jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Vlada RH: Sav potreban novac za liječenje djece bit će osiguran iz proračuna
HND traži kažnjavanje osobe koja je vrijeđala i napala novinara Index.hr
Dan antifašističke borbe - sjećanje na osnutak Sisačkog partizanskog odreda
Predsjednika Sabora Jandroković čestitao Dana antifašističke borbe
Plenković čestitao Dan antifašističke borbe
Izaslanstvo Grada Virovitice položilo vijenac na Partizanskom groblju.
Udruga antifašista obilježila Dan antifašističke borbe.
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

3. mjesec 2010. godine


31.03.2010. Crna kronika
Kombajn u berbi kukuruza "zapeo" za teretni vlak Neobična prometna nesreća dogodila se u slatinskom prigradskom naselju Kozice danas nešto poslije podneva kada je kombajn udario u teretni vlak koji je prometovao na relaciji Virovitica-Osijek.
čitanja | Više >>>

31.03.2010. Poljoprivreda
Krenula sjetva, a u poljima duboki kolotrazi Više od tri i pol mjeseca teški strojevi mađarske tvrtke za seizmološko snimanje tla vozali su se područjem općine Čađavica obavljajući lani dogovoren posao. Naručioci posla i financijeri su Ina i mađarski MOL, koji su prije dvije godine u neposrednoj blizini Čađavice obavili probno bušenje i na bušetini 'Dravica-1' pronašli zemni plin.
čitanja | Više >>>


31.03.2010. Gospodarstvo
28 radnika tvrtke Tehnodrvo tri dana u štrajku Prije pet godina slovenski vlasnik kupio je slatinsko drvoprerađivačko poduzeće kojemu je radilo šezdesetak radnika. Kriza i hrvatski poslovni običaji neisplaćivanja plaća radnicima promijenili su i ponašanje slovenskog poslodavca. Tvrtka Tehnodrvo danas zapošljava tridesetak radnika koji su se, zbog zaštite svojih prava, unatoč protivljenju poslodavca, lani učlanili u Savez samostalnih sindikata Hrvatske i s poslodavcem nastoje održati korektne odnose.
čitanja | Više >>>

31.03.2010. Kultura
Mali virtouzi briljirali na slatinskoj glazbenoj sceni Više od 70 mladih pijanista s područja osam hrvatskih županija sudjelovalo je jučer na 6. Međužupanijskoj smotri mladih pijanista Hrvatske koja je peti put održana u prostorijama Osnovne glazbene škole Slatina.
čitanja | Više >>>

31.03.2010. Prosvjeta
U natjecanju „Najuspješniji tinejdžer Hrvatske“ sudjelovalo dvoje Virovitičana – Ivana i Domagoj   „Vip Najuspješniji tinejdžer Hrvatske“ je novo natjecanje, drugačije od dosadašnjih natjecanja mladih. Srednjoškolci iz cijele Hrvatske prikazali su svoja postignuća na raznim područjima djelovanja: u školi, na natjecanjima u znanju i športu, dodatnim školovanjima u glazbenim i školama stranih jezika te humanitarnom i istraživačkom radu.
čitanja | Više >>>

31.03.2010. Sport
Prvenstvo osnovnih škola u krosu Prvenstvo osnovnih škola u krosu održano je 31. ožujka 2010. u Gornjem Bazju na terenima Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića u organizaciji školskog športskog društva "Vihor". Učenici su se natjecali u kategorijama "mlađe djevojčice", "mlađi dječaci", "djevojčice" i "dječaci".
čitanja | Više >>>

31.03.2010. HGK-Županijska komora Virovitica
Zapažena prezentacija programa HBOR-a U zajedničkoj organizaciji HGK – Županijske komore Virovitica i HBOR-a, prostorima HGK – Županijske komore Virovitica, u prisutnosti velikog broja gospodarstvenika, predstavnika lokalne uprave i samouprave, 31. ožujka 2010. god., Hrvoje Galičić, voditelj ureda HBOR-a u Osijeku, održao je prezentaciju na temu: «Program i aktivnosti HBOR-a, te podrške u provođenju novih mjera Vlade RH za gospodarski oporavak i razvitak«.
čitanja | Više >>>


