jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

1. mjesec 2010. godine


31.01.2010. Gospodarstvo
Županiji odobreno 96, 5 milijuna kuna za poduzetničke kredite Temeljem Zaključka Vlade Republike Hrvatske o prihvaćanju Programa poticanja malog i srednjeg poduzetništva, Odluke o davanju suglasnosti Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva RH za preuzimanjem obveza na teret sredstava državnog proračuna RH za subvenciju kamata na kredite malom i srednjem poduzetništvu, ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač, donio je Odluku o visini kreditnog potencijala za poduzetničke kredite Virovitičko-podravskoj županiji.
čitanja | Više >>>

31.01.2010. Sport
Sportski Plesni klub H-8 Virovitica: Mateo i Mirna četvrti u državi U subotu, 30. siječnja 2010. u Koprivnici u Srednjoškolskoj dvorani, pred prepunom dvoranom gledateljstva održano je HŠPS-a Prvenstvo Republike Hrvatske u športskim standardnim plesovima za 2010.godinu i HŠPS Bodovni turnir u organizaciji PC ''Ritam'' iz Zagreba
čitanja | Više >>>


31.01.2010. Humanitarna akcija
Humanitarni maskenbal Lions cluba Slatina na Višnjici Lions club Slatina 13. veljače (subota) organizira svoju prvu ovogodišnju tradicionalnu humanitarnu akciju – tradicionalni maskenbal. Održat će se na Višnjici od 20 sati. Cijena ulaznica je 120 kuna, a cjelokupan prihod od akcije namijenjen je financiranju odlaska djece s dijabetesom u edukativni ljetni kamp za dijabetičare. Uz večeru i tombolu maškare će zabavljati skupina Dobre vibracije. „Ranijih godina bilo je jako veselo, s puno originalnih, maštovitih maski, pa nema razloga da i ove godine ne bude tako“, izjavila je u ime Lions cluba Slatina Tea Fišer i pozvala sve da 13. veljače rezerviraju za humanost.
čitanja | Više >>>

31.01.2010. Kultura
U Noći muzeja otvorene izložbe Pivo, napitak bogova i puka i  Nacrtaj mi krigl U velikoj izložbenoj dvorani Gradskog muzeja Virovitica u sklopu manifestacije Noć muzeja, otvorene su dvije izložbe - „Pivo – napitak bogova i puka“ Gradskog muzeja iz Bjelovara i Nacrtaj mi krigl internetskog portala Pivnica.net. Prva izložba, „Pivo – napitak bogova i puka“, govori o povijesti piva, a priredila ju je Slivija Sita, kustosica Gradskog muzeja Bjelovar.
čitanja | Više >>>

30.01.2010. Sport
Na međunarodnom rukometnom turniru u Virovitici prvo mjesto Croatia osiguranju I ove godine Rukometni klub Viro-Virovitica organizirao je jedan od najjačih europskih turnira u kategoriji dječaka 1994 godišta i mlađih. Turnir koji je ove godine održan već 4. puta dokazao je još jednom da se u RK Viro-Virovitica odlično radi, ali i činjenicu da ovaj virovitički klub ima veliku perspektivu.
čitanja | Više >>>

30.01.2010. SDP
Najavljeni unutarstranački izbori u Gradskom SDP-u Tijekom izbornog procesa koji će trajati oko 60 dana izabrana će biti i ostala tijela virovitičkog SDP-a. Na sjednici je izabrana i izborna komisija koja je nadležna za sva pitanja vezana uz poslove koje je potrebno obaviti kako bi sve prošlo prema pravilima o kandidiranju i izborima. Moramo još naglasiti da se prvi put u povijesti Socijaldemokratske partije unutar stranački izbori održavaju po novom Statutu stranke gdje se predsjednici i ostale funkcije općinskih i gradskih, te županijske organizacija, biraju neposredno od strane svih članova organizacije. Što znači da će članovi svih gradskih i općinskih organizacija izravno birati, ne samo predsjednike svoje općinske ili gradske organizacije, već i predsjednika županijske središnjice. O
čitanja | Više >>>

