica danas je boravilo je izaslanstvo Trgovinskog odjela Veleposlanstva SAD u RH. Upoznati su sa specifičnostima županijskog gospodarstva i vanjskotrgovinskom razmjenom Virovitičko-podravske županije. Osobito je razmotrena dosadašnja vanjskotrgovinska razmjena Virovitičko-podravske županije i SAD, te mogućnosti proširenja međusobne vanjskotrgovinske razmjene, kao i međusobno intenziviranje poslovnih kontakata članova poslovne zajednice Virovitičko-podravske županije i SAD. Predstavnicima Veleposlanstva SAD uručena je povijesna slikovnica, odnosno ilustrirane priče „Virovitica kroz stoljeća“.
čitanja | Više >>>

29.03.2010. Likovna umjetnost
Izložba Mencija Klementa Crnčića (1865.-1930.) u Gradskom muzeju Virovitica Poznati hrvatski slikar i grafičar. Slikarstvo studira na Akademiji u Beču i Münchenu. Kratko vrijeme je učitelj slikanja na Obrtnoj školi u Zagrebu, no posredstvom Izidora Kršnjavog dobiva stipendiju za studij grafike na Akademiji u Beču koju završava 1897. U Zagrebu 1903. otvara privatnu slikarsku školu s Belom Čikošem-Sesijom koja prerasta u Akademiju na kojoj i predaje do 1930.
čitanja | Više >>>

29.03.2010. HGK-Županijska komora Virovitica
Virovitičko-podravski gospodarstvenici na 13. proljetnom međunarodnom sajmu u Bjelovaru Na 13. proljetnom međunarodnom sajmu u Bjelovaru, koji je otvorio Petar Čobanković, ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, održanom 26. – 28. ožujka 2010. godine, na sajamskom prostoru u Gudovcu, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Virovitica, svoje proizvode su izuzetno uspješno predstavili:
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net