31.03.2010. Slatina
Traže minu u središtu sela već 18 godina?! Načelnik općine Nova Bukovica Tomislav Žagar ponovno je potaknuo pitanje neeksplodirane mine iz Domovinskog rata u dvorištu Vatrogasnog doma u općinskom središtu, na što se već godinama upozorava.
čitanja | Više >>>

31.03.2010. Gospodarstvo
Slavonskom šunkom protiv dalmatinskog pršuta Da se i u ravnoj i osiromašenoj Slavoniji može uspješno poslovati, potvrđuje primjer slatinske tvrtke Mesoprerada koja je na receptima i tradiciji slatinskog kolinja, staroj gotovo stotinu godina, u posljednjih pet godina izgradila imidž pouzdanog proizvođača trajnih i polutrajnih suhomesnatih proizvoda.
čitanja | Više >>>

31.03.2010. Kultura
Večeras promocija knjige prof.dr Anđelka Milardovića Zapadni balkon U Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici, 31. ožujka 2010. god., u 19,30 sati, kao jedna od uvodnih aktivnosti u okviru obilježavanja EU tjedna na području Virovitičko-podravske županije, prof. dr. Anđelko Milardović, redovni profesor politologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu, predstaviti će knjigu «Zapadni balkon«. Predstavljanje se realizira u suradnji virovitičke Gradske knjižnice i čitaonice i HGK-Županijske komore Virovitica.
čitanja | Više >>>

30.03.2010. Slatina
Dido za branitelje pješači od Viteza do Lourdesa Josip Buha Dido (56) iz Novog Travnika krenuo je pješice 22. ožujka iz svoga rodnog Viteza u Srednjoj Bosni prema Lourdesu u jugozapadnoj Francuskoj, mjestu gdje se Blažena Djevica Marija 1858. godine 18 puta ukazala maloj Bernardici s porukama obraćenja, pokore i ljubavi.
čitanja | Više >>>

30.03.2010. Prosvjeta
"Najuspješniji tinejdžer Hrvatske" - među finalistima i Virovitičanka Ivana Antal Ove godine prvi put je održano natjecanje „Najuspješniji tinejdžer Hrvatske" gdje je među 10 djevojaka i 10 mladića srednjoškolaca izabran najuspješniji par učenika. Nakon polufinala koje je održano 20.veljače 2010. između 45 polufinalista izabrano 20 finalista, koji su 28.ožujka.2010. odmjerili snage u finalu održanom u Zagrebu u Cinestaru Branimir centra.
čitanja | Više >>>

30.03.2010. Poljoprivreda
Informatička tvrtka M San ulaganja želi preuzeti PP Orahovica Zbog recesije, poremećaja na domaćem tržištu i smanjenih državnih poticaja poljoprivredi 'Poljoprivredni kombinat Orahovica' se posljednjih godina bori s financijskim teškoćama za koje je upitno da će uspjeti riješiti bez dokapitalizacije i novog vlasnika.
čitanja | Više >>>

30.03.2010. Poljoprivreda
U Belju potpisan Ugovor o proizvodnji šećerne repe Agrokor i šećerana Viro i Sladorana Danas je u Upravi Belja potpisan Ugovor o proizvodnji šećerne repe između Belja d.d., PIK-a Vinkovci d.d. i VUPIK-a d.d. s jedne strane te Viro tvornice šećera d.d. i Sladorane d.d. s druge o proizvodnji šećerne repe za 2010. godinu. Vrijednost ugovora iznosi 88 milijuna kuna. Ugovor je ispred Belja potpisao predsjednik Uprave g. Goran Pajnić, ispred PIK-a Vinkovci ovlaštena osoba gđa. Marija Kloss, u ime VUPIK-a direktor g. Tomislav Mihaljević, a ispred Vira i Sladorane ugovor su potpisali g. Željko Zadro, predsjednik Uprave Viro tvornice šećera d.d. Virovitica i g. Luka Burilović, predsjednik uprave Sladorane Županja.
čitanja | Više >>>