30.01.2010. Županija
Prosvjed protiv bešćutnih činovnika, a ne protiv države Predvođeni ratnim ministrom hrvatske policije Ivanom Vekićem i Antom Grabovcem, predsjednikom Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata policijske postaje Orahovica, danas je oko 150 bivših pričuvnih orahovičkih policajaca mirnim mimohodom kroz grad i prosvjedom ispred policijske stanice izrazilo svoje nezadovoljstvo zbog oduzimanja dijela udjela u Fondu hrvatskih branitelja zbog čega su ratnici oštećeni za iznos veći od 2 milijuna kuna.
čitanja | Više >>>


30.01.2010. Crna kronika
Jedna osoba poginula u naletu automobila na autobus U naletu osobnog automobila na autobus jučer oko 12.47 sati na ravnom dijelu lokalne ceste u mjestu Duga Međa kod Orahovice vozač osobnog automobila Romano Čirjak (35) teško je ozlijeđen i prevezen u našičku bolnicu, a potom u Kliničku bolnicu u Osijeku.
čitanja | Više >>>

30.01.2010. Županija
Orahovica: Obespravljeni policajci ostali bez više od dva milijuna kuna - Kada je trebalo, među prvima smo 1990. i 1991. godine uzeli puške i branili domovinu, a sada smo obespravljeni i izigrani za prava koja, kada smo ratovali, nismo ni očekivali niti tražili.
čitanja | Više >>>

30.01.2010. Aktualnosti
Župan Tolušić otvorio izložbu golubova, kunića, peradi i ptica Župan Virovitičko-podravske županije, Tomislav Tolušić otvorio je u Virovitici izložba golubova, kunića, peradi i ptica. Izložba se održava na Sajamskom prostoru na području bivše Virovitičanke. Pokrovitelj izložbe su Virovitičko-podravske županije i Grada Virovitice, a u organizatori Udruga uzgajivača malih životinja „Golub“ iz Virovitice, Udruga uzgajatelja Engleskog velikog gušana, Bantam klub Hrvatska te Bram i kokinkin klub Hrvatske. Do 31. siječnja u organizirati će se 6. državna izložba hrvatskih pasmina malih životinja, 2. specijalka brama i kokinkina, 2. hrvatska izložba bantama i 6. specijalka engleskog gušana. Ove godine, na izložbi sudjeluju ukupno 163 izlagača iz Hrvatske (151) i BiH (12 izlagača). Posjetitelji mogu vidjeti 133 komada ptica, 468 komada peradi, 69 kunića i 645 golubova.
čitanja | Više >>>

30.01.2010. Prosvjeta
U Virovitici otvoreno Pučko otvoreno učilište Aspekt Virovitica U prostorima Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici održana je svečanost otvorenja Pučkog otvorenog učilišta Aspekt Virovitica. Pučko otvoreno učilište Aspekt Virovitica baviti će se programima stručnog osposobljavanja raznih zanimanja srednjoškolskog obrazovanja. Osnivačica je Anita Kiš dok je ravnateljica Vanesa Prister. Polovicom veljače očekuje se da s nastavom starta Pučko otvoreno učilište Virovitica, a program će se odvijati u prostorima Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici.
čitanja | Više >>>

30.01.2010. Glazba
Rundek Cargo Trio u Noći muzeja oduševio Virovitičane Gradski muzej Virovitica i ove je godine, u sklopu manifestacije Noć muzeja, Virovitičanima ponudio prvorazredan događaj. U središtu Virovitičko-podravske županije nastupio je Rundek Cargo Trio. Rundek Cargo trio čine - Darko Rundek - glas, gitara, udaraljke, Isabel - violina, zvučni efekti i Dušan Vranič - Duco - klavir, harmonika, citra, glas, udaraljke. Darko Rundek kao i ostatak „tria“ oduševili su Virovitičane i njihove goste. Tako je Gradski muzej Virovitica nastavio s dovođenjem eminentnih imena u povodu Noći muzeja. Podsjetimo prošle godine Viroviticu je, u ove dane, koncertom razveselio Damir Urban.
čitanja | Više >>>

30.01.2010. Aktualnosti
Koji su nagrađeni radovi likovnog natječaja – Moj mali prijatelj I ove godine proveden je likovni natječaj na temu "Moj mali prijatelj" koji organizira Udruga uzgajivača malih životinja " Golub" Virovitica u suradnji s Upravnim odjelom za Društvene djelatnosti Virovitičko-podravske županije i Turističkom zajednicom Grada Virovitice.
čitanja | Više >>>