30.03.2010. Kultura
Gradskoj knjižnici i čitaonici donacija dječjih knjiga Veleposlanstva SAD-a u Republici Hrvatskoj U Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica gostovali su predstavnici Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj, Maca Bahlen i Robert Post koji su Knjižnici donirali dječje knjige na engleskom jeziku i tako povećali zbirku knjiga na stranim jezicima.
čitanja | Više >>>

30.03.2010. Aktualnosti
Posjeta francuskog novinara časopisa Vins, Saveurs et Traditions Virovitičko-podravskoj županiji Francuski novinar i fotograf Felicio Rodriguez Martin koji na studijskom putovanju obilazi županije istočne Hrvatske, obišao je i Virovitičko-podravsku županiju, između ostalog i njenu najzanimljiviju destinaciju, Orahovicu. U Orahovici ga je primio gradonačelnik Josip Nemec te direktorica Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Martina Jakelić, te su ga upoznali s turističkim potencijalima grada i cijele županije.
čitanja | Više >>>

29.03.2010. Grad
HSPD: Za kupnju kalorimetara trebalo je raspisati javni natječaj Predsjednik Hrvatske stranke pravne države (HSPD) i član virovitičkog Gradskog vijeća, mr Siniša Prpić, upozorio je danas na konferenciji za novinare na netransparentno trošenje novca iz gradskog proračuna iznijevši primjer kupnje razdjelnika za toplinsku energiju u zgradama čiji su stanari do nedavno zajednički snosili troškove grijanja. Prpić smatra da su stanari zgrade u Pejačevićevoj 7, ali i gradska uprava te poduzeće Plin VTC, koji sufinanciraju ugradnju, mogli proći daleko jeftinije i ne bacati novac „šakom i kapom“ da su raspisali natjećaj i odabrali jeftinijeg ponuditelja od Ti-Sana čije kalorimetre trenutno koriste.
čitanja | Više >>>

29.03.2010. HGK-Županijska komora Virovitica
Predstavnici Veleposlanstva SAD u HGK–Županijskoj komori Virovitica U HGK – Županijskoj komori Virovitica danas je boravilo je izaslanstvo Trgovinskog odjela Veleposlanstva SAD u RH. Upoznati su sa specifičnostima županijskog gospodarstva i vanjskotrgovinskom razmjenom Virovitičko-podravske županije. Osobito je razmotrena dosadašnja vanjskotrgovinska razmjena Virovitičko-podravske županije i SAD, te mogućnosti proširenja međusobne vanjskotrgovinske razmjene, kao i međusobno intenziviranje poslovnih kontakata članova poslovne zajednice Virovitičko-podravske županije i SAD. Predstavnicima Veleposlanstva SAD uručena je povijesna slikovnica, odnosno ilustrirane priče „Virovitica kroz stoljeća“.
čitanja | Više >>>

29.03.2010. Likovna umjetnost
Izložba Mencija Klementa Crnčića (1865.-1930.) u Gradskom muzeju Virovitica Poznati hrvatski slikar i grafičar. Slikarstvo studira na Akademiji u Beču i Münchenu. Kratko vrijeme je učitelj slikanja na Obrtnoj školi u Zagrebu, no posredstvom Izidora Kršnjavog dobiva stipendiju za studij grafike na Akademiji u Beču koju završava 1897. U Zagrebu 1903. otvara privatnu slikarsku školu s Belom Čikošem-Sesijom koja prerasta u Akademiju na kojoj i predaje do 1930.
čitanja | Više >>>

29.03.2010. HGK-Županijska komora Virovitica
Virovitičko-podravski gospodarstvenici na 13. proljetnom međunarodnom sajmu u Bjelovaru Na 13. proljetnom međunarodnom sajmu u Bjelovaru, koji je otvorio Petar Čobanković, ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, održanom 26. – 28. ožujka 2010. godine, na sajamskom prostoru u Gudovcu, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Virovitica, svoje proizvode su izuzetno uspješno predstavili:
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net