30.01.2010. Kultura
Prezentirani izvorni arheološki suveniri - Virovitička grupa U sklopu održavana Noći muzeja u Gradskom muzeju Virovitica, održana je prezentacija izvornih arheoloških suvenira – Virovitička grupa. Naime, potaknuti činjenicom da Virovitica i okolica posjeduju brojna arheološka nalazišta te da je bogata glinom, a isto tako da nema vlastiti arheološki suvenir, Gradski muzej Virovitica je u suradnji s VIDRA-om Agencijom za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, izradio projekt koji je prepoznat od Ministarstva turizma, te je navedeni uključen u program poticanja unapređenja izrade i plasmana suvenira.
čitanja | Više >>>

29.01.2010. Kultura
Večeras i u Slatini „Noć muzeja 2010.“ Prof. Dragica Šuvak, ravnateljica i Iva Bosnić, kustosica vježbenica Zavičajnoga muzeja u Slatini za večeras najavljuju vrlo zanimljiv kulturni događaj. Naime, u sklopu nacionalne akcije „Noć muzeja 2010.“ Bit će otvorena izložba poznatoga akademskog kipara i člana HAZU-a Ivana Kožarića pod nazivom „Crteži i skulpture“.
čitanja | Više >>>

29.01.2010. Crna kronika
Bešćutni otac istjerao kćeri iz kuće na -14 stupnjeva Celzijusevih Protiv bešćutnog oca A.U. (47) iz Orahovice policija je provela kriminalističko istraživanje i utvrdila da se u srijedu okrutno ponio prema svojim kćerima te počinio kazneno djelo Zapuštanja i zlostavljanja malodobnog djeteta ili maloljetne osobe.
čitanja | Više >>>

28.01.2010. Politika
U Slatini otvorena izložba fotografija - Međunarodni fotografski doživljaj baštine U Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina, uz nazočnost, između ostalih, pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Virovitičko-podravske županije Vesne Šerepac, Predraga Bosnera tajnika Hrvatskog foto saveza, direktorica Turističkog ureda Slatina Helena Hegediš, ravnatelja Industrijsko-obrtničke škole Slatina Mladena Graovca, otvorena je izložba - XIV. međunarodni fotografski doživljaj, koja će u prostorima navedene škole biti postavljena do 15. veljače 2010. godine.
čitanja | Više >>>

28.01.2010. To
Treba nam nadahnuće Konačno sam "otkrio" ! Dok sam ležerno čitao vodič za osobe na odgovornim položajima od J. Donalda Waltersa, zastadoh na jednoj ne tako istaknutoj rečenici: "Kada ljudi nisu nadahnuti da daju od sebe, prirodno se okreću razmišljanju što mogu dobiti za sebe".
čitanja | Više >>>

28.01.2010. Grad
Izložbe o pivu, suveniri sa žarnih polja i koncert Rundek Cargo Tria Glinene posude izrađene na lončarskom kolu čiji originali sežu iz žarnih polja kasnog brončanog doba, odnosno u 13. stoljeće prije Krista, kako su Egipćani proizvodili pivo te kako zvuči Rundek Cargo Trio – sve to mogu vidjeti, čuti i saznati posjetitelji ovogodišnje manifestacije Noć muzeja, kojoj se, treću godinu zaredom, pridružuje i Gradski muzej u Virovitici, a koji će svoje tajne za sve znatiželjne besplatno otkrivati petak od 18 pa sve do jedan sat iza ponoći.
čitanja | Više >>>

28.01.2010. Aktualnosti
Od 29. do 31. siječnja u Virovitici Izložba golubova, kunića, perad i ptica Uz pokroviteljstvo Virovitičko-podravske županije i Grada Virovitice, a u organizaciji Udruge uzgajivača malih životinja „Golub“ Virovitica, Udruge uzgajatelja Engleskog velikog gušana, Bantam kluba Hrvatske, Brama i kokinkina kluba Hrvatske, u Izložbenoj hali Virovitičanke, gdje se je ove godine održavao Viroexpo 2010, od 29. do 31. siječnja u Virovitici će se održati Izložba golubova, kunića, peradi i ptica.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net